Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (448)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na existenci medvědů mluvících plynule anglicky a vařících pomerančovou marmeládu konzumovanou nejlépe mezi dvěma krajíci toastového chleba, musíte z příběhu medvídka hledajícího domov v Londýně, být nadšení. Pokud na existenci popsaných medvědů nepřistoupíte, tak se vám Paddington líbit nemůže. Může se vám tam třeba v roli úhlavní padouchyně líbit Nicole Kidman, která se zas hrubě nelíbila mně, ale já s tím jejím vyblitým prázdným ksichtem mám problém prakticky ve všech filmech kde hraje a dokonce i v některých, kde nehraje a já měla obavu, že ano. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Má to celkem slušnou hudbu a hrozně fajn závěrečné titulky. Tedy já vlastně nevím, jaké jsou, protože jsem to vypnula ještě před jejich příchodem, ale celou dobu jsem se na ně těšila. Závěrečná koulovačka už byla nad mé mentální možnosti. Tak prostinké, že hloupější to snad ani být nemohlo. A místy lepkavější, než mnohokráte zmiňovaná marmeláda. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku roztomilý rodinný film, který nepřináší co se zápletky týká vcelku nic unikátního, ale je to v podstatě velmi příjemná záležitost s úžasně sympatickým hlavním hrdinou. Jako velké pozitivum, za které přihazuji jednu * a posunuji film nad pomyslnou hranici průměru, je fakt, že je to tak "Britské". Obzvlášť když jsem se na film díval v originálním znění, tak jsem mohl ocenit ten krásný britský přízvuk hlavních aktérů, který se mě osobně tak krásně poslouchá a samozřejmě se také kochat velmi vtipným anglickým humorem. Když k tomu přidám i pár zajímavostí, které mi film přinesl, jako třeba fakt, že Londýňané mají 107 způsobů jak vyjádřit, že prší, tak dostávám pro mě nadprůměrný a příjemný zážitek. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení, neboť film naplnil svůj potenciál jen částečně. Sice mi nechaly usnout, ale po pár desítkách minut požadovaly svačinku, a během druhé poloviny mi ta mladší co chvíli plácala po hlavě plastelínovým hadem. Příště vsadím na osvědčené klasiky, jako je Sofie Prdni nebo Zvohnilka, u těch nedutají. K obsahu: hrají v tom tuším medvědi. Mám však mlhavé podezření, že jsou nějak počítačově upravení. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Vo filme je viacero odkazov na Mission: Impossible (1996). Napríklad pri úteku Paddingtona pred Milicent hrá hudba s témou zo spomínaného filmu. (megajalec)
  • Postava Mary Brown (Sally Hawkins) se ve filmu živí jako ilustrátorka knih pro děti. Oba hereččini rodiče vykonávají stejné povolání. (Barghest)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. listopadu 2014 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama