Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Kucino

Jak je potom možné, že má film 87 % a v dějinách světové kinematografie tj. v celé více než stoleté historii je to 120. nejlepší natočený snímek? Jak je to možné? Co mám očekávat? Bez spoilerování. Děkuji. 

na příspěvěk reagoval Inirdin, Kucino

Kucino

Kucino (hodnocení, recenze)

Stallone

Osobne si myslím, že ak očakávaš niečo porovnateľné  k Interstellaru, či Prometheusovi dostaneš u Arrival skôr nudnú drámu s troškou sci-fi... 

na příspěvěk reagoval Inirdin, Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Nerad bych jako již mockrát naletěl místnímu vysokému hodnocení a koupil sobě a mojí krásné přítelkyni drahou vstupenku do kina.

Proto se vás ptám. Konkrétně někoho, kdo film viděl, není to fanda Sci-Fi, zda mi na to doporučuje jít a jakému filmu je to podobné? Snese to srovnání s Interstellarem? S Prometheusem? 

Děkuji za rady.

na příspěvěk reagoval Kucino

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ach bohové, furt dokola tady budou mít blbé poznámky o hodnocení, jak by se to neopakovalo už tolikrát.

Ano, první vlnu diváků to nadchlo, protože je to opravdu dobrý, ba přímo výborný film. A tebe ne. To, že to třeba bude na nějakou chvíli.. ale i kdyby se to udrželo nad nějakou klasikou (třeba Kmotrem nebo čímkoliv), to neznačí to, že je to lepší film, to značí maximálně to, že je to ve svém žánru velmi oblíbený film. A sice nejde hovořit příliš o objektivitě hodnocení, ale taky to do jisté míry značí kvality filmu. Někomu to nesedne vždy.

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

mitrax

Samozrejme, že ich musíš brať s rezervou. Hlavne pozeraj na počet hodnotení. Musí byť dostatočne veľká vzorka ľudí, aby to hodnotenie malo nejakú váhu.

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

MurphyJohn

A ty odkial vies ako oni vnimaju buducnost alebo cas? Pisal si ten scenar? Mimochodom tu bombu by tam ti fesaci neprepasovali ani nahodou. To len pre take intelektualne kaviarenske typy ako ty moze dejovo fungovat. A to sa vobec este nebavime o mimozemstanoch a ich ochrane. Tito navyse este aj schopni vidiet buducnost. A aj pre nich plati, ze co je buducnost sa este len stane a nie ze uz sa stalo a teda sa tomu neda zabranit. Teba asi velmi bavila aj ta dejova linka v Ciernej diere co bola v Interstellari :DDD

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

TheDon

Prva polka filmu super az po to pristatie na neznamej planete- potom to islo cele do kopru a vo finale nic nefungovalo len take skratkovite klise ako v Den nezavislosti kde do lode votrelcov nahrame virus ktory ich obranu zrusi :DDD Sorry, Den nezavislosti bol celkom fajn a moj odpad Prometheusovi bol asi z dovodu, ze som mal od Scota velke ocakavania (natocil predsa Votrelca, klasiku na ktoru sa da pozerat aj po tolkych rokov) a ten scenaristom nedal padaka. Vizualne a hudobne ok ale bez myslienky. Len klasika v podani nejakeho posahaneho holywoodskeho scenaristu co to splacal za par dni. A co som citaltak ten clovek ma na rovasi viac podobnych pruserov.

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

MurphyJohn

jasne...mimozemstania vidia buducnost ale nevedia ju predvidat. OK. A naucia to aj hlavnu hrdinku filmu. OK.  Hlavne ze si to ty pochopil :DDD

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

Charpy

napr. z dovodu ze ide o tematiku pouzitu vacsinou v sci-fi teda mimozemstanov, Vesmir a podobne. Ale nie je to len o tomto, lebo za sci-fi a velmi kvalitne povazujem aj Matrix kde je to skor o buducnosti. Nieco podobne je aj Terminator a moc (vobec) sa tam vo Vesmire nelieta. Proste vedecko-fantasticky film je sci-fi zaner u mna

mitrax

mitrax (hodnocení, recenze)

runner85

No nejako tomu nerozumiem ked v komentari k filmu napise, ze ho to sklamalo, cakal od toho viac, bolo to nedomyslene a podobne a da tomu 3 hviezdy co ja povazujem za dobry film. Asi ludia dost daju na vizual a celkovu atmosferu, comu rozumiem. A tento film ju ma v prvej polovicu velmi dobru (obdobne ako ten nestastny Prometheus). Ale mne to nestaci. Dal som na hodnotenie ludi tu na CSFD a cakal som nadpriemerne sci-fi (teda take ktore ma zaujimavy pribeh aj, vid napriklad Matrix ci Moon) ale nejako to scenaristi zase nezvladli. Sci-fi vobec scenaristi nezvladaju ale ked uz tak by sa mohli inspirovat napr. takou Vojnou svetov alebo Oblivionom. Tie filmy tak ako su maju logiku a funguju aj dejovo.

na příspěvěk reagoval TheDon

kuki164

kuki164 (hodnocení, recenze)

Nevie náhodou niekto to maďarské slovo, ktoré sa spomínalo vo filme ? :D

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Torpid

Jak píše Gladiator plus další - opadne euforie, hodnotí lidé, kteří film vidí doma na televizi, tam zážitek není nikdy tak silný jako v kině. Taky bych řekl, že v tom hraje roli to, že si lidé zaplatí za lístek a do kina se těší, berou to jako událost, takže si ji užijí se vším všudy a víc, to se pak odrazí na hodnocení. A také jsem si všiml, že multi hodnotí ze začátku ze všech svých účtů. Takže pět hvězd od multa je jako pět hvězd třeba od pěti až deseti lidí. U dobrého filmu to vynikne. Je to ohraná písnička s těma multama, hlavně od multů, ti mají multů plnou hubu, ale je to tak, viz Wáca a jeho multi. On se netají tím, že filmy hodnotí podle ripů s titulkama, které si udělá v googli překladači. A já se netajím tím, že tvrdím, že on hodnotí i filmy, které neviděl, jen aby jim uškodil.

A že se to neděje u všech filmů, to je možné, ale hledají se důvody proč se to děje u některých filmů;-) U některých filmů vše to, co ovlivňuje snížení hodnocení u jiných filmů, nehraje takovou roli.

Torpid

Torpid (hodnocení, recenze)

Castrator

Jak si pak ale vysvětlit že některé filmy mají vysoká hodnocení první 3 týdny a pak to strmě klesne třebas i o 10% a některé filmy ne, podle mě je to důrazem na audiovizuál jako třeba u Příchozích.

na příspěvěk reagoval Gladiator15, Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Torpid

Kdo hodnotí podle ripů by hodnotil stejně podle projekce v kině. Pokud si někdo neuvědomuje, že film není jen příběh, ale také obraz, tak to ani nemůže vnímat a je jedno, jestli sleduje rip nebo kino. A ten, kdo si to uvědomuje, jen na rip nedá a počká si před hodnocením na normální rip, nebo své hodnocení upraví.

na příspěvěk reagoval Torpid

Torpid

Torpid (hodnocení, recenze)

Brooks

Bohužel /bohudík/ Villeneuve pracuje s obrazem a zvukem tak, že nekvalitní RIP to nezachytí a až přidou titulky a začne to sjíždět vlna RIPařů, tak hodnocení půjde do kytek.Sicario má dnes 77% a to je podle mně už dost podhodnocené,

na příspěvěk reagoval Castrator, Brooks

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Tipujem, že keď nastúpia hatery, tak percentá klesnú a Arrival skončí niekde okolo 80%, tak ako Sicario. Ale kašlať na to. Rovnaká bomba ako Sicario. Nádherný film.

na příspěvěk reagoval Torpid

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama