Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (448)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je hlavní zápletka jak oprásknutá ze 101 dalmatinů. Jinak je to téměř dokonalý vánoční rodinný film. Některé drobnosti jsou zřejmě ztraceny v dabingu, ale i tak zbyl hodně zábavný film. Vtipná dobrodružství medvíděte v už beztak nepříliš normální anglické rodině si klidně vypůjčují motivy z jiných filmů a s přehledem je parodují (v tomto ohledu vyniká variace na Mission: Impossible – Ghost Protocol). Herecké obsazení bylo samá sázka na jistotu, takže je třeba dobře vidět, že Peter Capaldi by nebyl jen perfektní nadřízený, ale i oblíbený soused. :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul King, Hamish McColl | Hudba: Nick Urata | Distribúcia: StudioCanal | Štúdio: Heyday Films, StudioCanal | Rozpočet: 38,5 milióna € | Tržby: 241,600,000 $ | Ocenenia: Spolu - 2 nominácie BAFTA || Paddington je milý animák, ktorý si deti určite obľúbia. Nemá však Shrekovský alebo Ratatouille-ovský nadhľad a široký vekový záber, hlavne vďaka schematickej konštrukcii vývoja deja, a niektorým archetypálnym postavám. 55% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Trailer ukáže prakticky to nejlepší z filmu a v kině jsem se nic lepšího nedočkal. Jistá podoba ve stylu 101 dalmatinů je značná, místo Cruelly zde v záporné roli Nicole Kidman. Medvědí trdlo a jeho cesta z nejtemnějšího Peru do Londýna, kde se ho ujme rodina Brownových, jenže vše není jako z vyprávění. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takto já si představuji dobrý rodinný film. Neskutečně milý, roztomilý a příjemný film s výborným britským humorem, u kterého se budou bavit všichni bez ohledu na věk. Jediné, co mě ve filmu rušilo, byla postava Nicole Kidman, její scény patří k těm nejslabším částem filmu, vůbec by mi nevadilo sledovat více toho, jak se Paddington snaží zapadnout do nového světa. Pokud přemýšlíte, co budete dělat v neděli, vyrazte s celou rodinou na Paddingtona, zaručeně budete odcházet s úsměvem ve tváři, velká rodinná jistota, která jistě brzy bude v mnoha policích mezi DVD pro rodinné večery. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • V roce 2020 byla na železniční stanici Paddington Station umístěna bronzová socha Paddingtona v životní velikosti. (HellFire)
  • Nádraží, před kterým zastaví poštovní dodávka na začátku filmu, není Paddington, ale Marylebone. Interiéry už ale jsou Paddingtonské nádraží. (FoxMulder)
  • Jeremy Clarkson vlastní první komerčně vyráběnou hračku medvídka Paddingtona, kterou uvedla na trh společnost jeho matky, Shirley Clarkson, Gabrielle Design. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama