Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
  • USA The Last of Us
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrají:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (429)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Části s nakaženými byly fakt skvělé, ale většina "rodinných" scén mezi Pedrem a Bellou mi přišly takové nemastné neslané, respektive už hodněkrát viděné. Což je problém, když tvoří velkou část stopáže. Nemůžu porovnávat s hrou, ale čekal jsem prostě lepší příběh a co se týče atmosféry, tak ani ta v seriálu nebyla nic speciálního. Třeba téma kanibalismu bylo lépe zpracované v TWD, které jinak moc nemusím. Určitě ale nejde o špatný seriál, hodnotím mezi 3-4*, ale přikláním se k nižšímu kvůli nenaplněnému potenciálu. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Přestože mě televizní verze The Last of Us nezasáhla zdaleka tolik jako milovaná herní předloha (první díl jsem prošel zhruba šestkrát), jde určitě o zdařilou adaptaci, k níž se někdy rád vrátím. Poslední epizoda mě navíc potěšila tím, že obsahuje scénu s krmením žirafy, na kterou jsem se ve hře vždycky těšil. Myslím, že tahle scéna moc hezky vyjadřuje zásadní rozdíl mezi katastrofou, která postihla zdejší svět, a katastrofou například v McCarthyho Cestě. Civilizace jako taková se sice rozpadla a na každém kroku číhá nějaké nebezpečí (nejen od monster nakažených parazitickou houbou, ale také a hlavně od druhých lidí), ale svět The Last of Us přesto bují dál, je plný života a křehké krásy, nevyhasnul. Kdežto McCartyho postapokalyptický svět je šedivý, popelem pokrytý a umírající, postrádající teplo a slunce, nevede z něj žádná cesta ven. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nechápu celý ten hype okolo seriálu. Je mi sice jasné, že to je veleúspěšná hra, ale zfilmované je to nanejvýš průměrně. Řekl bych dokonce, že to ve výsledku zachránil pouze enormní rozpočet, jinak by to snad ani nestálo za ten rozhovor v hospodě. A pokud přeci jen nějaká ta diskuze proběhne, bude se týkat buď pocitů zklamání a nebo polemizací nad kontroverzními částmi seriálu; čili zda takové na sílu tlačené PC epizody spíše nekazí celkový prožitek. No já osobně jsme velmi zklamaný a to ač jsem si mnohé části užíval, ale těch bylo zatraceně málo. To je také hlavní důvod, proč nemíním dále ztrácet čas pokračováním. To už si snad raději stáhnu tu hru na niž HBO neudělalo zrovna nejlepší reklamu. Za nejtrestuhodnější chybu tvůrců považuji, že přestože by byly zapotřebí alespoň 2 série a nebo konkrétně dvojnásobek času, k co možná nejlepšímu zážitku a dokonalému představení onoho postapokalyptického světa a všech postav v něm, dostáváme něco, čemu by lépe slušely pouhé 3-4 epizody (každá maximálně hodinu dlouhá)! V žádném případě však ne 9! Nepochopím kolik zbytečné výplně a hloupostí tam naházeli za tak krátkou dobu. Škoda. ,,Nejúspěšnější seriál od dob Hry o trůny", vážně skvělý vtip! 52% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu divácky přívětivý seriál, na druhou stranu něco, co se snaží vybočit z řad a hlavně se to snaží odlišit od Walking Dead. Prví hru sem odehrál tolikrát, až to neni hezký a ta druhá, patří mezi moje top hry, takže sem se na seriál hodně těšil. A moje důvěra k tvůrcům, po Černobylu byla na sto dvacet procent, ano ta možnost že mně tvůrci zklamou a mně to bude jen bolet, tak ta byla ještě větší. Mohu tedy jen zaklepat, že mně seriál v ničem nezklamal, ba naopak. Seriál z větší části, odpovídá hře, což je fajn, ale zároveň nám tvůrci nepřinášejí doslovnou adaptaci, protože to kdyby udělali, tak by právě seriál nevybočoval z řady. Takže sou tady, některé zásadní a někdy né tak zásadní změny, díky kterým seriál překvapí i hráče. Jak ve hře, tak i v seriálu, nejde o příběh jako takový, ale o ten vývoj mezi hlavní dvojicí a to jak hlavní dvojice, zasáhne do života vedlejších postav, jak ovlivní jejich životy a jejich rozhodnutí. V čem seriál exceluje, že je zde více otevřený k emocím a pocitům, příkladem budiž to, že zde si Joel rychleji uvědomí že Ellie potřebuje a je na ni závislý, protože mu kreje záda, ve hře mu to trvalo trochu déle. Ale co my na hře vadilo, byl ten konec, nevadilo mi co Joel řekl Ellie, ale to jak to podal, nebylo to totiž moc věrohodné, zatímco zde, je jedna věta navíc a Joela to staví do komfortní situace a celé to tak působí věrohodněji. Osobně sem rád, že tvůrci se dali více přednost dramatu, o to víc ta akce, má větší důraz a působí tak více syrověji a realističtěji. Hlavně nedávat, na zdejší křiklouny a užít si tuhle pochmurnou a emočně zdrucující jízdu, stačí být jen zavazadlem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepoznám PC hru, ale z toho, čo som videl je mi jasné, že tam sú len zombíci (tých ale za 9 častí prvej série vidíme veľmi málo) a potom proti plodnosti orientovaní jedinci s dúhou v zadku, čo ľudstvu nedáva vysoké šance na prežitie v postapokalyptickom svete. Atmosféru, ktorú to chytilo aspoň trochu na začiatku to stráca pomerne rýchlo a niektoré časti sú úplne zbytočné, až vtlačené do deja, len aby sa splnili emisné kvóty rektaloskopcov. A aby to bolo úplne jasné, na ktorej strane predpeklia stojíme, hlavnú úlohu dostáva slečna, pardon mládenec, vlastne ONO Bella Ramsey s pol-yardovým čelom, ktorá/é/ý sa považuje za nebinárnu osobu, hoci v tom istom rozhovore povie, že preferuje zámeno ona a že seriál vypovedá o o sile hrania žien . Tak sa do šľaka už rozhodni. Si žena (nevyzeráš), alebo nie si? Alebo sa iba hráš, že nie si to, čo v skutočnosti si, aby boli roly za tučné honoráre? A ako čúraš? ()

Galerie (323)

Zajímavosti (132)

  • Epizoda se potýkala s negativními recenzemi, protože obsahovala gay pár. Někteří tvrdili, že to do seriálu nepatří, i když v samotné hře se o tomto páru již hovořilo. (SlytherinBoy)
  • V epizodě dá Sarah (Nico Parker) Joelovi (Pedro Pascal) film k narozeninám. Jedná se o fiktivní film „Curtis and Viper 2, v herní sérii též oblíbená filmová série Joela. Ve hře můžeme mj. vidět plakáty již na čtvrtý díl. Zároveň, když si Sarah u sousedů prohlíží poličku s filmy, jsou v ní tituly sedící době (2003) jako třeba Dannyho parťáci (2001) a Není král jako král (2000). Zároveň se tam ale objeví i nesedící Škatuláci (2014). (Guilemot)
  • Jde o první seriál HBO, který je založen na videohře. (Besor)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

Reklama

Reklama