Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Recenze uživatele Laerry k tomuto seriálu (1)

Galavant (2015) 

Parodie na pohádková klišé je o to hodnotnější, že vznikla pod záštitou Disneyovského impéria (stanice ABC). A že si nebere zrovna servítky – hlavní postava je arogantní povaleč s vysokým egem a hrubiánskými manýry, který pořád chlastá a několikrát „sexuje“ hned během úvodního songu. Jeho životní láska není žádnou obětí, ale ctižádostivá zlatokopka, která postrádá svědomí a sebereflexi. Zlodušský král je ve skutečnosti šikanovanou obětí, která jen tak mimochodem vyvraždila téměř celé své království... Ale vše je do určitých mezí korektní, tedy spíše je vše korektní až do absurdních rozměrů – sprostá slova jsou komicky vypípána (včetně rozmazání úst!), Galavantovi společníci jsou etnického původu – navíc jeho černý panoš je adoptovaný bílými židovskými rodiči... Písničky jsou originální – aneb takové texty v klasických pohádkách opravdu neuslyšíte (navzdory tomu, že songy měl na starost právě autor některých Disneyovských klasik) a vyplatí se jim věnovat plnou pozornost. Další perlou jsou nečekaná camea: Hugh Boneville, Ricky Gervais, Al Yankovic a Anthony S. Head jsou třešničkou na dortu. A co se týče hlavních postav: ty si prostě nejde nezamilovat.... Ať už se Galavant dočká jen jedné série (na konci se vtipně zpívalo o budoucím osudu seriálu), dozajista z toho bude kult. ()

Reklama

Reklama