Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (269)

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Anna Kadeřávková je zkrátka exkluzivní zbožíčko, o tom žádná. Ostatně už v klipu Čechomoru byla kouzelná. Ale tady navíc dokázala, že umí zahrát stejně dobře hodnou holku jako otravnou rozmazlenou fiflenku. Bohužel na celý film to nevystačí a ani ty náznaky komedie jsem nikde nenašel, tak šup s tim do průměru. Ne do čistého průměru, ty do očí a uší práskající reklamy a účast Dominiky Myslivcové (kterou jsem nejdřív považoval za Pornellu Kaprovou což je podobná sorta), jo ta to zabila definitivně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako bych koukal na levnější verzi Doktorů z počátků nebo jakéhokoliv podobného "vesnického" seriálu. Celé je to vyloženě televizní, jestli to šlo do kin, tak chudáci diváci. Mizerná výprava, a jako lokace stačil jeden statek, kde si filmaři asi užili hezké prázdniny. Bez nápadu, bez stylu, bez vtipu, s trapnými dialogy a hláškami a sociální pracovnicí, která kdoví proč je Slovenka (!) - kam se hrabe na Zubatou z Kolji! Řezníček zde hraje na půl plynu, nebo možná drží dokonce celou dobu nohu na spojce a jede na jedničku, je úplně bez života, povrchní je až hrůza. Celé to vlastně nejde hodnotit, protože film to není, spíš jeden díl televizního nekonečného seriálu. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když dávali film v kinech tak jsem usoudil, že nějaký starosti modní bloggerky mě můžou leda tak políbit prdel, ale film jsem si předepsal na TV Prima a musím říct, že z hlediska námětu jsem se svým usdukem střelil vedle, protože mě rozhodně nepřijde špatný. Možná je škoda, že scénaristi si uloupli přilíš dlouhý časový období a tak lecos museli odvyprávět ve zkratce, ale za nejlepší slabinu filmu považuju hudbu, která z většiny emotivních scén dělá naprostou telenovelu, tento fakt srážel Andílka v mém podvědomí k lacinosti mnohem víc než menší rozpočet filmu. Naštěstí hudba nehrála všude a tak třeba scéna v sadu s Mirkem Vladykou, ale i některé další scény jsou velmi dobré. Nejvydařenější složkou filmu je casting, tedy když nepočítám Adama Mišíka, to je opravdu záser roku. Bohu dík hlavní roli tam nemá Adam nýbrž Anna Kadeřábková a to je pro změnu největší překvapení roku, skvělý herecký výkon, když měla být na facku, byla na facku, když měla být fajn, byla fajn. Její herecký projev táhne film směrem nahoru. Andílek má v sobě příjemnou venkovní atmosféru, která na rozdíl od české filmové publicistiky rozhodně není tuzemským dnem. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Námět je prima. Zhýčkaná puberťačka u nově objeveneho otce na vesnici. Kontrasty a paradoxy. A v podstatě jsou tu i někteří šikovní herci, třeba Řezníček v hlavní roli, nebo Černocká a Vladyka. Bohužel i horší, nebo vysloveně umělí, třeba ta dcera nebo Mišíkův syn. Má to klasické slabiny českých komedií. Dialogy nejsou špatné, ale jsou obvykle špatně zahrané (nebo zrežírované?) . Ty postavy a situace působí křečovitě, přehnaně. Televizní laciná kamera tomu taky nepřidá. Nedal jsem tomu odpad, ale víc než jednu si to bohužel nezaslouží. Myslím, že z toho scénáře se dal udělat lepší film, možná i o dost. Akorát by ho museli dělat úplně jiní lidé. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, kterou však činí nadprůměrnou současný stav, ve kterém se české komedie nacházejí. U komedií by se měl člověk smát, nebo se alespoň párkrát usmát. U této se mi to dělo kupodivu často, hlavně v první polovině filmu. Konfrontace města s venkovem bude ještě znázorňována milionkrát. Umožňuje to ukazovat měšťákům svérázné vesničany jako burany a lidi z města jim zase jako exoty... Jeden se směje druhému. Divák všem. Poslední dobou bývalo zvykem vesnické chasníky navíc zesměšňovat všelikým tím hantecem atd... Ve finále to moc ale nefungovalo. Andílek si na nic takového nehraje. Je to prostě střet dvou odlišných světů, které do sebe začnou velmi zvolna prolínat. Přiznávám, že mě bavil hlavně ten střet a konec spíše připomínal pohádku s dobrým koncem. Ale proč ne. Stresu, zabíjení a utrpení je všude kolem ve filmech spousta, tak proč si nedat něco oddychového? Vím, že 3 * je dost, ale s přihlédnutím k tomu, že jsem se celkem dobře na začátku pobavil to rád dám. Tři zelené. * * * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Anna Kadeřávková (Viktorie) na své instagramovém účtu prozradila, že během natáčení byla nemocná a některé scény natáčela v horečkách. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
  • Dominika Myslivcová (Sabrina) musí ve filmu působit starším dojmem. Aby tvůrci tohoto efektu lépe docílili, nadabovala ji při postsynchronech René Slováčková. (funhouse)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno