Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (448)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Ukázkový feel-good rodinný film, kde každý motiv a každá dílčí zápletka najde svoje opodstatnění a rozuzlení. Je tu hodný, ale nešikovný medvěd (Whishaw), který nabourá stereotyp rodiny Brownových (Bonneville, Hawkins, Harris, Joslin). Je tu výrazný záporák, resp. záporačka (Kidman), je tu střelená hospodyně (Walters), je tu brblavý soused (proklatě nevyužitý Capaldi) a jednoduchá zápletka (Paddington cestuje do Londýna, aby našel nový domov u cestovatele, který kdysi navštívil jeho strýce a tetu v nejtemnějším Peru). Z otce morouse (Bonneville) se nedobrovolně stává hrdina, po němž celá rodina tak volala, tuto proměnu provázejí mnohé vtipné momenty atd. Prostě typický film, kdy víte, jak to dopadne, ale právě protože to víte, není důležité, jak to skončí, ale jak se k očekávanému cíli dostanete. Paddington tuto cestu podává vtipně, vkusně a co se stopáže týče, tak akorát. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $76,271,832Tržby Celosvetovo $268,047,808Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,243,518Tržby za predaj DVD v USA $13,729,408║ správne uletené a uvoľnená zábavnosť sadne, hneď niekoľko krát tu príde na moc vydarené trefné scénky ktoré bohato pobavia, príbeh neotrávi, za posledné roky jeden z najlepších rodinných filmov /90%/ ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Roztomilá pohádka s krásně rozanimovaným medvědem, velice příjemným a nepřeplácaným vizuálním zpracováním (lehce připomínajícím filmy Wese Andersona) a skvělým soundtrackem. Je to takové trošku jinačí, humorem a laskavostí typicky britské a staromilské (na rozdíl od za každou cenu moderních amerických pohádek) a jednoduše to pohladí po duši. Jediný výraznější zápor bych viděl v naprosto zbytečné záporačce, která navíc dost okatě kopíruje (vizuálně i motivací) Cruellu De Vil ze 101 dalmatinů. Kvalitních polohraných animáků ale opravdu moc není a spolu s prvním Stuartem Littlem patří Paddington mezi ty nejlepší. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, na mňa tam bolo toho nudného suchého britského humoru asi až moc. Aj keď animácia medveďa je v skutku podarená, nejak sa do hraného filmu nehodí. Herci či hlavní tak vedľajší sú nudní a nesympatickí. Dokonca aj Nicole Kidman sa nehodila do tejto role, pretože ani nevyzerala ako záporná postava. Čítal som si mnohé recenzie, aby som sa dopátral, čo iných na filme tak zaujalo, no nedočítal som sa nič iné než - roztomilé, rozkošné, či podarené. To mne nestačí, aby som sa 2 hodiny díval na milého medveďa. A nejak sa neviem ani donútiť pozrieť si dvojku. (15.12.2021) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Vo filme je viacero odkazov na Mission: Impossible (1996). Napríklad pri úteku Paddingtona pred Milicent hrá hudba s témou zo spomínaného filmu. (megajalec)
  • Autor knižní předlohy Michael Bond založil postavu Paddingtona na plyšovém medvídkovi, kterého si všiml za výlohou obchodu poblíž železniční stanice Paddington Station na Štědrý večer roku 1956. Rozhodl se ho koupit pro svou ženu a nakonec se nechal inspirovat k napsání příběhu. Koncept osamělého medvěda, který se ocitne v neznámém prostředí, vychází ze skutečného příběhu dětí, které přijížděly za druhé světové války do Londýna s visačkami na krku a malým kufrem se všemi osobními věcmi. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama