Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (290)

kingik 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte celou řadu (béčkových) akčních filmů, v nichž drsní akční týpci chtějí pověsit své "řemeslo" na akcí ohnutý falus, ale zrovna když už chtějí odkráčet pryč, náhle se musí konfrontovat se svojí minulostí, kterou musí v přítomnosti složit na lopatky, aby si v budoucnu mohli užívat felačních rtíků svých přítelkyň. A to je i případ Arthura Bishopa (Jason Statham), který za zadek Jessicy Alba, kterou poznal teprve nedávno, udělá v podstatě cokoliv. Dostal za úkol zlikvidovat tři nepohodlné a extrémně nebezpečné cíle v podobě obchodníků, kteří představují nevítanou konkurenci. Aby to neměl tak jednoduché, jejich vraždy musí vypadat jako tragické nehody. Úkol mu zadal zloduch Craine, který si vzal sličnou sexici Albu jako rukojmí. Pokud se na jedničku neupomínáte, nic strašného se neděje. V podstatě tohle pokračování, až na několik styčných bodů, se svým předchůdcem nijak zásadně nesouvisí. Vše spolehlivě jistí drsný Jason Statham, který sice podlehne vagině, jinak se ale se svými protivníky nijak nemazlí. Zde se ovšem vyskytuje první problém. Bishop je úplně nepřemožitelný, za všech okolností, prostě v bitkách a přestřelkách nemá konkurenci. Nejinak je to v jeho plánech, jak se k cílům dostat. Jejich provedení je poměrně neotřelé, i když v celém filmu bychom hledali originalitu jen stěží. Statham je ovšem na své akční misi fyzicky dobře vybavený, takže jeho skoky z lanovky na letící rogalo a z vysokého útesu, nebo lezení po mrakodrapu jsou fajn, i když mu s tím pomáhali trikoví specialisté. V zásadě se vyskytl ještě jeden problémeček - film je předvídatelný až hanba. Absolutně neomylně, a to i méně zkušeným divákem, se dá predikovat, jak se celá mise bude ubírat a jak se skončí. Až na pár drobností, se vše ve filmu vyřídí předvídatelně, Bishop ušetří život až třetího cíle, tím je Tommy Lee Jones, jinak žádný jiný úkrok nebyl k mání. Dvojky se ujal německý režisér Dennis Gansel, který z rutinního scénáře spravil hotový zázrak. I když to není úplný technický mág, akci hoví dobře, na zadní projekci sice nešetřil, ovšem nepolevující příval akce je příznivý. Pokud máte v oblasti akčních béčkových opusů zdatně nakoukáno, tenhle film vám akční orgasmus nezpůsobí. Není to ale ani žádné malátné pokračování, svého předchůdce hravě strčí do akčních trenek. 6/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za Michelle, která je pořád krásná a sexy. Ten zbytek, no, možná jsem to nepochopil, a jde o kombinaci absurdního humoru (krém proti žralokům, vraždy jako nehoda) s romantickou komedií (první polovina filmu s Albou), okořeněnou trochou CGI-made akčních scén. Ale pokud tohle myslel scénárista vážně.... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

No úplně zbytečné pokračování a výplach. Tupější to opravdu být nemohlo po všech stránkách, zvlášť demence u všech záporných postav je iritující. Děj je jednoduchý jako leporelo v mateřské školce a o proti předchozím dílům se nedočkáme žádných náznaků zvratů. Jason Statham dělá nepřetržitě fašírku z nepřátel a je to nejpozitivnější na celém filmu. Akce dobře utíká, jen v některých momentech je to opravdu moc a vyloženě Mcgyverovy pokusy jsou k smíchu. Krom lehce nadprůměrné akce nemá film co nabídnout......4/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jason je pro mě No.1 o tom žádná. Bohužel ale, tohle nebylo moc dobré. Můj první film s JS na který jsem šel do kina a hned takové zklamání. První mechanik byla 5* pecka s výbornou atmosférou, která tady naprosto chyběla. Nelíbilo se mi ani prostředí, celkově to na mě působilo všechno strašně lecině. Na Jessicu se dobře dívalo, šukat by jí chtěl přece každý, ale za mě tu mohla být jiná herečka, ke Stathamovi se ani nehodila. Top scéna  - bazén. (Kino Bílina) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdá se, že hlášení o Vašem úmrtí bylo značně přehnané." Umřel jednou, umře i podruhé a jestli to bude někoho zajímat, tak si dá do třetice všeho mrtvého. Arthur Bishop zkrátka stále zůstal tím sympaťákem, který zabije všechno, na co se podívá a i když je to jen dějově průhledné béčko, tak já jsem si od něj mozek nechal vypláchnout docela rád. Taky jsem se naučil skákat z lanovky na rogalo, což se mi hodí několikrát do roka a jako výraz vděčnosti naučím Jasoně, co si hraje na Drsoně, skládat Rubikovu kostku hlavou dolů, v beztížném stavu a při dělostřeleckém bombardování. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)
  • Kredit režisér druhého natáčecího štábu sdílí Vic Armstrong a Allan Poppleton, který na filmu ještě pracoval jako koordinátor kaskadérů a soubojů. (Rominator)
  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama