Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (475)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Taková tradiční malá česká domů. Sem tam se najde určitý nápad, ale jinak je to hrozně obyčejné, stokrát viděné, zaměnitelné a ve výsledku k ničemu. Základní nápad je okoukaný z filmů typu Do naha!, v téhle české kutilské verzi snad osloví jen ten pokojík na dně vypuštěného bazénu. A to je dost málo na jeden, neřkuli na dva filmy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Českou scénu zas tolik nesleduju, ale vím, že mezi všemi kamennými pyčovřeskami se dá najít i celkem důstojnější počiny. Brouk pytlík AKA Hodinový manžel je nepochybně spíš z toho lepšího ranku, ale úplná hitparáda to také není. Film poněkud na Troškův způsob líčí české maloměsto, vykrášlené a plné všemožných archetypů, kteří ale ne zcela napodobují běžné Čechy. Celkově se to jaksi odehrává v jakémsi růžovém bezčasí, kde živnostníci jsou bezstarostní kumpáni, veselé kopy bez zábran, jímž kšefty padají do klína - a zákazníci rovněž pohodoví prima lidi. Zavání to růžovou blbostí a lá Rosamunde Pilcher, nebo snad dokonce i kulisovou šaškárnou střihnutou seriálovou dramaturgií, takže se vám před očima míhají postavy z ulice v růžové zahradě se směšnými, nikdy nikým nepoznanými, problémy, a vy se smějete, jelikož nic jiného neznáte - nebo já nevím. Něco vtipné skutečně je a dlužno dodat, že za to mohou herci svými výkony, ale mnohdy to sjíždí i k mírné rozpačitosti. Když si ale vezmu, že to má být film o balících pro balíky, tak budiž. V tomto smyslu je to velmi podařené. Film neurazí ani náročné, když na to přijde. Cizímu neštěstí se dá smát pořád, co by ne. A když nad tím dál přemýšlím, je to vlastně pohádka pro dospělé. Lidi se půjdou bavit a snít. Kdo má v těhlech sračkách čumět na nějaké existenční drama, he? Zvedám na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já chtěl za tebou skočit, jsem myslel, že se topíš............ Heslo příběhu: Problémy se vyřešej až nastanou. Má to pár dobrých hlášek, povedené herecké obsazení a i ten děj se celkem dá. Jenže konec příběhu to celé potopil. Tady nějak tvůrci nevěděli, jak příběh zakončit a tak to udělali jako Jára Cimrman z horníky v dole - prostě se to tak kupilo až tam někdo frknul titulky. Je to lehce nadlehčený životní příběh, kde pointa - a opět budu vybírat film - je velmi podobná Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Prostě jeden z těch průměrných filmů, který by z lepším scénářem mohl býti velmi poučný a zábavný. CITÁT - Tady je prasklina, já to zalepím........ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Prosím, tady máte Kameňák na úrovni! Zdeněk Troška by se měl u debutujícího režiséra a scénáristy Tomáše Svobody učit, jak má vypadat scénář, režie a casting. Žádné hostující celebrity, patlající neherci a pitvořící se herecká šmíra, žádné pastelové barvy, rádobyvtipné mezigenerační pnutí a levné propriety Troškových lidových komedií, sice nějaký ten (v českých filmech asi povinný) product placement (mimo řetězce Albert a rádia Impuls i ČSFD!!!) a snaha bavit za každou cenu, což má za následek jistou neautentičnost (asociaci s oldschoolovými pornofilmy německé provenienci se skutečně nedá vyhnout, stejný je pocit déjà vu u každé druhé scény atd.) a vysokou předvídatelnost a průhlednost daných zápletek. Sitcomová struktura nutí scénáristu, aby filmové postavy zaplétal do čím dál absurdnějších kontextů a ve finále je všechny dost násilně nahnal na jednu slovenskou lanovku, což má za následek, že postupem času ubývá kvalita a druhá půle je výrazně horší a nudnější než půle první, ale i přes ten celkem málo nosný rámec (zkrachovalý bazén, družstvo vodního póla a použití již dříve použitého vzorce - motiv mužů přicházejících o práci, které ženou dluhy k přijímání obskurních zaměstnání použila už řada britských sociálních komedií, kupříkladu Do naha!, Tomáš Svoboda ovšem naprosto upozadil onen sociálně-kritický rozměr) to naštěstí zachrání nesporná herecké kvalita minimálně čtyř hlavních hereckých představitelů. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli se mám vůbec odvážit, zajít se na tenhle film podívat do kina. Už dlouhodobě mi kvalita českých filmů vadí, tak jako mi vadí to, že se ve všech současných českých filmech točí zhruba 8 stále stejných herců. Není to o tom, že bych je považoval za špatné, jen je prostě nemusím vidět všude. To že u Hodinového manžela jejich přítomnost chybí, mne nakonec přesvědčilo dát filmu šanci a vydal jsem se na něj, podotýkám že jako na druhý film v kině v jeden den :o) Už to že bylo vyprodáno mě dobře naladilo a plný očekávání, jsem se po hlavě zabořil do příběhu. A světe div se, já se bavil a bavil jsem se převelice :o) Že by se český film pomalu probouzel z agónie, ve které už nějakou dobu je, nebo je to prostě jen absencí těch českých superhvězd, které jakoby měli předplatné na roli v každém novém českém filmu... Rozhodně ale Hodinový manžel je skvělá česká komedie, nacpaná decentním vtipem, který je divákovi podáváný v tom správném množství a pořadí a tak se člověku nestane, že by se nudil nebo dokonce nebavil. Sám za sebe mohu návštěvu tohoto filmu doporučit a dávám 4, jelikož bych byl nerad, aby tahle světlá holubička usnula na vavřínech a byla zase na dlouhou dobu poslední kvalitnější český film! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)
  • Firemní auto „Hodinového manžela“ je Subaru Libero. (ČSFD)
  • Filmaři pro film hledali nejhorší bazén. Nakonec byl vybrán bazén v Nymburce. (aporve)

Reklama

Reklama