Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 1

VOD (1)

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (95)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád životopisné filmy a nemám rád,když se v nich tvůrci snaží nějakým způsobem experimentovat s formou.Tate Taylor se o to pokusil a nakonec zůstal někde na půli cesty.Výsledkem je zdlouhavá a poměrně sterilní podívaná,kde James Brown tu a tam promlouvá přímo k divákům a děj skáče z místa na místo,z času do času a občas je celkem problém se zorientovat.Pokud je nějaký důvod proč Get On Up vidět,pak je to výborný výkon Chadwicka Bosemana,který se opravdu stal Jamesem Brownem a vedle něj i dalších výbroných herců.K vyššímu hodnocení to ovšem snímku nepomůže...60% ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy a o hudebnících ještě víc. James Brown byla zajímavá postava, ale jeho portrét v tomhle filmu byl rutinně zpracován a bez jeho démonů. Spíše to byl pochvalný medailonek zarytého fandy, než plnohodnotný životopis, kde temná stránka byla jen jemně načrtnutá, aby se neřeklo. Navíc to nepřehledné skákání mezi roky mi už začínalo trochu vadit, stejně jako Brownovi stálé pomrkávání do kamery, které mělo zřejmě tu danou scénu ještě dovysvětlovat těm méně chápavým, co mají jen pět tříd základky. Dost scén bylo zkrácených a některé byly jen načrtnuté, ale už nedovyprávěné. Pointa scéna pak chyběla někde úplně. Nebýt hudební složky filmu a výkonu Bosemana, bylo by hodnocení ještě nižší. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh (spíš jeho malá časť) J. Browna na filmovom plátne. Bez neho dnešná hudba v mnohých žánroch by pravdepodobne vypadala inak. Z hľadiska životopisného filmu je to na priemernej úrovni, z hereckej stránky dominuje jedine Ch. Boseman aka J. Brown. Citom vybraná hudba. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment, Jagged Films, Wyolah Films | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 31,9 miliónov $ | Ocenenia: AAFCA - Najlepší súbor. Motion Pictures Sound Editors - Golden Reel Award, New York Film Critics - NYFCO Award (Najlepšie použitá hudba). Spolu: 4 výhry a 14 nominácií || Energetické tornádo, životný výkon multitalentovaného Chadwicka Bosemana, a v neposlednej rade umelecky najvypracovanejší a najautentickejší biografický film, ktorý som doteraz videl. Milujem film o Rayovi Charlesovi, pretože vedľa toho, že je hudobne prepracovaný, je i neskutočne emotívny. Get on Up má síce trošku menej emotívnych pasáží, ale namiesto vykreslovania tragického osudu kráľov funku sa sústredí viac na samotné javyskové performance a to v doposial nevídanej forme. Znovu som si pripomenul, ako veľmi ma baví funk / soul, a tak už niekoľko dní mi hrajú dobový majstri žánru v iTunesu :) 95% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

I pres nadmernou stopaz film nezacne nudit ani na chvilku. Je to hlavne diky obsazeni titulni role, Chadwick Boseman se role Jamese Browna zhostil vice nez dobre, castemu stridani casovych rovin a hlavne skvele hudbe, ktere je ve filmu dostatecne mnozstvi. Trosku skoda je, ze prace s kamerou neprinesou nejaky vetsi moment prekvapeni, film o funku by si zaslouzil svezejsi rezii. Takle dostavame "jen" standardne kvalitni zivotopis, ktery kvuli absenci vetsi kontroverzi spojene s postavou Jamese Browna funguje spise jako film o funku. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)
  • Natáčanie začalo 4. novembra 2013 v Natchez, Mississippi, 20. decembra dostal celý filmový štáb dovolenku a od 6. do 24. januára 2014 pokračovalo v Jacksone, Mississippi. (figliar)
  • Ve filmu zazněla otázka novinářů na Jamese Browna (Chadwick Boseman), co je to Groove. Slovo, které během filmu uslyšíte několikrát. Tak tedy Groove je v hudební terminologii rytmický základ, který obstarává hlavně basovka, bicí a klávesy. Při jeho absenci chybí kapele "drajv", naopak je-li "to tam, je to jízda, která má grády, šlape naplno, táhne vás s sebou a pak ovládne a nutí, abyste se přidali". (Rakosnicek77)

Reklama

Reklama