Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 1

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (263)

Seti 

všechny recenze uživatele

Hroznej úpadek! Ice Age už je totálně vyždímaná značka a zaplať pánbůh, že tržby v kině padaj, protože takhle máme šanci, že se dalšího naprosto zbytečnýho nástavku už nedočkáme. Přišlo mi, že si tvůrci řekli: "Ale co, serem na to, stačí, když to bude barevný, bude se tam přemízat pár zvířátek, na konci se zazpívá a děcka v kině budem přehazovat vidlema." Tahle ohraná šablona už však v dnešní přeanimákované době neobstojí hoši, takže se s podobnou sračkou běžte bodnout! A co jste udělali se Scrattem? Nevím, zda se stydět nebo stydět. Když se po tomhle komerčním bezduchym zvratku podívám na první Dobu ledovou, musím opětovně vyzdvihnout její kvality a zaplakat nad tím, kam to tahle série dopracovala. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa, ale musím priznať, že o dosť menej ako v predošlých častiach. Príbeh a ani postavy, už nie sú také zaujímavé ako kedysi. A poniektorý ani nemajú toľko priestoru. Napriek tomu niektoré scény sú fajn a stále sa na tom miestami dá dosť dobre zasmiať, akurát len menej ako ste boli zvyknutý. P.S.: Za titulkami je ešte scéna zo Scratom, tak neodchádzajte tak skoro. 70% - 3* ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Je téměř s podivem, že se čím dál širší parta hrdinů drží stále na té úrovni humoru, kdy se dokážu onu hodinku a půl bez zábran smát. Důvodů, proč jsem svého času první tři díly hájil klidně na potkání, ale povážlivě ubylo. Už minulý díl s pirátsky-rodinnou tématikou ze série jasně vybočoval a tentokrát už se jedinečnost celé Doby ledové ztratila téměř nadobro. Mamutí drcnutí není v oblasti práce s postavami ničím jiným, než zaměnitelnou rodinnou komedií plnou povinných klišé, v oblasti dobrodružství pak už opravdu poněkud omletou variací na putování za spásou všeho a všech. Podobné směřování mě mrzí a ještě dlouho budu kroutit hlavou nad tím, proč nemohlo zůstat jen u trilogie, ale za náramně pozitivní náladu ve všech veverčákových eskapádách pořád ještě opatrně pokývnu směrem nahoru. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popáté a mnohem slaběji. Tam kde předchozí díly uspěly, tak pátý to nedává. Vtipné gagy už jsou nějak nucené a jen málo jich pobaví. Scrat ve vesmíru má menší možnosti než na zemi a je dost málo. Vztahy mezi mamuty nezajímavé, lama též nudící. Potěší šílený Buck, vačice a babička opět. Zbytek dost slabota a příběh už tě totálně mimo. Scénář tomuto dílu dost podrazil nohy i když za ním stáli autoři předchozích dílů. Animace výborné. // 55% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ach jo, už ani ta veverka není moc vtipná. Pokaždé, kdy se objeví na plátně, tak byl můj úsměv stále menší a menší. Trampoty hlavních hrdinů mi už také byly čím dál tím víc volné. Snad jen lenochod Sid s jeho vysněnou kráskou si drží úroveň po celou sérii. Jednička byla skvělá i svou vážnou notou. Toho je v pozdějších dílech už hodně poskrovnu a zde skoro vůbec. Ale co je horší, že třeba ani mou čtyřletou neteř film vůbec nebavil. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Keď behom úvodnej sekvencie veverička Scrat lieta vesmírom v skafandri a zanechá stopu na asteroide, hrá v pozadí ústredná znelka z filmu 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)
  • Nákres Sida, kterou sám Sid dává Brooke, je ta samá kresba, kterou maloval na zeď v Době ledové (2002). (Bonty)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama