Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (475)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekonfliktní pohodová komedie s osvědčenými herci i osvědčeným vtipem, který tu bez problému funguje. Vedle vesměs povedených dialogů se tu sice objevují i laciné perly typu "Ty jsi pil." Ne, nepil. Já se ožral jako prase.", ale v podání Novotného a spol. to působí přesně tak, jak má. Svěží komediální vítr na to, že jde o debut, je to víc než dobré. Jen tak dál. 75% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli se mám vůbec odvážit, zajít se na tenhle film podívat do kina. Už dlouhodobě mi kvalita českých filmů vadí, tak jako mi vadí to, že se ve všech současných českých filmech točí zhruba 8 stále stejných herců. Není to o tom, že bych je považoval za špatné, jen je prostě nemusím vidět všude. To že u Hodinového manžela jejich přítomnost chybí, mne nakonec přesvědčilo dát filmu šanci a vydal jsem se na něj, podotýkám že jako na druhý film v kině v jeden den :o) Už to že bylo vyprodáno mě dobře naladilo a plný očekávání, jsem se po hlavě zabořil do příběhu. A světe div se, já se bavil a bavil jsem se převelice :o) Že by se český film pomalu probouzel z agónie, ve které už nějakou dobu je, nebo je to prostě jen absencí těch českých superhvězd, které jakoby měli předplatné na roli v každém novém českém filmu... Rozhodně ale Hodinový manžel je skvělá česká komedie, nacpaná decentním vtipem, který je divákovi podáváný v tom správném množství a pořadí a tak se člověku nestane, že by se nudil nebo dokonce nebavil. Sám za sebe mohu návštěvu tohoto filmu doporučit a dávám 4, jelikož bych byl nerad, aby tahle světlá holubička usnula na vavřínech a byla zase na dlouhou dobu poslední kvalitnější český film! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nebyl to takový ten „typický“ český kus, u kterého se ve většině scén divák za tvůrce stydí. Na tom, že na tuzemská filmová zastavení klademe vyšší nároky, nevidím nic špatného, protože většina českých filmů nesahá zahraničním bráškům ani po kolena, máme oprávněný důvod nedůvěřovat jim, navrch jim místy spíš nadržujeme. Hodinový manžel nabízí další bandu zoufalců, kteří potřebují rychle vydělat prachy a kteří tak rádi a často vyplňují česká sociální dramata. Jenže tady jsme na komediálním poli. Tedy se o to alespoň pokoušíme. Ukotvené v realitě ale dle mého není. Postavy se neubrání absurdním krokům, občas zbytečně tlačí na pilu a dialogy ne vždy padnou hercům do huby. Pointování situací si dokážu představit lépe, nicméně herecká kvalita tam je. Takže aspoň něco. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typické ubohé čecháčkovství v praxi.Občas sem se sice usmál dobrému vtipu a hlavně jedině díky Novotnému to docela jde přežít, ale to věčné omlouvání nevěry, to, že je to všechno v pohodě, nic se neděje a šup zase zpátky k manželce a milujeme se k posrání, to mi už lezlo krkem ve všech těhle patlaninách, Románech pro muže i ženy, Pánech v naději a podobnejch mrdkách.Ještě byl docela dobrej Matásek, ta scéna v hospodě mi byla hned jasná i pointa, že všechno zděděj po tý babce.Proč český tvůrci natočí pár dobrých vtipů obalených v nesnetilně předvídatelné omáčce kolem navíc vyplněné morální hodnotou žumpy...chjo.45%. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý, zasmál jsem se. Bohužel to kazí faktické nesrovnalosti, jako, že jedou z Nymburku do Nízkých Tater přes Brno po silnici, která je na opačným konci republiky. A pak casting....ufff. David Novotný je dobrej herec, proti tomu nic, ale jako Don Juan a vodní pólista? To je samo o sobě k zasmání, ale v konečným důsledku to působilo trapně a nevěrohodně. Navíc z jeho postavy udělal scénárista totálního blba. Product placement na to příšerný rádio byl přehnaný. Skvělý Andrej Hryc a volba skupiny Portless. Z námětu se však dalo vytěžit víc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Firemní auto „Hodinového manžela“ je Subaru Libero. (ČSFD)
  • Cedule označující číslo silnice 7 ve vzdálenosti 20 km od Brna je nesmysl, protože tato silnice vede z Prahy na hraniční přechod Hora Sv. Šebestiána / Reitzenhain. (petrsv)
  • Titulnú skladbu filmu "All those places" zložila a nahrala košická skupina Peter Bič Project. (De Large)

Reklama

Reklama