Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (448)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Výrazně umírněnější verze Tedíka. Snímek je zcela vhodný pro malé i velké diváky. Ideálně pro všechny společně. Taky jsem si tam našel svoje. Netuším, jestli stárnu, či se postupně transformuji v retarda, ale v několika momentech jsem pocítil něco, čemu se říká dojetí. Dojetí se tak nějak doplňovalo s několika momenty zábavy. Snímek je velmi zdařile hudebně doprovozen a zcela obstojně zahrán. Jedná se o klasický snímek zobrazující lehoulince ztřeštěnou rodinku, kde se všichni mají hrozně rádi a v kritickém momentě dovedou pořádně zatahat za jeden provaz. Snímek je neuvěřitelně milý a lidský. Ačkoli podobné filmy ani omylem nevyhledávám, tak tomuto se podařilo si moje srdíčko získat a já mu ve finále nemám moc co vytknout. Možná se snímek někomu může zdát trošku přeslazený, ale spíše si myslím, že má potenciál leckomu pozvednout náladu. U mě více než dobrý! Slabší 4 kousky! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele FFilipCZ. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jediti, to bylo ale slaďoušké a lostomiloušké! Avšak plácat z toho o sebe otylýma a mnohdy i pokřivenýma ručičkama a infantilně se hihňošit budou patrně jen ti zabržděnější a mentálně méně kvalifikovaní z vašich budoucích dárců orgánů v kategorii do dvanácti let. Kupříkladu má antikoncepční selhání, kvůli nimž jsem tu kalvárii vlastně podstoupil, mě během projekce sama několikrát doslovně žádala, abych tu pičovinu vypnul a rozjel něco opravdu zábavného pro děti, třeba Mišn impásibl nebo Saf, a na mé výchovně mentorské „Držte huby, tohle je přesně pro vás“ reagovala rodičovsky dehonestujícím, opovržlivým odfrkáváním. Žádné dětské porno to rozhodně není a tím pádem je ta proklamovaná „zábava pro celou rodinu“ dost brutálně přestřelena. Tedy pokud tím nebylo myšleno povyražení výhradně pro registrované tatínky a maminky. Pro duševně přiměřeně vyvinutého, dospělého a plnohodnotného příslušníka rodu Hetero sapiens je tato patetická, hloupá, šablonovitě neoriginální a přiteplená taškařice rozhodně spíše utrpením, a pokud vás tedy zrovna nesvrbí konečník, nebo již máte z dřívějška nudou do krve okousané nehty, silně doporučuji ukotvit následky vašeho bezuzdného sexu klepetama k radiátoru ve vedlejším pokoji a pustit si raději něco o týrání medvědů. Je to sice pěkně natočené a animačně vymazlené, nicméně ten Pedynktn je nejen trapný, ale také mimořádně slizký až odpudivý, a než roztomilého medvídka připomíná spíše prdel idiopatického hirsutismika s očima. Navíc mně osobně dost nepříjemně evokoval toho homozkurvence Púa, díky němuž se ještě ve čtyřiceti uprostřed noci budím hrůzou, protože se dusím chlupy z toho, jak jemu a celé té jeho nesmírně traumatizující gejpartičce vztekle ve snech prokousávám krkavice ve Stokorcovém lese. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Never go full retard!!! Sama se divím, že v roce 2014 ještě někdo točí takhle naivní filmy - naivní ve smyslu blbé. Chápu, někomu miloučké poselství filmu stačí, ale no tak! Znám spoustu filmů, které cílí na děti, ale nepotřebují od charakterních herců jako Hugh Bonneville, Peter Capaldi nebo Nicole Kidman, aby ze sebe dělali karikatury. Pokud berete Paddingtona jako film pro pomalejší děti pod deset let, tak dobrá, ale nechápu, proč k tomu bylo potřeba tak dobrých herců a drahého CGI (Paddigton sám o sobě vypadá úžasně a Ben Whishaw ho dabuje dobře). Zkrátka tenhle film a já se míjíme, chybí mi nějaký přesah, pomrkávání na dospělé diváky a bohužel i emoce. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je hlavní zápletka jak oprásknutá ze 101 dalmatinů. Jinak je to téměř dokonalý vánoční rodinný film. Některé drobnosti jsou zřejmě ztraceny v dabingu, ale i tak zbyl hodně zábavný film. Vtipná dobrodružství medvíděte v už beztak nepříliš normální anglické rodině si klidně vypůjčují motivy z jiných filmů a s přehledem je parodují (v tomto ohledu vyniká variace na Mission: Impossible – Ghost Protocol). Herecké obsazení bylo samá sázka na jistotu, takže je třeba dobře vidět, že Peter Capaldi by nebyl jen perfektní nadřízený, ale i oblíbený soused. :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevzdelaný, neokrôchaný, zablšený zver z akejsi smradľavej džungle sa nelegálne na nákladnej lodi dostane do Londýna. Tam sa ho ujme jebnutá matriarchátna rodinka slniečkárov. Navzájom sa kultúrne obohatia a všetko sa dobre skončí. To je teda ale odporný propagandistický hnus. Welcome refugges! Fuj! Tupí Angličania len si vy nechajte svojho "Paddingtona". Starajte sa o tie mohamedánske medvede, pokiaľ vás všetkých nezožerú. Vymývajte svojim deťom mozgy takýmito medvedími multikulti sračkami. Vy blázni! * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)
  • Stanice metra, ze které jedou do „Geografického spolku“, se jmenuje Westbourne Oak Station. Stanice téhož jména v Londýně není, ale v Notting Hillu, nedaleko Portobello Road, která je ve filmu také zmíněna, je stanice Westbourn Park. Exteriéry stanice jsou ale zastávka Maida Vale. (FoxMulder)
  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama