Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Terva 

všechny recenze uživatele

Již třetí setkání z trojicí vojáků ze Sedmé roty, Pitiviérem, Tassinem a nadrotmistrem Chaudardem. Tentokrát jsou již v civilu, ale válka ještě neskončila. Pitiviér ( Jean Lefebure ) a Tassin ( Henri Guybert ) přijedou na návštěvu za " šéfem " Chaudardem ( Pierre Mondy ) do jeho rodného města. Heslo : Miluju jen tebe, polní kvítku, rozjede škálu nedorozumění, která naše hlavní aktéry zavede až do sfér teroristické sítě. Komedie je na stejné úrovni jako dva předcházející příběhy. DIALOG : TASSIN - Měli bychom myslet na jídlo. PITIVIÉRE -Ano, šéfe, má pravdu. CHOUDARD - Hm, hmmmm, ehmm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela pohodova klasicka francouzska valecna komedie, ktera uz dneska neni nijak zvlast vtipna, ale prijemne se na ni diva a ma hodne sympaticke hlavni hrdiny. Zapletka je samozrejme postavena na spouste nahod a omylu, ale je docela v pohode a nenudi. Hodne se mi libila hudba. Neni to nejlepsi dil o sedme rote, ale presto to je na 4* a dustojne zakonceni osudu trech spojaru. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

3. film o sedmé rotě, ale zároveň logicky nejslabší... Kvalita a vtip tu nadále je, ale vojáci v civilu co si žijí ve své krámu atd.. to už není ono. Ostatně naše rota nedostává až tolik prostoru, velice často se řeší gestapáci a britští piloti. Nejlepší scénka je = ,,A pamatujete se, že jste řekl raz dva a místo toho nezačal tři čtyři?,, Lepší 3z5. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zbloudilý trojlístek ze sedmé roty se tentokrát stále dobrovolně i nedobrovolně koupe, často za svitu měsíce. Když nestačí koupel v potoce a kanálu, přijde na řadu moře... Cílem našich známých je Anglie, kam se dostat je však téměř nemožné. Závěrečná část mě pobavila nejvíce ze všech tří. O něco vtipnější dialogy střídají i vtipnější scénky - rybářské koše, mazut, miny... A tradičně převlékací scény, které využili i dřívější Bažanti jdou do boje, u nás např. Bony a klid či Stůj, nebo se netrefím!, zde mají rovněž nemalou roli. Žádnou řachandu nečekejte, na odpočinkový podvečer ale příjemné. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Francouzká Milice byl vytvořena až 30. ledna 1943 a její činnost je pak omezena na svobodné pásmo. Proto není možné, aby měli milicionáři kancelář na Komandantuře v roce 1942. (Jan.Kanak)
  • Konrad von Bork hraje dvě různé role v prvním a třetím filmu. V prvním filmu hraje velitele Wehrmachtu, zde se stal plukovníkem SS. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama