Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 4

Recenze (263)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zoufalou snahu vytřískat ze zaběhnutého tématu poslední zbytky originality a humoru. Tvůrcům evidentně došla fantazie. Vtipných okamžiků bylo minimum, dialogy někdy fakt praštěné, komplexně jsem film vnímala jako nudný. Vedlejší děj s veverkou sice hýřil nápady a ztřeštěností, jenomže i tady toho bylo místy příliš. Chtěli do toho narvat co nejvíc, ale šlo to spíše ke škodě. Nic se nemá přehánět, přesto si myslím, že dětem se to líbit bude. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Celou dobu jsem si říkala, co to sakra tvůrci hulili. Byl to jeden velký facepalm. Myslím, že kdybych si odmyslela ty části s veverkou v mimozemské lodi a příšerně praštěného Baka, tak bych tomu snad i možná dala průměrné hodnocení, ačkoliv jsem se teda skoro nezasmála, ale takhle mi to přišlo celé úplně absurdní. Prostě jen násilné seskupení nezábavných a nucených vtipů. Pobavil mě snad jen Manny a jeho přístup k budoucímu zeti. ()

Reklama

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Už z traileru som mala trochu zlý pocit, ale ono to nakoniec bolo ešte horšie. Doba ľadová je jedna z rozprávok môjho detstva a aj keď kvalita v priebehu rokov klesá, na nový diel som sa tešila, čo keby náhodou...ale nie. Po záverečných titulkoch mi zostala otázka, či má úroveň ešte kam klesať. Jasné, veverička funguje za každých okolností, aj v takom prostredí ako je vesmír. Ale partia hrdinov nešlape ani vo svojom prirodzenom prostredí. Úvod do ich životov a vzťahov nie je veľmi záživný, ale to by bolo v poriadku, pretože sú mi blízke už z predošlých častí. No po rozpačitom uvedení do deja sa to začína nejako podivne komplikovať, kombinovať...ani nechcem počítať, koľkokrát som počas sledovania filmu povedala: "Akože vážne?". Aby by som tomu úplne nekrivdila, niekoľkokrát som sa schuti zasmiala, fajn fajn. Lenže pokračovania sú odsúdené na porovnávanie. A v tomto smere je Mamutie drcnutie nekonečne nudné a chladné, nemyslím teraz dobu ľadovú. Ešte by sa na mojom hodnotení mohla odraziť sentimentalita, ale naopak som skôr nahnevaná, že z výbornej jednotky sa Sid, Diego a Manny dostali sem... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akosi už očakávam od tejto série, že nebude stáť za nič. Ale aj tak stále v duchu niekde hlboko dúfam, že sa konečne dočkáme niečoho, čo by mi pripomenulo, prečo som tak veľkým fanúšikom filmu Ice Age. A je veľmi smutný fakt, že od prvého filmu už žiadny ďalší film nebol dobrý. A keď som si myslel, že Continental Drift bol novým dnom, teraz si myslím, že spolu s týmto filmom akosi našli zhodu. "Collision Course" neprináša absolútne ale absolútne nič nové v rámci príbehu, či komédie alebo postáv. Zasmiať som sa nezasmial, rád by som dal týmto hrdinom už konečne zbohom, a nechcem, aby sa točili ďalšie dobrodružstvá len preto, že sú z toho obrovské tržby pre Blue Sky a Fox. To rozhodne nie. Jediné, čo môžem vo filme aspoň trochu pochváliť je fakt, že animácie sa v tomto filme predsa len niekam posunuli a rovnako je pravda, že je tu mnoho pekných vizuálnych efektov. Ale aj tak si myslím, že sa aj v tom dalo urobiť viac. Ostatné je pre mňa skutočne mamuťou katastrofou, ktorú nepotrebuje nikto pozerať.Nie je to vtipné, nie je to milé, ani originálne. Je to len trápne, prevarené a miliónkrát obohrané. A je na čase sa s dobou ľadovou rozlúčiť. A pamätať si len prvý, alebo možno ešte druhý film. A ostatné odignorovať. Hodnotenie: D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Doba ledová popáté! A mě se to stále líbí. První dva díly – nic extra, nějak jsem se do toho nemohl dostat. Třetí mě téměř nadchl, podobně na tom byl i čtvrtý film. No a ani tento pátý nezaostává, jak už tu s podivem na CSFD dle slabého hodnocení sleduji. Je to zábavní od začátku do konce. Třeba postava Buckyho mi zde moc nesedí a dějově to také není nic zvláštního, ale stále je tu se na co dívat. Hlášky a vtipné scénky pobaví, zejména náš oblíbený veverčák Scrat, který čirou náhodou narazí na talíř ufa a díky jeho nešikovnosti způsobí oblíbeným hrdinům další katastrofu. ;) Což je trochu ujeté, ale sakra zábavné. Takže za mě opět velká spokojenost. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Když se Manny a jeho přátelé v čase 00:30:20 vydávají na cestu k místu, kam má dopadnout asteroid, styl jejich zpomalené chůze proti kameře i hrající hudba („The Launch“) simulují scénu z filmu Armageddon (1998), v níž se Bruce Willis a ostatní chystají na let do vesmíru, aby zachránili Zemi před dopadem asteroidu. (kesinaa)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama