Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

90125 

všechny recenze uživatele

Nice Try. Konečne suspense bez strašidielok. To veľmi ocenujem. Najuveriteľnejší horor urobia skutoční ľudia v skutočnom svete. Aj tento film sa približne polovicu svojho času tvári veľmi uveriteľne. Don´t breathe je príjemne nepredvídateľný a napätie postupne rastie. Čo perfektne funguje je to ticho, ktorým sa zlodeji zakrádajú a ich strach, ktorý sa časom dostaví. Situácia sa mení keď sa zo slepého chudáka stáva sadista, trízniteľ s inseminačným koníčkom a zo zločincov klaďasi, na ktorých nám má záležať. Kdesi odtiaľto som mal pocit, že sú jednotlivé situácie pridávané už len preto, aby to celé malo aspoň tých 80 min. Uveriteľnosti ubúda, naopak pribúda zavlasypritiahnutosť. A naši hrdinovia sú stále viac nesmrteľnejší a nesmrteľnejší. 67 %. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Intenzívnejší hororový zážitok než väčšina dnešných duchárskych báchoriek. Ku ''šťastiu'' stačí len jeden postarší slepec a skupinka sympatických teenagerov, a nie je potrebná ani počítačová technika. Hutný film, v ktorom každou jednou minútou tŕpnete ešte viac a už keď sa zdá, že to je akési jednoduché, vytasí to ešte jedno malé prekvapenie. Vidieť to v kine, tak nervová sústava je riadne narušená. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Film ma zaujal od prvej minúty až do konca, nemôžem filmu vytknúť v podstate nič. Lang slepca zahral dokonale. Menší fakt keď je človek slepý nieje to tak že vidí absolutne NIČ a tmu, slepý človek vidí, lenže rozmazane. Film bol neskutočne dobrý. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Když se někdo přepočítá . Až teď po 2. shlédnutí jsem si s překvapením zjistil , že Beretta 9mm má opravdu zásobník na 15 nábojů. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Vloupat se do domu slepého muže zní jako brnkačka, ale slepec je vysloužilý mariňák a v domě se vyzná. Trojice zlodějíčků je zase více či méně zoufalá a pro velkou sumu peněz ze sejfu je ochotná riskovat. Původní plány na tichou loupež se zlodějíčkům hroutí pod rukama a postupně se mění v útěk o život. Výborná hutná atmosféra, dobré herecké výkony. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Originální pecka, u které nebudete ani dýchat, abyste si dokonale užili atmosféru ticha, ve kterém nasraný slepec nahání partičku čórkařů! ()

Simex_ 

všechny recenze uživatele

Jane Levy, Dylan Minnette a Stephen Lang si zahráli svoje role úplně na jedničku. Děj byl perfektní, originální a atmosféra byla také báječná, prostě nemám na tomto filmu co vytknout. Film byl napínavý od samého začátku až do samého konce. Horor je to prostě opravdu výborný. ()

futislav 

všechny recenze uživatele

Je to sice napínavé a dobře natočené, nicméně se divákovi, který používá mozek, vynořují nejrůznější otázky. Proč chudáka slepce nevzali při nejbližší příležitosti něčím po hlavě ? Když už se tak strašně bojí, proč je zastaví zamčené dveře a neutečou prostě oknem ? Proč se běží schovat do jediné místnosti, do níž evidentně vede jediný vchod a nemá východ ? A tak dál. Má to tolik logických kiksů, že musím dát 65%, i když vizuálně a scénáristicky to má na víc. ()

Carlito1 

všechny recenze uživatele

Unikátní, napínavý, chytrý hororově thrillerový snímek s originálními a hravými nápady a jeden z hodně dobrých hororů současnosti. + Role přímo stvořená pro Stephena Langa. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Nápaditý thriller/horor, který se nebojí být ke svým antihrdinům i divákům nekompromisní. Atmosféra by se tady dala krájet. Některá rozhodnutí postav jsou sice stupidní, ale takových momentů je výrazně méně než v mnoha jiných filmech podobného ražení. Celkově nabitá hoďka a půl. ()

52637 

všechny recenze uživatele

Skvelej thriller, vynikajici psychopatickej Lang, Levy super a Minnette predvedl koncert :) Jeden barak, spousta penez a napeti od zacatku do konce. Doporucuji 100% ()

chrisw 

všechny recenze uživatele

Fede Alvarez je režisér, kterého stojí za to sledovat. Dostal mě už (mnohými nepobranou) nekompromisní dvouhodinovkou invazivní chirurgie Evil Dead s pozoruhodným přesahem. A v Don´t Breathe potvrzuje, že má řemeslo v malíku a umí šponovat nervy skoro až na únosnou míru. Ten kluk má sakra talent. O Stephenu Langovi nemluvě. A pokud bude slečna Levy i dál Alavrezovou dvorní herečkou, jsem sakra zvědavej, co jí ještě čeká. Během těch dvou filmů totiž dostala dost solidně naloženo... ()

Tribbiani27 odpad!

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, celkem slušné herecké výkony, zvukově v pořádku, ale přesto všechno to stojí úplně za nic. Tolik nedomyšlených scén, že vás to nutí myslet jenom na to, co absurdnějšího ještě ve filmu uvidíte. Námět zajímavý, bohužel celé to působí naprosto komicky a člověk si nezakrývá oči proto, že by se bál, ale proto, že pro samou nedomyšlenost scén se na to prostě dívat nedá. Pardon, ale tento film si nezaslouží 80% ani náhodou, osobně bych dal 40% za kameru, střih a prostředí, ale jelikož děj je to hlavní, tak tam prostě nemohu dát ani procento. ()

žbrluch 

všechny recenze uživatele

Horor to nebyl, to by hlavní hrdinka nepřežila, ale já jí držela palce, prostě někdy sociální dávky nestačí a člověk musí zariskovat. Ale moc jsem se nebála, holt život je tvrdší. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Dám 4 hvězdy, ale, že bych z toho byl nějak extra potěšený to ne. Na to jak jsem se na to vyloženě těšil jsem čekal něco jiného navíc ke konci přichází zvraty, které mě tam nesedly a navíc se to hodně táhne. Do toho to co některé postavy přežijí by nepřežil Rambo s Seagalem a Van Dammem dohromady. Naopak cením si scény ve tmě v tom skladu ta je parádní (těch scén tam mělo být více) místy i brutalita jde pochválit a celkově i herci (i když zde není komu fandit) 80 procent třeba tohle mě bavilo vyloženě více http://www.csfd.cz/film/418916-zhasni-a-zemres/komentare/ na druhou stranu jeden z těch lepších hororů. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama