Reklama

Reklama

Mel Gibson se ve filmu Blood Father představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu "Hells Angel" Johna Linka, kterého právě propustili z vězení. Svobodu si ale neužije příliš dlouho - jeho 16letá dcera Lydie se dostane do problémů s drogovými dealery poté, co je namočena do krádeže špinavých peněz. Nevinná Lydie si na útěku před nimi neví rady, a tak se rozhodne pro zoufalé řešení - zavolá otcovi, jenž není jen motorkář, ale i bývalý opilec a narkoman. Ti dva se navíc řadu let neviděli a nerozešli se úplně v dobrém. Lydia však pod otcovou ochranou stále vidí svou nejlepší šanci na přežití. Když se tedy John rozhodne udělat po letech první správnou věc i za cenu možného návratu do vězení a své dceři pomoci, krvavá cesta může začít... (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (394)

Zeck 

všechny recenze uživatele

"Ve jménu dceřiny periody" je levnější variantou filmu, ve kterém by Mel zaručeně hrál už před osmi lety, pokud by nebyl ožralá australská troska, ale poctivý americký Liam Neeson s artritidou. Bohužel to antisemitská ožralá troska je a tak místo aby po celém světě osvobozoval svojí blonďatou třicetiletou dceru-pannu ze spáru obchodníků s blonďatým masem ve fakt efektivním áčkovém akčňáku, hraje v této béčkové sračce, ve které má za dceru absolutně mizernou herečku, která nedokáže zahrát ani psaní textovek, je kompletně tupá, hnusná, ještě k tomu fetuje a přidala se k latinskoamerickému drogovému kartelu zcela dobrovolně. Film samotný je nádherná plejáda odložených hollywoodských h(s)raček, které na stará kolena musely sehnat prachy na splácení nasekaných hypoték z dob největší slávy, případně pro ukojení základních potřeb (chlast, kokain, cigára) aktivního i zkrachovalého hollywoodského herce. Mel je ovšem špička jak za starých časů, hlášky mu jdou hezky od huby, není to žádný podělaný romantický tatínek, ten vyšinutej výraz, kterej nikdy nemusel předstírat, má i přes ten zestárlý ksicht stále patrný a dokonce si i zanadává na nacistickou ideologii, kterou v reálném světě do značné míry sdílí. Zkrátka a dobře, béčko jak vyšité, které pokud si k člověku najde cestu v tu pravou chvíli, zaručeně uspěje. Přistupovat ovšem k filmu s očekáváním nové série Takena, to je ztráta hodiny a půl života. 68% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem pořádnou řezničinu, ale byl mi dodán jen další snímek o tom, že je lepší, když lidi spolu vycházejí, kurva a v rodině zvlášť. Je na tom sice kus pravdy, ale kdo má na ty výchovný snímky koukat? A ještě to ti hajzli zabalí do fakt parádního obalu. Je to Krok za krokem sražený do hodiny a půl a blízko mexickejch hranic s tím, že Dejna do sebe cpe sníh po kubíkách a táta Frenk jezdí na mašině a brokovnicí ustřeluje jiným jednostopým motoristům řidítka. Takže, Blab blab fádr se trochu minul účinkem, ale i přesto se na to dá v pohodě koukat. Člověk se i pobaví. Gibson je prostě dobrej. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak by v tom hral Lorenzo Lamas, alebo aj Antonio Banderas, tak by to asi pri takomto scenári a spracovaní vyšlo na rovnako, ako s Melom. Čiže celý Blood Father je skôr materiál na dvd. Ale zase prečo to vidieť ako negatívum, ak sa podobný oldschool akčný filmík ocitne v programe multiplexov a vlastne sa tam vôbec nehodí. Rýchlo to odsýpa, Gibson je vážne cool, najmä ma prekvapila jeho maskulatúra a to jeho otravné decko vážne potrebovalo konečne preplieskať. No ale od mexického drogového gangu je to trocha iná káva, ako od rodičov, že. Ak by tam bola nejaká dlhá, vysokorozpočtová akčná scéna, tak by som sa vážne nasral. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodjedu.. Strašně rád bych bůhví kolikátý návrat opotřebovaného australského antisemity ocenil, ale nejde to. Na vině je především scénář spíchnutý jehlou z rozpáleného výfuku burácející mašiny a proti kterému je talentovaný Richet při vší snaze bezmocný. Škoda, že namísto scén, kdy se ztracená duše snaží urovnat svá rodičovská selhání, nedostaly více prostoru tradiční béčkové komodity jako odlehčené slovní přestřelky, motocyklové oldschool honičky (ta jediná byla vskutku madmaxovská) či atmosféra v konfederačně-nacistickém doupěti Michaela Parkse. Vždyť země, kde nezletilému prodají náboje do devítky, ale už ne krabičku camelek, je k tomu naprosto ideální.. A teď nechte zapracovat svoji militantní a násilnickou představivost. Co kdyby ta povedená dceruška byla vychována v registrovaném partnerství expekelného anděla Mela a krále tatínkovských odplat Liama Neesona? Úplně vidím tu náhle zvýšenou spotřebu elektrického proudu v kalifornských márnicích.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Horší jak první Taken, lepší jak všechny jeho sequely. Postavy dobrý, Mel výbornej, po dlouhé době postava, které nešlo úplně fandit, protože byl tak trochu kretén, ale aspoň se snažil to do poslední chvíle ještě otočit. Finále potěšilo, místy trochu nedotažený, ale tak s tím se počítalo. Režijně fakt jen lehkej nadprůměr (minimum roztřepané kamery a alespoň základní hrátky s kompozicí jsou fajn), nicméně na slušných 7/10 nakonec bohatě stačí. A teď šup s Melem zpátky do áčkovejch fláků! ()

Galerie (104)

Zajímavosti (9)

  • Ešte v roku 2008 sa plánovalo, že režírovať a zároveň stvárniť hlavnú úlohu by mohol Sylvester Stallone. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama