Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenze uživatele Sebule k tomuto seriálu (10)

Season 1 (2023) (S01) 

S první sérii jsem velice spokojen. Začátek seriálu opravdu skvělý, některé díly byly trochu slabší. Seriál se naprosto věrně drží předlohy a přidává něco navíc a naopak taky něco ubírá. Pedro s Bellou naprosto skvělé obsazení a vlastně s nikým jsem neměl problém. Fantastická hudba, která je stejná jako ve hře. Nějaké ty problémy se tam najdou, tempo je jednou pomalé a pak zase moc rychlé... Minimálně jeden díl by mohl jít pryč a nahradit ho normální díl, který rozvíjí příběh. Taky tam mohlo být více infikovaných, tvůrci se rozhodli trochu pro jinou cestu a jsem schopný to akceptovat. Haters gonna hate, ale to už tady tak bývá. Pro mě je důležité, že se to velmi přesně drželo předlohy. Byly tam emoce a hlavně jsem se skvěle bavil. Hodnocení: 9/10 ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Co dodat... Myslel jsem si, že to bude famózní a je to famózní. Herní série je moje nejoblíbenější ze všech, tudíž na seriál jsem se těšil a neměl jsem ani jednou pochybnosti, že to dopadne špatně. Skoro hodina půl utekla jako voda, kdy první polovina je naprosto dokonalá, ale naprosto. Druhá polovina, která se odehrává v současnosti, tak už je taková pomalejší a je to takové seznámení a ukázání, co se bude dítě v budoucnu. Podobnost s předlouhou je skvělá, opravdu některé scény jsou 1:1 s hrou. Velké + je, že tento seriál zaujme i lidi, kteří nehráli tuto hru, je tam vše vysvětlené. Možná malý nedostatek je, že mohli ukázat trochu víc z toho, co Joel v karanténní zóně dělá a dělal. Jinak hudba skvělá, co by jste čekali, když to měl na starost samotný Gustavo. Tohle je opravdu velká pecka od HBO a jestli takhle budou pokračovat další díly, tak si myslím, že se opravdu bude jednat o nejlepší počin tohoto roku. A hlavně taky... Ty emoce, ty tam jsou cítit a myslím si, že ten cast není vůbec špatný, ono přeci jenom nezáleží na vzhledu herce, ale na tom, jak postavu zahraje charakterově. Hodnocení po prvním díle: 10/10 ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Druhej díl opět parádní. Úvod nás seznamuje se začátkem nákazy a vůbec mi to tam nevadilo, docela jsem to uvítal. Začátek trochu pomalejší, kdy se prochází městem, ale už tam byla první taková scéna, kde můžeme vidět, že vztah Ellie a Joela se bude měnit a prohlubovat. Moment, kdy se vleze do muzea, tak je to jedna velká jízda, ta atmosféra v muzeu, to napětí, naprosto geniální. Co se musí vyzdvihnout, tak je hudba, je stejná jako ve hře, slyšel jsem ji tisíckrát, ale stejně to je pro mě skvost a vždycky mám všude husinu. Jde prostě vidět, že tvůrci si dali fakt záležet a taky, jak moc se seriál zlepší, když na tom dělá samotný tvůrce příběhu, který si vzal rovnou na starost režii druhého dílu a zvládnul to bravurně. Jak jsem psal na začátku, až na ten trochu pomalejší začátek je tento díl perfektní. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Nestačím se divit, kolik tady je lidí, kteří dávají špatné hodnocení jenom kvůli tomu, že tato epizoda byla o homosexuálním páru (i když tato skutečnost byla jasně naznačena taky ve hře). Bylo to natočené s citem a i když to byla odbočka a ve hře to je jinak, vůbec mi to nevadilo, tento díl taky hodně odrážel vztah Ellie s Joelem. Myslím si, že si seriál může dovolit jeden takový díl, ono nás čeká ještě 6 dílů a když se vezme, že díl má tak hodinu a něco, tak nás čeká ještě tak 7 hodin skvělé show a myslím si, že to pojede o něco rychleji než ve hře. Přeci jenom na seriálu dělá Druckmann a ten si podle mě dával hodně záležet, aby to všechno pěkně vyšlo. Hodnocení: 9/10 ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Krásný díl o tom, jak se nám začíná vyvíjet vztah mezi Ellie a Joelem. Sice to nemělo takové tempo, na druhou stranu máme spoustu scén z hry, včetně té legendární se zalepeným časopisem. Taky bych řekl, že tenhle díl měl být právě o tom vyvíjejícím se vztahu a ne o akci nebo napětí, i když se nám tady dostalo jedné pěkné akční scény a jedné plíživé scény. Kathleen zatím smíšené pocit, uvidíme se, jak se to vyvine. Hodnocení: 8,5/10 ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Jízda od začátku do konce. Skvělé zahráno, velice emotivní a akce taky skvělá. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Skvělá epizoda, která je hodně emotivní, stejně jako ve hře. Parádní hudba, bravurně zahráno a posledních 10 minut naprostá bomba. Jediný problém, který mám, tak že tam je za mě málo akce, dal bych tam více střetnutí jak s nakaženými, tak s lidmi. Hodnocení: 9/10 ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Vcelku fajn odbočka, která už mě ovšem nebavila tak moc, jako předešlé díly. Posledních 10 minut skvělých. Hodnocení: 8/10 ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Velice věrné předloze, ale myslím si, že hlavně díl předtím uškodil následujícím dílům, protože tady už se moc spěchá. Co si tak pamatuju, tak pasáž ve hře byla daleko delší, ale co už, nedá se svítit. Herecké obsazení naprosto skvělé, Troy Baker velice potěšil. Ono to dlouho vypadalo na 4* ale pak přišel onen boss fight na konci a přišly naprosto skvělé emoce, které byly velice přesvědčivé. Jakmile se Ellie potkala s Davidem, tak už jsem se nesmírně bavil. Hodnocení: 8,75/10 ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Ano, nebyl to perfektní díl. Ale furt to je naprosto věrné předloze. Je tam skvělá atmosféra, hudba, napětí a taky emoce. Mohlo to být delší a působí to trochu uspěchaně, ale musím říct, že mi to nějak nevadilo. Všude komentáře typu "omg, teď z Joela udělali jenom sprostého vraha a maniaka." No... Ono ve hře taky furt někoho zabíjíte a přesně takhle vystřílel i nemocnici :-) Hodnocení: 8,75/10 ()

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama