Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 3
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 3

Recenze (275)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $66,184,051 Tržby Celosvetovo $179,246,868Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,932,360Tržby za predaj DVD v USA $11,839,903║ niekde nastala chyba, prvý diel bol fajn, druhý už na vážkach a tento, nuž uberá sa to skôr do prázdna a hlavne kopance tu rozdáva všade prítomna banálnosť, scény vývarové, pritiahnuté za vlasy, nuž keď sa pekne zopsuli Hunger Games tak prečo nie aj Divergencia /videl v kine: 45%/ ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Překvapivě, ani do třetice nás nečeká nic zázračného, ale minimálně jako jednohubka stravitelné. Akce je dost, pořád se něco děje a to občas na zabití pár nudných hodin stačí. Hledat logiku v Alianci nemá cenu, doporučuji vypnout mozek. Na velmi slabé tři hvězdy a čistokrevný průměr se tentokrát třetí díl vyšplhá .. 5/10 = 50% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trochu se divím tomu nepoměru v hodnocení. Pamatuji si svého času, že druhej díl když startoval v kinech byl bezpečně v červený. Tenhle díl schytal hned v úvodu pořádnej hejt, až jsem se sám začal bát výsledku, ale o to víc mě to překvapuje, protože se žádná katastrofa rozhodně nekoná. Jednička zůstává nepřekonána, ale trojka je určitě o špetku lepší než dvojka. Schwentke je sice rutinér, ale akční sekvence má zvládnutý a určitě potěší, že kromě té hi tech akce z drony a podobnými vychytávkami přibyla i akce fyzická. Hlavně Theo James má dvě podařený sekvence kde se zdatně ohání pěstmi i bouchačkou. Shailene pořád sympaťanda a s delším sestřihem jí to určitě sluší víc než ve dvojce. Hudební podmaz taky ok vizuál netřeba zmiňovat ten je libovej. Zvažoval jsem mezi 3 a 4* dám nakonec lepší tři, protože začátek mě fakt chytnul, ale postupem času se začíná děj opět lehce topit v překombinovaných zvratech i když ne tolik jako ve dvojce. Jestli bude zakončení adekvátní tak čtvrtýmu dílu tu 4* přidám. Každopádně v žánru akční teen sci-fi je tahle série pořád špička.65% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepochopím..Jak to může mít kruci nižší hodnocení než Hunger games nebo předchozí díly téhle série? Podle mě jeden z nejlepších scifi filmů vůbec. Mělo to hlavu a patu. Nebylo to moc podle předlohy, ale někdy to zkrátka jinak ani nejde.. Konečně nějaký film, kde se nebojí zabít kohokoliv a dočkáváme se i nějakých těch překvápek a není to žádná slaďárna jak HG. Těším se na závěr série. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud byla tahle série na začátku zajímavá, což si zase tak moc nemyslím, tak v tuhle chvíli už upadá do smutného stereotypu a snaží se být v podstatě jen předvídatelná, vizuálně zajímavá, ale jen na chvíli, pak už je nudná. Herci jsou nesmírně stereotypní a je jasné, jak se bude děj vyvíjet. Tohle jen ukazuje, že moderní young adult sci-fi nemají moc potenciál. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Oproti předchozím zfilmovaným dílům trilogie, k Alianci byl vydán soundtrack obsahující 16 skladeb filmové hudby a pouze jednu píseň "Scars" nazpívanou zpěvačkou Tove Lo. Tato píseň zazní až při závěrečných titulcích. K Divergenci (2014) i Rezistenci (2015) byly vydané 2 CD s písněmi i filmovou hudbou. (Calwen22)
  • Když Nita (Nadia Hilker)  instruuje Čtyřku ohledně ovládání dronů, říká, že se drony aktivují levou rukou. Když Tris (Shailene Woodley) a Christina vniknou do centra odpadlíků, Christina (Zoë Kravitz) aktivuje drony pravou rukou. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama