Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

mfanta 

všechny recenze uživatele

40% - Film má na můj vkus až příliš ponurou atmosféru. Všechno tam stojí za vyližkapsu, nejsou žádní kladné hrdinové a všechno dopadne špatně. A navíc mi připadá, že děj obsahuje středně závažné nelogičnosti. Benicio del Toro je ale cool a dává filmu charisma, bez kterého by šel ještě níž. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Objevení hrobů maso, výbuch jsem nečekal. Emily Blunt byla celkem kus. Mexiko: Meeting před akcí důkladnej, Del Toro hrál celkem řízka. Kolona po zuby ozbrojenejch Chevroletů do Juarezu byla cool. Doprovodný Fordy byly peckový. Bezhlaví visatci neměli chybu. Přestřelka v zácpě těsně u hranic byla hezky natočená. Policejní stanice … No, kdo ví, co se děje na stanicích v jinejch státech, že … - a tohle byla Jižní Amerika. Líbila se mi scéna se skupinou zadržených imigrantů z Mexika – paralela s dnešní situací v Evropě? Krátká scéna s heslem byla úsměvná. S. W. A. T. se se zatýkáním tedy nepáral. Líbila se mi scéna s Kate a Reggiem v baru Wild Pony. Vzápětí Reggie nemile překvapil. Výslech v autě byl napínavej. Je dobrý projít kroky a úkoly před nečím zatčením. Kate mi přišla celkem znechucena, když zjistila pravou povahu svého úkolu. Při akci mi Kate přišla dost nechráněná. Že mířila na kolegu nemohla vědět, dokud se neotočil. Akce vedoucí k zatčení Diaze slušně napínavá, Odstřelení trojice stojících tichý, rychlý. S rodinou to pomalejc asi nešlo. Konec zajímavej. ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

Snimek ma podmanivou atmosferu,kterou Villeneuve umi udelat.Ale horsi je to s dejem.Kdyz po hodine snimku porad sledujeme,ze se nekam a za nekym jezdi a nevime za kym cekame nejakou zapletku a nejaky zvrat,ten sice sem tam prijde,ale vubec to nezabira...Skoda je jen,ze se cely film neodehraval okolo postavy Tora,tak by to bylo zajimavejsi,nebot Toro v roli mstitele je neodolatelny a myslim,ze v budoucnu by mu meli chodit nabidky tohoto typu.Dokazal bych si ho v pohode predstavit v podobne roli jako Liama Neesona v Taken. ()

72Nihlus 

všechny recenze uživatele

Vysoko hustý film! Posledný Villeneuve-ov počin Enemy považujem za hovadinu galaktického formátu, ale so Sicariom trafil hlavičku po klinci. Drsná atmosféra drogového podsvetia na americko-mexických hraniciach je poslednou dobou celkom v kurze (najskôr vďaka Breaking Bad) a ak sa do toho pripletie šťavnatá zápletka typu - "dobro nedokáže poraziť príliš veľké zlo, preto treba do boja poslať rovnako veľké zlo" ...črtá sa nám tu zaujímavý temný film. Celé to doťahujú k dokonalosti Brolin, Blunt a špeciálne Benicio Del Toro. Nechal som si tento film zopár týždňov vykvasiť v hlave, aby som nasledne zhodnotil kvalitu sladu a bude to za plný počet. ()

Dave76 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zajímavou sondu do boje s mexickými drogovými karteli. Namísto toho jsme se dočkali dvouhodinovvé nudy. Po padesáti minutách jsme chtěli z kina odejít, abych nakonec zjistil, že jsme odejít měli. Neztratili bychom zbytečně další hodinu. Film je bez nápadu, nemá dobrý scénář a výkon Emily Blunt je slabý. ()

JohnnyV 

všechny recenze uživatele

Na celým filmu jsou bohužel nejlepší pouze 2 scény: výlet přes mexickou hranici do města Juaréz pro zatčení dealera a potom návštěva v domě největšího drogového bosse. Jinak nuda. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Kameraman Roger Deakins odvedl spektakulární práci. Připočtěme atraktivní akční scény a odečtěme poněkud neučesaný příběh. Výsledek: 4 hvězdy jak vyšité. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

Povedzme ze mierne obruseny rozmer pohladu na akcny thriller v kontexte toho, ze aj akcny hrdina moze mat v hlave aj nieco ine ako len pocitadlo na mrtvolky. Aby to zase nebolo len tak easy a snazili sme sa tomu uverit co najviac prelozime cez dejovu liniu zenu, mierne okorenime atmosferou a samo sebou nesmieme zabudnut na pol tony streliva. pomiesat, mierne podusit (nie pod krkom) a tadaaa mame tu dielko atakujuce 80 % hodnotenie. ()

swn 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo je na tomto filme mysteriózne, je správanie sa agentky FBI a scenár filmu. Zlá, zlá Amerika, ktorá naučila mexické kartely vyvražďovať celé rodiny. ()

abanek 

všechny recenze uživatele

Ja nevim... Melo me to bavit, ale nepovedlo se....Nesympaticka policajtka , pro me dost nepochopitelnej scenar a jedna jedina super scena s tunelem...To je jako dost malo... ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý ale totálně nudný pohled na boj USA s drogovími kartely v Mexiku. Boj který, jak nám ukazuje film, nelze vyhrát. Všechno je zmatené od začátku až do konce. Podobně jako hlavní hrdinka v podání nemastné ne slané Emilly Blunt tápeme v nudném ději a dohadujeme se jestli charismatický Benicio Del Toro ve finále také nepracuje pro nějaký ten kartel. Je to celé hodně pomalé a nastavené. Postava černého kolegy právníka je tam úplně zbytečná, prostě tam musel být černoch aby se neřeklo...Josh Brolin dostal hodně peněz za málo muziky a jeho postava je tuctový něco jako agent co neustále nabádá naši vyjukanou hrdinkou aby se bavila. Film je velmi přehodnocen a je mnoho lepších filmů s touto tématikou. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem si spokojeně promnul ruce. Stálo za to přečkat tu prostřední pasáž, kdy se toho moc nedělo a až konec mně dal všechny odpovědi na otázky, které mě během sledování napadaly. Musím si ale trochu rýpnout do technického zpracování - majitelé drahých kino sestav zapláčí stejně jako já. Prostorový zvuk naprosto nevyužitý. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom nie je úplne jasné, kto je vlastne ten dobrý a kto je ten zlý. Každý tu má svoje dôvody, prečo koná tak, ako koná. Či už je to pomsta, peniaze, alebo reálna možnosť, že skončí bez hlavy, zavesený na lane z mosta. Na nikoho sa neberú ohľady, smrť prichádza nečakane. A často. Nováčik sa buď rýchlo prispôsobí a stane sa predátorom, alebo skončí ako korisť. Skrátka, buď zabijete vy, alebo nejaký šialený Juan zabije vás. Jednoduchá, ale brutálna matematika. A ani nie je "prikrášlená" pre účely filmu - Mexiko má 10 miest v top 50 najnebezpečnejších miest na svete. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšenej, jsem absolutně šťastnej :) Tomu filmu nevytknu asi ani drobeček... Emily mám děsně rád, ale v tomhle filmu pro mě byla až na druhé koleji. Zahrála to dobře, taková dívčina plná ideálů, která když si chce někdy dupnout na velký hochy, dostane přes prsty .... a nebo kulku do vesty, no :D Ale co tam předvedl starej Brad Pitt pod pseudonymem Benicio del Toro, to je koncert. Tohle jsou role, které snad ani nikdo nemůže dát líp než on, tomu bych to sežral i kdyby tam byl v růžových baletních šatečkách. Film měl spád, sice neměl moc dějových zvratů, ale občas tam člověk najednou zjistil o kus víc pravdy a tím začal měnit náhled.... no a ten konec, to je jak dát si po výtečné večeři zmrzlinový pohár. 5/5, níž nejdu ()

karelondatra 

všechny recenze uživatele

Na mě film nijak uhrančivě nezapůsobil, jak tu píšou jiní. Vnímal jsem jej jako tuctovou "kokotinu, u které usínám", mám-li použít příměry ID verbal, který právě tohle naopak nevnímal a ještě mu prý u toho tvrdlo čalounění. U mě i to čalounění bylo celý film tak nějak v klidu a nestalo se, že by nás z něj něco zvedlo. Z mého pohledu filmu chyběl spád, tah na branku. Právě abych neusínal a byl tažený dějem vpřed. Namísto toho jsem koukal na slepenec nezáživných scének. ()

Praseodym 

všechny recenze uživatele

No, tak z toho jsem byl opravdu velmi odvařený. Takový nářez jsem hodně dlouho neviděl. To tak člověk žere Sedm a Klub rváčů a myslí si, že režisér, co by byl talentovanější než Fincher už snad ani nemůže existovat, a hele... On přece jenom opravdu vždycky existuje někdo, kdo dočůrá ještě dál. Jen mě strašně mrzí, že pokračování, tzn. Soldado, bude režírovat někdo jiný. Na druhou stranu, aspoň bude mít tento génius režie rozmanitější filmografii. Mimochodem - ti, co tu píšou, jak je hlavní hrdinka tupá a nevím co a dávají kvůli tomu nižší hodnocení, by se opravdu měli zamyslet nad svojí schopností sledovat filmy a vciťovat se do druhých lidí. Do té doby by neměli filmy vůbec hodnotit. Pět hvězd. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama