Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele SoulAsAGem k tomuto seriálu (5)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

První díl začal velmi slušně, na začátek vidíme vypuknutí oné apokalipsy a hlavního hrdiny s dcerou a strýcem, kteří se snaží před vším uprchnout. Následují krátké události kdy se Joel ocitne naprosto sám a posouváme se dopředu o 20 let do postapokaliptického Bostnu. Seznámíme se s místním systémem a dalšími důležitými postavami, včetně Ellie. Zároveň chci dodat, že nemám jedinou pochybnost o kvalitách herečky Belly Ramsey. Těším se na další díly, vizuálně taktéž hodnotím kladně, hodně šumu v obraze, efekty super. Moc se mi líbila kamera ve scéně z auta pohled ven na padající letado, působilo to na mě, jako z herního cinematicu, takže fajn připomenutí, že se jedná o herní předlohu. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Líbil se mi úvod s profesorkou mykologie. Scéna kde procházejí hotelem, mně byla povědomá, osobně jsem hru nehrála, ale zrovna tuhle pasáž jsem viděla. V tomto díle samozřejmě budou nakažení, budou útočit, budou tam momenty s napjatou atmosférou (Tess v muzeu například),ale jakožto ne velký fanoušek zombie filmů/seriálů, si musím zvyknout na ty masky a hlavně pohyby nakažených, které na mě zatím nepůsobí dost přesvědčivě, místy i trochu směšně. Ale to je asi věc vkusu. Díl je poměrně o hodně kratší než první díl (53 minut) a je to znát protože to odsejpá. Spokojenost. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Přestože je tato epizoda jiná a odehrává se převážně v minulosti, se mi velice líbila. Celý díl působí příjemě nostalgicky, vypráví jakousi love story netradičního vztahu. Já jsem na začátku vůbec neodhadla situaci a i když to nebylo něco, co jsem očekávala a chtěla vidět, jsem nakonec byla ráda, co jsem viděla. Nazvala bych to spíš takovou povinnou epizodou. Nevyřčený příběh, který chtěl být povězen. A teď můžu jít dál. ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Tak tenhle dil mě bavil nejméně, cítila jsem se strašně znevýhodněná tím, že nešla celá série ven naráz, protože jsem si nutně potřebovala pustit další díl a spravit si chuť. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Zatím nejlepší díl. Úvod je skutečně pomalejší, protože do děje vstupují nové postavy, okrajově se seznámíme s jejich příběhem a děj se posouvá do přítomnosti, kde se jejich linka střetne s Joelem a Ellie. Následně se děj rozbíhá a nabírá na otáčkách, které drží vysoko až do závěru. Začíná akce a nechybí ani emocionální závěr. Ellie je super. ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama