Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 2

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 2

Recenze (263)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nová Doba ledová podle mnohých očekávání už poněkud vykrádá svoje předchůdce, nicméně se není čemu divit, když se vezme v potaz, že se jedná již o pátý celovečerní film o staré známé partě. Nejvíce mi vadila příliš okatá překombinovanost příběhu okolo Scrata (nápad s létajícím talířem přece jen už přesahuje moje chápání) a hlavních hrdinů, kteří řešili vcelku tuctové a již mnohokrát viděné problémy (svatba, odstěhování se od rodičů, hledání partnera atd.), které bych hledal spíše u lidských hrdinů. Nicméně i tak jsem se párkrát od srdce zasmál, zejména nad hláškami staré lenochodí babičky ("Ten nápad je tak blbý, že kdyby měl ksicht, tak ho přetáhnu svou holí!"). Kouzlo, vtip a originálnost prvního (a vesměs i třetího) dílu už bohužel vyprchala, a proto by se tvůrci měli raději vydat spíš jiným směrem. Zkrátka pokračování, které sice neurazí a není vyloženě úplně špatné, ale nepřináší již nic nového a nejvíce vyniká tím, jak je průměrné a předvídatelné. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto, zcela a absolutně zbytečné. Nechápu smysl toho filmu, obzvlášť, když skvělá čtyřka skončila tak... no, prostě skončila. Vtipy se Scratem absolutně nefungují (nejslabší článek celého filmu!!), návrat Bucka je fajn a film to není tak strašný, jak by se mohlo zdát. Zase je tam víc mamutů a víc nových a zbytečných postav, na vtip tvůrci úplně zapomněli (a když se občas objeví, není to zrovna nic úžasného), přesto to ale na mě kdovíproč docela fungovalo a já nebyl nespokojen. Bylo to sice docela fajn, ale asi nikoho nepřekvapí, že to je nejslabší a nejméně zajímavý díl ze všech. Tahle série měla zůstat mrtvá, přitom to ale mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůř. Ale toho vyčpělého Scrata je fakt škoda. V českém dabingu to pořád docela šlape, takže další fajn bod k dobru. 70%, ale NE dost objektivkích tak, abyste tomu mohli věřit, každopádně převažují dobré pocity a to je hlavní. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Ak by toto bol prvý Ice Age, neverím, že by vznikli ďalšie pokračovania a taktiež chápem, prečo doposiaľ nevzniklo šieste pokračovanie. Jednu hviezdičku dávam za animáciu, dejovo to bolo nudnééé a akosi to nemalo ani hlavy ani päty. Jediné Ice Age, ktoré by som si nepozrela ešte raz. Vhodné tak akurát pre malé deťúrence. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Veverka opět nezklamala. Člověk se dokonce zcela nečekaně dozví, jakpak byl stvořen Vesmír. Bohužel mě však dost zklamalo úplně všechno ostatní. V popředí příběhu je opět ten převelice originální, neskutečně sofistikovaný a nesmírně cool námět a střetu generace x s generací y, přičemž jako zástupce generace y tvůrci opět vybrali vyšinutého retarda, aby to mělo šťávu a ono ji to jaksi stejně nemělo. Jinak lze samozřejmě v generaci y najít i spoustu prudce inteligentních a krásných jedinců. Vím, o čem mluvím. Taky tam patřím. Příběh je opravdu krajně o hovně. Domnívám se, že nemá větší potenciál než pobavit děti do 9 let a homosexuály. Scénárista byl zajisté na drogách. Jen mu zřejmě v závěru psaní došly a rozhodl se zakončit film hozením diamantů do sopky. WOW! Už dlouho jsem neviděl tak napínavý a nervy drásající závěr. Celá Doba ledová už by opravdu měla jít k ledu. Obávám se, že potenciál této pohádky byl více než přečerpán. Je na čase uvolnit místo a zachovat si alespoň špetku důstojnosti. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Ani další pokračování až kultovní Doby ledové nezastavilo pokles kvality. Děj zde není příliš poutavý, vtipu zde ubývá a místo něj se sem cpe moderna s hashtagy, roztleskávačkami a podobně... Veverka se zde sotva ukáže a když tak to nestojí za nic... Opravdu nevím o co se tato série pokouší, protože to jde k ledu... 2z5 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama