Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (95)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád životopisné filmy a nemám rád,když se v nich tvůrci snaží nějakým způsobem experimentovat s formou.Tate Taylor se o to pokusil a nakonec zůstal někde na půli cesty.Výsledkem je zdlouhavá a poměrně sterilní podívaná,kde James Brown tu a tam promlouvá přímo k divákům a děj skáče z místa na místo,z času do času a občas je celkem problém se zorientovat.Pokud je nějaký důvod proč Get On Up vidět,pak je to výborný výkon Chadwicka Bosemana,který se opravdu stal Jamesem Brownem a vedle něj i dalších výbroných herců.K vyššímu hodnocení to ovšem snímku nepomůže...60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh (spíš jeho malá časť) J. Browna na filmovom plátne. Bez neho dnešná hudba v mnohých žánroch by pravdepodobne vypadala inak. Z hľadiska životopisného filmu je to na priemernej úrovni, z hereckej stránky dominuje jedine Ch. Boseman aka J. Brown. Citom vybraná hudba. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

curil 

všechny recenze uživatele

Hudební film o životě Jamese Browna, mého oblíbeného zpěváka už drahně let. Rád jsem potěšil jeho písničkami a příběhy z jeho života, ať už šlo o dětství nebo začátky hudební kariéry. Hudby je ve filmu opravdu hodně a tak pro fanouška zpěváka je to zážitek. Pro diváka, který tento žánr nevyznává, bude příběh trochu nezáživný. Může i vadit neustálé skákání v ději filmu do Jamesova dětství, které nebylo po odchodu matky jednoduché. Obdiv zasluhuje představitel Jamese B. Chadwick Boseman, zejména jeho taneční kreace. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla a výkon Chadwicka Bosemana jsou skvělé, ale jinak to pro mne byl jen další v řadě hudebních životopisů, lišící se snad jen menším než obvyklým množstvím drog. A když už Brownovy hříchy tvůrci vzpomenou (daňové úniky), mají to za splněné. Podobně scenáristicky odbytý je i jeho osobní život. Za dvě a čtvrt hodiny jsem se toho o kmotrovi soulu moc nedozvěděl. Takže na víc než tři hvězdičky není nárok. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment, Jagged Films, Wyolah Films | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 31,9 miliónov $ | Ocenenia: AAFCA - Najlepší súbor. Motion Pictures Sound Editors - Golden Reel Award, New York Film Critics - NYFCO Award (Najlepšie použitá hudba). Spolu: 4 výhry a 14 nominácií || Energetické tornádo, životný výkon multitalentovaného Chadwicka Bosemana, a v neposlednej rade umelecky najvypracovanejší a najautentickejší biografický film, ktorý som doteraz videl. Milujem film o Rayovi Charlesovi, pretože vedľa toho, že je hudobne prepracovaný, je i neskutočne emotívny. Get on Up má síce trošku menej emotívnych pasáží, ale namiesto vykreslovania tragického osudu kráľov funku sa sústredí viac na samotné javyskové performance a to v doposial nevídanej forme. Znovu som si pripomenul, ako veľmi ma baví funk / soul, a tak už niekoľko dní mi hrajú dobový majstri žánru v iTunesu :) 95% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali". (Rakosnicek77)

Reklama

Reklama