Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Eltonem Johnem, jmenoval se Reginald a byl to malý brýlatý oplácaný kluk, který si příliš nerozuměl s rodiči, zato s klavírem mu to šlo náramně. Zpočátku jen dělal křoví úspěšnějším muzikantům, jenže pak potkal svou nejspřízněnější duši, textaře Bernieho Taupina. Od tohoto setkání vedla strmá cesta na absolutní vrchol, možná až příliš rychlá na to, aby se dala zvládnout bez chlastu a drog. Ty pomáhaly zejména ve chvílích, kdy se Elton cítil sám, opuštěný a nemilovaný, což se mu stávalo prakticky pořád. Jenže když jste duší rocker i showman, tak se z každého srabu prostě vyzpíváte. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (467)

classic 

všechny recenze uživatele

Nie som pravým fanúšikom extravagantného šoumena Eltona Johna, ktorý vie parádne skombinovať - klavír so spevom, čo taktiež s doplnkom (pridaním) jeho typických, uletených kostýmov, pridáva na samotnej, konečnej zaujímavosti (hudobnej udalosti) spojenej s veľkým očakávaním, čo zo seba opäť vydá, ale i napriek tomu som si tento pozoruhodný retro snímok vskutku dosť užil, asi aj kvôli tomu, že sa na nič nehrá, je bez akejkoľvek servítky i cenzúry, je úplne prirodzený, ako sa len dá. Nedá sa povedať, že by bol totálne kontroverzný, akoby ste skrytou kamerou sledovali skutočného E.J. , ale aj tak má kopec silných sekvencií, ktoré sa neboja zájsť do krajnosti. _ Spevácka i-k-o-n-a sa podieľala na realizácii filmového diela, ako výkonný producent, čiže je úplne pochopiteľné, že si predovšetkým starostlivo ustrážil excelentného hereckého predstaviteľa - Tarona Egertona, ktorý je priam božský, skvostný, unikátny, alebo si myslím, že dohliadal nielen nad scenárom Leea Halla, ale určite i režisérovi Dexterovi Fletcherovi „fušoval” do remesla, keď mu radil, kedy nakrútiť najlepší záber... Spomínaný D. Fletcher, mimochodom dokončoval minuloročný filmový trhák - Bohemian Rhapsody (po problémovom r. Bryanovi Singerovi, aj tak považujem jeho zásluhy za najväčšie), ktorého spevák, líder - Freddie Mercury (r.m. Farrokh Bulsara), je podľa mňa oveľa lepší, charizmatickejší „SLÁVIK” , než Elton John (rod. meno Reginald Kenneth Dwight), s tým okrajovým paradoxom, že táto recenzia ide v tom duchu, že o veľkom šoumenovi sa nakrútil slávnostnejší snímok, než o interpretovi, ktorého vnímam, ako človeka s darom od Pána Boha pre dokonalý spev z nebies ! PS : Tvorcovia sa zvyčajne nevyhli typickým klišé, t.j. stvárňovanie postáv a stárnutie. Vezmite si, že medzi Bryce Dallas Howard a Taronom Egertonom je iba 8 ročný vekový rozdiel, a pritom sa ksichtia : „matka a syn” , už tým pádom sa film stáva menej uveriteľným, a to ešte nehovoriac o opotrebúvaní f. charakterov, to je mimo môjho rozumného chápania ! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že úspech Bohemian Rhapsody na seba nenechal dlho čakať a tak Dexter Fletcher , ktorý dokončoval Fredyho, natočil aj ďalšieho hudobného velikána - Eltona. Hneď na úvod poviem, že to určite nie je také dobré ako Queen. A to s niekoľkých dôvodou. Prvý a ten najväčší je ten, že Queen mám rád a poznám hromadu ich pesničiek, zatiaľ čo od Eltona moc toho nepoznám. Asi len to najznámejšie. Druhý dôvod je príbeh, ktorý ponúkne zmapovaný len úsek Eltonovho života. To ako sa dostal k hudbe a k alkoholu, poprípade k drogám. Zvyšok vyriešia titulky, v ktorých nás odbijú a zhrnú všetko podstatné. A ten tretí je, že nemám rád muzikáli. Musím uznať, že tu mi to toľko nevadilo a bolo to dávkované a prevedené celkom s citom a dobre to zapadlo do filmu, no aj tak nemôžem povedať, že by ma to zaujalo. Každopádne ako celok je to fajn, dobre to plynie, nenudí to a Taron Egerton to zahral celkom s chuťou a keby aj vyhral Oscara ako Rami Malek, nedivil by som sa. S prázdnymi rukami však tiež neodišiel a aspoň ten zlatý glóbus si odniesol. Určite zaujímavý film, ktorý odporúčam, ale nie tak zábavný ako o triedu lepší Bohemian Rhapsody. 80% - 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, výsledek bude samozřejmě každý srovnávat s nápaditým, živelným a Malekem skvěle zahraným loňským veleúspěchem v podobě Bohemian Rhapsody. Energie, výtečná kamera a střih jsou pochopitelně i tady, Taron Egerton je zrovna tak skvostný. Oba projekty navíc spojuje jméno režiséra Dextera Fletchera. Ač je u snímku o Freddiem Mercurym všude uváděný Bryan Singer, právě Fletcher po něm film dokončoval a asi mnohé doladil. Nyní přichází s britským klenotem Eltonem Herculesem Johnem. Nemám rád klasické životopisy, většinou jsou srozumitelným kusem pro všechny, jenže stejně často i strojeným a nudným zklamáním. Tenhle mezi takové nechce zapadnout. Celé je to pojaté jako jakási terapie, do které jsou citlivě zapracovaná ryze muzikálová čísla i momenty jako „klasické“ vystoupení. A pochopitelně životní mezníky včetně nejbolestivějších proher sebedestruktivního umělce. Začalo to nezájmem rodičů, pokračovalo setkáním s dvěma důležitými muži: textařem Berniem (skvělý Jamie „Billy Elliot“ Bell) a manažerem, milencem a slušným zmetkem Johnem Reidem, který spolupracoval právě i s kapelou Queen. A vystoupením v americkém klubu Troubadour, kdy měl pocit, že létá a které leccos odstartovalo. Přechody mezi jednotlivými životními etapami jsou přitom přirozené a hladké. Přesto bych si přál větší dynamiku, nějaký zásadní moment i výraznější tečku. Ano, víme o tom, že chlapec toužil po objetí, že bylo jeho extravagantní pestrobarevné odívání cestou obrany proti světu, že se zásadně podílí na boji proti AIDS, přesto bych byl místy temnější, kontroverznější, chcete-li. Každopádně natočené a Egertonem zahrané a zazpívané je to skvěle. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímek o pozdní snaze umělce o návrat k prvotní realitě. Podobný snímek Bohemian Rhapsody je ohleduplnější, přímočařejší, líbivější a pietnější. Má také auru předčasné smrti zatímco Elton John své démony vyřešil. V Rocketmanovi je méně klišé a víc upřímnosti.Elton odkrývá i své temné chvíle. Dvě věci si divák uvědomí mimoděk. Jak výjimečné texty mají písně Eltona Johna a jak ironické je, že filmu o něm chybí finální patos pouze proto, že na rozdíl od Mercuryho nad svými démony zvítězil. Film vypráví vynalézavěji, v nesentimentálním výprodeji sama sebe a stylizovaněji. Pcity se vyjadřují hudbou. Jímavé jsou přechody mezi smutným Eltonem v šatně a koncertem kde ovládne publikum. Raní scéna v níž se zrodí Your song je nejsilnější a nejčistší. Eltonovi textu jsou velmi kvalitní, to je další výhoda filmu.Celkově dávám 70%. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Dlouhý předlouhý životopisný muzikál, při jehož sledování jsem měl paradoxně pocit, že sleduji život britské superstar z rychlíku. Tvůrci jako by chtěli obsáhnout úplně všechno, ale přitom se dostatečně nevěnovali žádné fázi Eltonova života. Eltona znám jako zpěváka a extrémně výstředního člověka. Dokázal bych identifikovat jeho jedinou písničku This Is Your Song, kterou úžasně přezpíval Ewan McGregor v Moulin Rouge. A to je asi tak všechno. Neznalost zdrojového materiálu však nikdy nebyla při sledování filmů překážkou. Tady ale bohužel nefungovalo nic. Písniček bylo až moc a nelíbila se mi ani jedna. Jindy vynikající Taron Egerton mi do role nesedl a celkově nebylo na co koukat. Z celého filmu se mi líbil jen jeden citát: „Real love is hard to come by, so you find a way to cope without it." A to je poměrně málo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

Třetí Sherlock Holmes našel režiséra

12.07.2019

Režisér dvou úspěšných hudebních biografií Rocketman a Bohemian Rhapsody (film přetočil a dodělal po Bryanu Singerovi) Dexter Fletcher byl vybrán pro režii třetího Sherlocka Holmese s Robertem… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama