Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (506)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

...takže jsem se spletl. Po sledování Jedničky jsem prohlásil že by mě zajímal klidně i druhý díl. S malinkým sebezapřením jsem jej dokoukal a musím tedy říct, že vznikat nemusel. Nejen že se jedná o nejslabší Cruisovku za poměrně hodně dlouhou dobu, ale takhle unylá akce už dneska nikomu nic neřekne. Akce bije do očí nejvíce tím, že tady prostě musí být. Což volně znamená, že kdekoliv si tvůrci řeknou, tam Reacher někoho zmastí. Nikomu neberu pokud mu tenhle vykonstruovaný přístup vyhovuje. Bourne na to šel svého času úplně jinak. Hlavou a na dvě rvačky se divák těšil klidně celej film. Zkrátka Tome raději nám naservíruj další Neuskutečnitelnou misi anebo i tu dvojku Top Gunu. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel dětskej faktor opět zničil co mohl. Jack Reacher byl pro mě chlap, který se objevil odnikud, byl kurevsky dobrej a pak zase zmizel neznámo kam a po něm zbylo hodně mrtvol a příjemná old school vůně. Bohužel tady půlku filmu sleduju jak řeší nějaký tatínskovský záležitosti, vede řeči jak z osudového rodinného dramatu, to už zničilo i McClana, když uprostřed přestřelky řešil se svým synem jestli se o něj staral v dětství nebo ne. Jasně, tady se to nakonci nějak pojalo, ale to nic nezměnilo na faktu, že pokud film opouští akci je neskutečně táhlej a nudnej. Pokud jde o to nej, tedy o akční složky, ty jsou hodně dobrý. Edward není tak referovaný jméno v oblasti akčních filmů, ale ten chlap fakt válí, závěrečná náháněčka je hodně adrenalinová, jen zamrzí zminimalizovaný čas pro záverečný fight padouch versus hrdina. Některé dialogy popapali kaši, jiné (ty "rodinné" )bych nejradši vzal a dal je sežrat kajmanovi. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jack Racher: Nevracej se je již druhý film podle slavného hrdiny Lee Childa. Tento film má ale naproti prvnímu dílu (Poslední výstřel) výrazně jiný styl, výrazně jiný styl vyprávění a nebýt Jacka Reachera nebylo by mezi filmy žádné pojítko. Film celkem dobře utíká a nenudí ani chvilku. Akce je fajn, režie Edwarda Zwicka je jako vždycky dokonalá a celkově je to správný typ filmu který připomíná něco co už 20-30 let nevzniká. Někdy se však postavy začnou chovat tak nelogicky až to bolí (Vím, že sledují tu kradenou kreditku kterou jsem ukradla ale já si stejně tu úklidovou službu objednám). Pořád je to ale fajn film. Otázka je jestli by Jack Reacher ještě dokázal těch pár filmů bavit. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Tak ono isteže faktor otec-dcéra filmu v očiach množstva divákov čosi ubral, s čím môžem viac menej súhlasiť, ale stále sa jednalo o pozerateľnú akciu. Nie je to síce Mission Impossible (hlavne nie v porovnaní s poslednou časťou, ktorej som s radosťou udelil plný počet), no i tak Reacherovi nemožno uprieť, že v správnych množstvách dávkuje kopu napätia a na jedno zhliadnutie určite nenarobí žiadnu škodu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní pokračování. Reacher je Tomova srdcovka to je poznat hned. Drsný jak šmirglák, trochu slon v porcelánu, ale chytrý mazák, který má situaci vždy pod kontrolou. Jednička mě přivedla ke knižní sérii, takže nepřznivě nenesu tolik propíraný výškový kontrast, ale zaráží mě, že točí filmy podle těch slabších kusů. Nevracej se mi přišla průměrná (strašně rychle se mi vytratila z hlavy) a zajímavá opravdu jen linkou s děckem. O to mě film mileji překvapil. Svižnější děj, hromada akce ze staré školy a fajn hlášky. I roadtrip momenty fungují výborně. Příjemná vzpomínka na devadesátky. Tom už začíná vypadat na svůj věk tak je po Menovi trochu napuchlý, ale v bitkách dává na prdel mladší konkurenci uvěřitelně a zcela s přehledem. Moc fajn konec. Herecky dobře zvládnutý. Doufám že si Reacher vydělá na ještě jedno pokračování. Tyhle filmy jsou totiž stálice, žádná velká bomba v kině, ale člověk si je za život pustí možná víckrát než kdejakou Oskarovku. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)
  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama