Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Aspoň se vám to snaží tvrdit distributor a výjimečně ani moc nelže. Akorát to srdce bych vyměnil za bránici. Tak směšný film abyste totiž pohledali a to i ve zbytku Seagalovy novodobé tvorby. Na akčního kontaktního herce "tuna sem, tuna tam" není tento svět prostě ještě ani zdaleka připraven. Navíc, když se snaží o "emoční" herectví. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detaily vším jen ne větrem ošlehaných obličejů ala Leone, rádoby velkolepé bum-bum exploze, trapné střílení neozbrojených civilistů, kopa zpomalených záběrů (všimli jste si, že i Stevenův trojbradý stín je rychlejší, než on?) a navrch jedno překvapivé zjištění z oblasti módy a sice, že černá v některých extrémních případech nezeštíhluje. Zkrátka neakční bečka, co na východ od Varšavy už léta sere po tuctech akční béčka, vytlačila další zapomenutelný produkt.. Nenechte se zmást oficiálním textem distributora. Mělo tam stát: „Cizinec patří mezi thrillery, u kterých bušíte hlavou do kraje židle…“ ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Steven "bravčová hlava" Seagal má doručiť nejakú zásielku a tak sa motá sem a tam vo svojom koženom kabáte a občas niekoho udrie či zastrelí. Okolo neho poskakujú rôzny exoti ktorí zasa zabijú každého koho stretnú aby ukázali aký sú frajeri. Celkovo to má tendenciu úplne diváka zblbnúť, otupiť a unudiť, takže po pol hodine mi už bolo úplne jedno čo sa tam deje a kto koho podrazil. Štandardná Seagalovská záležitosť, nie vyslovene zlá( prestrielaných mŕtvol je tu dostatok ), ale dosť nezáživná a okamžite zabudnuteľná. Na druhý deň od pozretia už musím tuho rozmýšľať o čom to vlastne bolo, ale ono je to aj tak jedno, škoda námahy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se v roli nájemného tajného agenta Jonathana Colda dějově podívá k sousedům. Přesněji řešeno, do Polska. No dobře, a nejen tam. Od ostatních jeho snímků se dějství ničím nevymyká. Vlastně, jeden rozdíl tu je. Nikdo mu tu nikoho neunese. Celkově se nejedná tak o akční film jako spíše o dramatický thriller. Akční scény tu samozřejmě jsou, ale ve své zkratkovitosti dohromady nestojí ani za řeč. Prostě tu vyznívají jen jako nutný doplněk děje. Prostě si občas někdo zastřílí a Steven ještě navíc někoho nakopne či mu zkroutí ruku. Nic naplat. Stále platí, že kdyby si hlavní roli střihl Samo Hung, bylo by to daleko uvěřitelnější. Sorry, Stevene. Atmosféra je ponurá a bohužel velmi často padá do nudnosti. O plynulosti si divák může nechat leda tak zdát. Špatně odvedený scénář a k tomu nízký rozpočet je příčinou tak špatně odvedeného filmu. O nějakém herectví raději ani neuvažovat. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Plytvat slovami? Stacil by osobny pohovor so mnou, ked niekto zacne hovorit o Seagalovi a z mojho nie prilis dobre vyzerajuceho, ale smiesneho ksichtu by mohol karikaturista robit 365 dni nejake tie shooty. Seagalove filmy - tu uz je frazeologicke ustalene slovne spojenie radene do pejorativneho az vulgarneho slovnika. Je to nadavka, podobne ako Dudikoff, ci Norris. Tu je potrebne si uvedomit nie ze je problem najst nieco kladne, co by stalo za to pozriet si jeho filmy. Hlavnym problemom ostava priestor a starost odkial zacat pisat dovody, preco si to nepozriet a spisat peticiu pre UnHolly wood, aby znicil vsetky kopie a originaly filmov v ktorych hral a nahradil divakovi nemajetkovu ujmu, ktoru utrpel alebo mohol utrpiet sledovanim tychto zlatanin. Reziser jeho filmov neexistuje. V podstate vidiet to vo filme, kde kazdy pobehuje, hovori si co chce, kedy chce, kona nezmyselne, prosto je to vsetko holubnik. Scenar som po urputnom hladani pod kvantovym mikroskopom pozicanym z CERNu nenasiel. Herecke prejavy, dialogy, lokalizacia kvazideja, to sa vsetko mina ucinkom. Ze ide o akciu?? Dovolim sa zasmiat. Aka moze byt akcia proti Števovi? Neutrzi jediny uder, aj ked utrzi to sa nerata, lebo bez problemov funguje aj postreleleny, ci akokolvek zraneny. Ma vyhodu lebo nepotebuje zasobniky s dodatocnym strelivom. On ma specialne zbrane, ktore sa nabijaju same. Nekonecny pocet guliek. Števo otvori kapotu auta a z neho trcia 2 neizolovane kovove drotiky, ktore spoji a auto hned ide. No prenasledujte ho. Nemate sancu. Ujde Vam na akejkolvek rachotine, darmo mate 100krat lepsie auta. Vzdajte to. Števo je dobry bitkar. Je cestny. Ochranuje slabych. Polame Vam rucicky, no, nie on, ale kaskader, po 5 minutach boja len na okamih prestrihnu Števov tucny ksichtik, aby Vam film pripomenul, ze bojuje Števo. Najviac si ale zoberiete z moralnych posolstiev na vytuzenom konci. Ono spisuju sa urcite pamati, memoare, do takych malych knizociek to potom pojde, a Vy to mozete niekomu darovat. Posolstva su krasne, vystizne, vsetko riesiace. Stojace na zamyslenie. Ja len sa zamyslam, kde sa stala chyba, ze sme pripustili aby vo filmovom priemysle, pobehoval takyto pajac. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama