Reklama

Reklama

Detektivové Andreas a Simon žijí zcela rozdílné životy. Andreas je spořádaný manžel, zatímco čerstvě rozvedenému Simonovi se všechno hroutí pod rukama. Situace se náhle změní poté, co jsou přivolání k brutální hádce mezi párem narkomanů. Když Andreas objeví jejich zanedbaného syna, rozhodne se porušit zákony, které má hájit, a kojence unese. Nyní je řada na Simonovi, aby znovu nastolil rovnováhu mezi dobrem a zlem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (179)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Herecky asi nejsilnější sestava, kterou na severu můžeme najít. Nikolaj Coster-Waldau z Game of Thrones je hodně velké lákadlo a k tomu si připočtěte Ulricha Thomsena z Banshee a Nikolaje Lie Kaas, který momentálně vévodí severskou kriminální quadralogii, jehož nejnovější počin Složka 64 startuje v kinech už za 4 dny. Druhá šance je dusný, nepříjemný, autentický Drama/Thriller, který především pro rodiče( matky) nebude velmi příjemně koukatelný. Film se soustředí na dvě rodiny ( jedna narkomanská sociálně slabší, druhá zajištěná, ale štěstí jim velmi nepřeje). Musím říct, že film má opravdu sílu a nebojí se ukázat scény, které běžně ve filmech nevídáme viz. scéna kdy batole leží na wc od výkalů a moči byla více než šokující. Režijně, scénaristicky i herecky bezchybné a s velmi bezútěšnou atmosférou podpořené. 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V tomto případě dostaneme dosti zajímavý námět, který zní v celku dost vyhroceně, ale brzy se ukáže, že ono jde spíše o nějaké pokornější i komornější drama. V tomto případě ten scénář v praxi je v celku pro mě zavádějící. Postrádá nějakou větší akci a ta největší epičnost spíše spočívá v synopsi. K tomu režie vypadá v celku unaveně velkou část filmu a nezanechává nijaký významnější otisk. Potom když jde do tuhého, tak se Bier opět ukáže v plné palbě a dosti překvapí. Ale asi je to moc pozdě na to, aby to něco zachránilo. Film má pro mě jako obvykle silný potenciál, ale ten v realizaci není nic extra. Ale nebyl od toho daleko. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Dánsko - nie je iba - Mads Mikkelsen, pochádza odtiaľ i režisérka filmu - Susanne Bier, taktiež herci - Nikolaj Coster-Waldau, Nikolaj Lie Kaas, malá škandinávska krajina, disponuje talentovaným osadenstvom, počkať aj scenárista - Anders Thomas Jensen, je na palube. Nebudem prezrádzať, o čom je tento výborný a napínavý film, len načrtnem, že o výmene dvoch detí. To nie sú ani deti, ešte dojčatá. Poviem len, že film - disponuje vynikajúcim scenárom, aký som už dlho nevidel, perfektné herecké výkony i filmových matiek, kvalitná réžia, kamera. Strih má maličké kazy, preto nedávam - plný počet. Z deja nechcem vyzradiť absolútne nič, lebo by sa vytratilo počiatočné nadšenie, potom by to skĺzalo do strhujúceho finále. Skrátka - divák, by si najradšej pretočil film na koniec, ako to skončilo. Ešte poviem na margo, že ľutovať - nebudete, je to depresívny film, aký škandinávci - vedia, so všetkým, podľa ich gusta. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Strhujúca manželská dráma, ktorá sa neskôr pretavuje do thrilleru. Brilantné herecké výkony a neuveriteľná zápletka, dvakrát nepoviem, že to bolo voľne inšpirované reálnym príbehom. Hanba, že takéto snímky častokrát nedávajú televízie (aspoň u nás) a bývajú prehliadané. Režisérka Susanne Bier a talentovaný Anders Thomas Jensen zase a opäť potvrdili svoju vysokú úroveň (keby sa už z nich pravdepodobne stal určitý kult, veľmi by som sa nečudoval). Škandinávska tvorba je nám akosi kvalitatívne vzdialená a je značný kus vpred, no, máme sa čo učiť. (Štyri veľmi silné hviezdy.) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami vďaka určitým dramatickým pasážam, dostatočne depresívne vykreslený paradox o dvoch pároch z úplne odlišných životných úrovní. Kým jeden disponuje takmer všetkým čo je za potreby pri výchove dieťaťa, druhý sa nachádza na úplnom dne. Vzhľadom nato, že bol hlavný hrdina od úvodu prezentovaný ako racionálne mysliaci jedinec, príde mi tunajší scenár predsa len mierne pritiahnutý za vlasy. Každopádne, samotný film určite nie je sklamaním. Dánska tvorba len zriedka kedy nenaplní predpoklad zaručenej kvality. Dobrý film ... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Samotná Susanne Bier film v roku 2014 charakterizovala ako jeden z najťažších a najintenzívnejších filmov, aké dovtedy natočila. (Arsenal83)
  • Námet na tému filmu prišiel od scenáristu Andersa Thomasa Jensena. Susanne Bier sa to zapáčilo, pričom povedala: "Po rokoch spolupráce sme obaja chceli tentoraz urobiť niečo, čo bolo extrémne a kde človek robí niečo, čo je nepopierateľne zlé." (Arsenal83)
  • Modelka Lykke May Andersenová sa k role Sanne dostala bez castingu. Režisérka Susanne Bier ju stretla na jednej párty a proste ju obsadila. Úmyselne preskočila casting, pretože mala pocit, že Andersenová na ňom nebude dobrá, bola si však istá, že je pre danú rolu práve ona tá pravá. (Arsenal83)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama