Reklama

Reklama

Andrew Neiman je devatenáctiletý jazzový bubeník, který sní o slávě, ale není si jistý tím, zda se jeho sny někdy naplní. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa, který právě cvičí na bicí, narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami. Ačkoliv si spolu toho večera příliš mnoho nesdělí, probudí Fletcher v Andrewovi touhu dosáhnout svého cíle. K Andrewovu překvapení dalšího dne Fletcher požádá o to, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele. Tento jediný čin mladíkovi navždy změní život. Zpočátku je Andrew nucen fungovat pouze jako „záskok" a otáčet partituru hlavnímu bubeníkovi. Ale na příští soutěži, které se kapela účastní, hlavní bubeník řízením osudu či něčím přičiněním ztratí svou partituru. Andrew, který zná celý part nazpaměť, dostane šanci hrát. Ačkoliv se tímto činem odcizí ostatním hudebníkům, kapela soutěž nicméně vyhraje a Andrew má šanci stát se Fletcherovým novým oblíbencem. (Falcon)

(více)

Recenze (1 384)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Strašně, strašně to potěší, když zase někdo provětrá zatuchlé komnaty zavedených žánrů. Z obyčejného filmu o žákovi a učiteli je najednou úplně jiný film. Výtečná hudba, kamera, režie, herci i střih. Výtečný závěr. ()

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Po Enigmě a Birdmanovi tady máme další úžasné drama, které je stejně jako první dva jmenované filmy založené na brilantních hereckých výkonech. Titulní dvě postavy hudebníků jsou si na první pohled dosti odlišné, podle mě jsou si však hodně podobní a to hlavně tím, že oba mají jednu velkou životní vášeň a tou je hudba. Jak Andrew tak i Fletcher jsou tak posedlý dosažením dokonalosti v hudební branži, že si neuvědomují to, že kvůli jejich posedlosti trpí ostatní - Andrew ničí své osobní vztahy, no a Fletcher psychicky týrá a buzeruje členy své kapely. Jestli byste rádi natočili skromný film s omezeným rozpočtem, malou skupinou herců tady máte návod, jak na to. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

"No, not quite my tempo." Nej filmový zážitek roku? Pro mě určitě! J.K. Simmons (jo ten ze spider-mana) ve své životní roli naprosto FANTASTICKÝ! Díky a jdu koukat znova. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla mrdička, poslední scéna ze mě vyždímala uplně všechno až jsem se přistihnul jak nevědomky bubnuju s nim... takhle perfektní drama jsem dlouho neviděl a hudební film už vůbec ne, tohle je totiž top! ()

Vilg 

všechny recenze uživatele

Skutečně by mě zajímalo, jestli Miles Teller ty scény hrál sám anebo si užíváme další předváděčku filmových kouzel stejně jako u Birdmanovy zdánlivé absence střihu. Práce s kamerou je tak dobrá, že je skoro dekadentní, každá kapka potu, slin, krve se chvěje přesně v tempu hledání rytmické dokonalosti obrazu a zvuku, které jsou vyšponované na maximum. Střih je zvířecí záležitost v tom nejlepším slova smyslu, stejně tak scénář, který se příliš nesere s divácky vděčnými klišé - Chazelle má lásku v prdeli, stejně jako hlavní hrdina. Důležitý je jedině úspěch, souboj mladého a starého boha a cesta k nesmrtelnosti. Rozhodně něco, co jsem neviděl naposledy. ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

"There are no two words in the English language more harmful than good job." Film má pomalý rozjazd, ktorý je "obetovaný" starostlivému budovaniu charakterov postáv a ich vzťahov, no neskôr sa rozbehne do dychberúceho súboja bubenníka s dirigentom s úžasným finále. Takto nejak si predstavujem Oscarový film. A strihačovi by som dal Oscarov rovno dvoch. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Pomerne rijemny filmovy, ale i zaujimavy hudobny zazitok. Hoci z hladiska hudobneho zanru a i bicich, nie moja salka kavy. Simmons je fakt zmrd v tom filme, ale posobi ako by nim bol i v reale. Ak to tak nieje, tak je jeho herectvo perfektne. Mladasova zanietenost posobi uveritelne. Ta hnacia sila z toho jeho snazenia bola citit. Viacmenej je to ich herecky duet a ten je to najsilnejsie, co som z filmu vnimal. Avsak nezdielam tunajsie nadsenie pri pohlade na film ako celok. Urcite je v niekolkych ohladoch zvlastny, ale nestotoznujem sa s tak vysokym hodnotenim. Zasluzenych 75%. Zalezi od nalady. Sem-tam som sa totiz ako divak nudil a dej ma az tak nezaujimal. Zaver bol naopak bombasticky a paradne vygradovany. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

J.K. Simmons si zaslúži všetok rešpekt, lebo jeho výkon snáď raz bude považovaný za legendárny. Neskutočne vypiplaný film s finále lepším ako sa dalo čakať. Možno mi tam niečo chýbalo. Okrem ústredných dvoch postáv mi ostatní prišli, ako keby boli do scenára vložení len aby sa nepovedalo. Zatiaľ takéto hodnotenie. Nechám si film prejsť hlavou a keď dozrie viac ako má, tak mu pridám. ()

readan 

všechny recenze uživatele

Pecka! Úplne úžasný film. J.K. Simmons (Fletcher) ma veľmi prekvapil ako mu tá brutálna rola sadla. Vo väčšine momentov som sa ho tak bála, že neviem či by som zvládla v reáli už len stáť vedľa takého človeka, nieto ešte s ním spolupracovať. Obdivujem takisto aj výkon, ktorý podal Miles Teller (Andrew). Chlapec má neskutočný talent a všetky tie silné scény až do absolútneho vyčerpania som prežívala spolu s ním. Obidvaja herci sa ukázali, akí suroví, ale zároveň aj akí odhodlaní vedia byť, keď ide o niečo, čo je ich vášňou. Záver ma potešil už len tým, že perfektne dokončil začaté dielo (Andrew a jeho famózny výkon ma normálne prinútili držať zaťaté päste a dúfať, že sa niekto nezosype). O hudbe ani nehovorím.. vďaka nej mi jazz ešte viac prirástol k srdcu. Skrátka, po dlhom čase som videla niečo, čo ma ohúrilo a som absolútne spokojná. ()

ASSBURGER 

všechny recenze uživatele

Paráda! Proste paráda tento hudobný film bol jeden z najlepších toho roku a ja som veril že vyhraje pár oscarov. Ale na konci toho filmu som nevedel či mám plakať alebo tlieskať. Viete si predstaviť aké to muselo biť taške. Ale prekvapenie bolo to že som ešte nikdy nevidel J.K. Simmonsa hrať tak tvrdo a presvedčivo,ved to....Ale nebudeme sa baviť o Simmonsovi. Tento film bol nie obyčajný bol proste jedným slovom perfektný. Perfektná hudba,scénar......Tento film si zaslúžil toľko,možno aj viac oscarov aj také hodnotenie. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Full Metal Drum set. Přesně to čemu se říká "fakt hustej film." Neskutečně intenzivní, temné drsné drama, plné energie a vyostřené na max. J.K. Simmons samozřejmě geniální a Miles Teller vlastně taky. Za střih a mix zvuku zaslouženě plešouni. Ihned po zhlédnutí jsem šel na plný počet, ale s odstupem času se mi do těch pěti nechce. Vadí mi to časté používání náhod a velmi mi nesedí změna tempa před finále. Jeden z nejlepších filmů roku? Určitě. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Tento hudební styl mi nic neříká, ale film je natočen perfektně. Jen škoda, že mi to bubnování zní jako když se vysype kredenc ze schodů. J.K. Simmons je třída, oscara za vedlejší roli dostal zaslouženě. Kdybych se jen mohl vcítit víc do toho hudebního stylu, tak bych neváhal dát za pět. 82% ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Trosku som sa bal kvoli mojej zanrovej nepriazni, ale Chazelle z toho vyzmykal absolutne maximum. Neuveritelne mrazivy Simmons, perfektny strih a dokonala suhra obrazu a zvuku sa pohravaju s divackym napatim vybornym sposobom. 90% ()

hanka_h 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých intenzívnych filmov, po ktorých Vás bolí celé telo, všetky zmysly. Mladý talentovaný bubeník a šialený učiteľ, ktorý verí, že vzdor, hnev a tvrdá, v tomto prípade až krvavá disciplína rodí géniov. Je to ego, alebo klasická dilema – účel svätí prostriedky - alebo je to taká silná láska k hudbe? Páči sa mi, že mladý režisér Damien Chazelle divákovi nevnucuje odpovede, ani svoj postoj, ani postavy, ktoré si máš obľúbiť. Svelá energia, hudba aj filmový zážitok. ()

Související novinky

J. K. Simmons si zahraje komisaře Gordona

J. K. Simmons si zahraje komisaře Gordona

08.03.2016

"Sežeňte mi fotky Batmana!" Tuhle větu si v příštích dnech přečtete na kupě memů, nový komisař Gordon totiž bude mít stejnou tvář jako J. Jonah Jameson. Přesně tak, Batmanova spojence, který se… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama