Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak Sedmá roto, do třetice sbohem. Nebo spíše nashledanou. Ač budu-li mít chuť si někdy zopakovat některý z dílů, určitě sáhnu v první řadě po prostředním Návratu Sedmé roty. Zdá se mi, že měl krásně rozvrstvené vtipy, gagy a zábavné situace rovnomerně napříč celým filmem a vyvrcholil navíc ke všemu velmi povedenou dlouhou akci s vlakem. Kvalitu a průběh celé trilogie bych viděl asi následovně: nejdříve dost vlažný a nevýrazný rozjezd – uprostřed velmi zdařilé vyvrcholení – na závěr postupné dodýchávání. Dokonce i ta podle mě nejlepší scéna (trampoty se zvonkem v krámku) se tady nenacházela na konci, ale hned na samotném začátku filmu. Nicméně úroveň před tím vybudované zábavy si Sedmá rota za úplňku místy slušně dokázala udržet. Lamoureux úspěšně změnil prostředí a přidal do děje daleko více dobrodružství. Byť už ten humor působí nejednou jako variace na dříve odehrané situace, v případě pověstného koupání hlavní trojky šlo tentokrát o velmi originální a chytře zakompovanou variaci (míním tím samozřejmě vtipnou akci s košíky v přístavu). Z nových tváří v rámci série mě potěšil hlavně Gérard Jugnot a skvěle zde zapadl i André Pousse (Paša) ve své typicky záporní roli tentokrát s komediálním nadhledem. Naopak přidané ženské postavy, byť spíše epizodní (ať už šlo o krásnou Evelínu nebo manželku Suzanne), mi v téhle pánské dobrodružné jízdě přišly poněkud navíc. 60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ani třetí pokračování slavné francouzské bláznivé převlekové válečné komedie neztratilo glanc a v rámci tak specifického filmového subžánru patří k tomu výrazně podařenějšímu. Francouzi jsou prostě na utahování si ze svého protinacistického odboje vysazeni a i pro nefrancouzského diváka je to, byť nenáročně, zábavné... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

3. film o sedmé rotě, ale zároveň logicky nejslabší... Kvalita a vtip tu nadále je, ale vojáci v civilu co si žijí ve své krámu atd.. to už není ono. Ostatně naše rota nedostává až tolik prostoru, velice často se řeší gestapáci a britští piloti. Nejlepší scénka je = ,,A pamatujete se, že jste řekl raz dva a místo toho nezačal tři čtyři?,, Lepší 3z5. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze všech sedmých rot mi právě tohle završení celé trilogie přišlo vůbec nejvtipnější. Trojice hrdinů je klasická a vtípky stejné, ale zaujal mě mnohem více příběh o odboji, do kterého se naši milé trojce samozřejmě povede zamotat. Vzniká tak dokonalá hra na kočku a myš, kdy není zcela zřejmé kdo je vlastně kdo. Velkou shodou náhod se trojici šílených potížistů daří velmi slušně ničit německé divize a získávat tak zpět svoji zašlou slávu. Utahovat si z války. V tom jsou Francouzi mistři. Jedna z nejlepších komedií na toto téma. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama