Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po našľapanej dvojke pre mňa návrat k ležérnejšej a nudnejšej prvej časti. Humor tu vyplýva už viac menej iba z dementnosti hlavných hrdinov, ktorí nedokážu napríklad udržať kurz na lodi v jednom smere. Takmer všetky fóry, skôr prvoplánové ale celkom vtipné, by bolo možné využiť v akomkoľvek žánri a nie sú až tak viazané na dej. Názov neklame, veľká časť filmu sa odohráva v noci a divák môže mať problém s priestorovou orientáciou. Ale chápem, že Francúzom je vlastný satirický pohľad na hrdinstvo a "hrdinstvo" v odboji a táto trilógia je z toho dôvodu v ich krajine nesmrteľná. Na kotúľanie sa po zemi v kŕčoch od smiechu to už ale vážne dnes nie je. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Staří známí spojaři, nyní už váleční veteráni žijící spořádané nudné životy, se typickými zmatky, náhodami a shodami okolností dostanou v okupované Francii do víru odbojářských akcí, přičemž stihnou svým nenapodobitelným způsobem zlikvidovat půl GeStaPa... a mimo jiné pochopíte, co je na mazutu tak odporného a jak jsou cizí jazyky důležité:) ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Chaudard, Pithivier a Tassin jsou již váleční veteráni, přesto se vlastními chybami dostanou do francouzského odboje. Jedná se o důstojné zakončení série těchto tří francouzských Švejků z 2. světové války, ačkoliv co se týče srandy, tak je to nejslabší díl. Přesto má i své vynikající momenty jako poslání letadla do náklaďáku plného Němců či tažení min za rybářských člunem. [6708. hodnocení, 107. komentář, 78%] ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá francouzská komedie, která dokázala udělat z války řádnou srandu. Za řadu humorných situací a nadsázku patří tvůrcům i hercům plusové body. Zápletka je postavena na nedorozumění, jež spustí sled dobrodružných scének, ve kterých si hlavní hrdinové počínají velice komicky. Je pravda, že je film o něco málo povedenější než předchozí 2 kusy, každopádně stále dobře baví. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

3. film o sedmé rotě, ale zároveň logicky nejslabší... Kvalita a vtip tu nadále je, ale vojáci v civilu co si žijí ve své krámu atd.. to už není ono. Ostatně naše rota nedostává až tolik prostoru, velice často se řeší gestapáci a britští piloti. Nejlepší scénka je = ,,A pamatujete se, že jste řekl raz dva a místo toho nezačal tři čtyři?,, Lepší 3z5. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)

Reklama

Reklama