Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malé mesto, deti/tínedžeri, hrôzostrašné monštrá... Goosebumps je príspevok do žánru, ktorý je dnes v klinickom stave, ale v osemdesiatych rokoch valcoval každý rok kiná. Celé je to osviežené meta-námetom a fantastickým zvratom s jednou z hlavných postáv. Len škoda, že to skončilo na pomedzí retro amblinovky a korporátneho produktu s generickou akciou. Chcelo to režiséra so srdcom. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Modrá je dobrá. A pre tento film to absolútne platí. Myslím si, že je konečne dobré vidieť Jacka Blacka vo výbornej roli, kde hrá autora R.L.Stina a verím mu to každým dychom. Plus je v tejto role absolútne skvelý. Rovnako dobrí sú podľa mňa aj ostatní herci. Verím im ich role, dokážem ich chápať a vedia priniesť uveriteľné emócie. Champ je síce miestami otravný, ale myslím si, že som už zažil horšie. Čo sa týka réžie, tiež mám pocit, že to Rob Letterman neodflákol, ale dal si vskutku na filme záležať. Páči sa mi tu Odeya Rush v role Hannah a dáva tomu aj príjemný nádych jemnej romantiky, kde musím priznať, že som ku koncu chcel, aby sa dala so Zachom dokopy. A celé je to uveriteľné a príjemne pozerateľné. Teraz si však povieme niečo o miestach, ktoré úplne nefungovali. Ako sú napríklad triky. Nechcem tvrdiť, že sú hrozné, no rozhodne je to pre mňa mix. Niektoré sú super ako napríklad snežný muž, Slappy alebo záhradní trpaslíci, no inde to vyzerá ako keby sa ani nesnažili. A nie je to nikde lepšie vidno ako pri vlkodlakovi. To sú skutočne strašné triky. Humor je trošku mix, ale keď sú vtipy dobré, tak sa človek skutočne príjemne zasmeje. Myslím si, že keby ešte trošku učesali príbeh a zapracovali na trikoch, mohli sme tu mať super rodinnú hororovú komédiu. Ale celkovo si myslím, že "Goosebumps" je oveľa lepším filmom, než sme všetci čakali a stojí aspoň za jedno zhliadnutie. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po letech Jack Black opět v docela zajímavé roli. Goosebumps není třeskutě zvrácená komedie pro teenagery, ale spíš opravdu v zajetém vzorci á la Jumanji. Což samozřejmě není vůbec špatné, ale ta linka s plesem a vůbec vztah mezi Hannou a Zachem mi přišla ujetá a mnohem víc by se mi tam líbila (stejně jakov Jumanji), kdyby to byli sourozenci. Nebo kámoši od dětství - i to bych zvládla, ale tajemná sexy holka odvedle? Jinak Goosebumps jede hlavně na triky, které se podle mého povedly. Jedno z nejlepších stvoření je pro mě bezesporu loutka pana Slappyho, která mi evokovala některé filmy Jamese Wana, a pak všichni ti veselí trpaslíčci. Obecne se dá říct, že Goosebumps zcela naplnila to, co slibuje filmový plakát k tomuhle filmu a krátká synopse. Jsem spokojená. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Husí kůže je nenáročná rodinná podívaná, která je svižná, pěkně odsýpá, obsahuje několik účelně humorných scén a má líbivý vizuál, ze kterého člověka nebolí oči. Herecké obsazení je vesměs sympatické, i když je fakt, že Blacka zrovna dvakrát nemusím, ale role spisovatelského pošuka mu kupodivu celkem sedla. Vedle toho snímek obsahuje i jeden inteligentně podaný příběhový twist, který mě osobně mile překvapil. Zkrátka přiměřeně hororová fantasy jednohubka s (v jistém slova smyslu) charismatickým hlavním antagonistou, která se perfektně hodí na volný večer k odreagování. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica výborná. Zvyšok drží na tak tenkých motúzikoch, že sa niektoré nutne museli pretrhnúť. Finále je tak zvláštny sentimentálny guláš, ktorý predzvesť skvelého dobrodružstva pre decká úplne pochoval. Postavy sympatické až na Blacka. Ten prehráva aj v tých normálnych scénach. Kupodivu nefungujú ani wtf vtipy - inak moje obľúbené. Jediné veľké plus je ústredná dvojica. V zásade taká vykrádačka ale bez duše. Noc v Múzeu mala aspoň nejaký vtip( hovorím o prvej časti), toto je len flák plný rôznych motívov. Dalo sa to využiť aj lepšie. Takto zbytočnosť na ktorú sa vyhodili peniaze bez toho, aby to malo potenciál niečo divákovi sprostredkovať. Až na tú nudu a predvídateľnosť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) jde s Hannou (Odeya Rush) v noci do lunaparku, má ve scéně u domu jasně opálený krk zezadu. Během scény v lese ale krk spálený nemá, a když se vrátí zpět k domu, opět má krk spálený. (jujec)
  • Původně měl adaptaci na plátna přinést režisér George A. Romero, ale nakonec se tak nestalo. V roce 1989 měl film připravit Tim Burton, i z toho však sešlo. (hansel97)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama