Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel kybernetického výzkumného ústavu dr. Marshall Cahill zavraždí jednoho ze svých kolegů, stárnoucího vědce dr. Howarda Nicholsona. Ten totiž věděl o tom, že Cahillův syn Neil si přivlastnil teorii již zesnulého vědce a publikoval ji pod svým jménem. Cahill přejede Nicholsona autem a nastraží falešné stopy tak, aby vražda vypadala jako dílo neznámého narkomana. Přes svou genialitu však nepočítá s všetečnou všímavostí a pronikavým intelektem ušmudlaného poručíka Columba... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zvoleno zajímavé prostředí. Záporák je velmi chytrý a Columbo nemá vyšetřování vůbec lehké. Ve své podstatě je vyšetřování dosti slabé, resp. Columbo nemá moc důkazů. Nakonec musel vraha usvědčit lstí. Řekl bych, že to byl jeden z trošku slabších dílů, i když zde je zase pár vtipných míst. Ale takový průměr. Howgh! ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo musí riešiť zločin v prostredí ľudí s nadpriemerným inteligenčným kvocientom a odhalenie vraha v tomto prípade dá zabrať aj ostrieľanému detektívovi. Príbeh osviežuje pes, ktorý nie je policajný, ale policajtov a pre nezhodu manželov Columbovcov nedostal meno a poručík ho volá Pes. Súboj inteligencie, dávka humoru a netradičný spôsob usvedčenia páchateľa činí tento diel ako jeden z najlepších o Columbovi. ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již zmíněná režie Alfa Kjellina je opět téměř bezvadná. Děj je zasazen do prostředí ústavu zvaného "Myslící tank", tedy plného mimořádných inťoušů, vymýšlejících plány pro 3. světovou válku. Nemohl jsem se ubránit dojmu, že hlavní představitel vraha vypadá jako hubenější kopie Alfreda Hitchcocka. Nevím, zda to byl úmysl, ale herecký výkon tohoto pána byl velmi slušný. Navíc byl díl doslova prošpikován sarkastickými fórky na Columbovo inteligenční schopnosti a naštěstí se tvůrci protentokrát vzdali oblíbené humorné linky "blok-tužka-manželka-málem jsem zapomněl!" Obzvlášť pěkná je poslední scéna filmu, uvozená větou „Jste divný člověk, Columbo, a já nebudu riskovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála dielov, ktoré som zatiaľ nevidel a ak by som chcel byť zlý, tak napíšem, že som vlastne o nič neprišiel. Pobavila ma nanajvýš tá insitná výpočtová technika, zvyšok však za veľa nestál a scény ako sa poručík kupujúci cigary v samoobsluhe lačne vrhne po kvalitnejšom produkte mi opakovane kazia dojem z ktorejkoľvek časti seriálu. ()

Lukke32 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Syn doutníky nekouří. Doutníky kouří otec. Otec miluje syna." Nádherný závěr... a za ten, stejně jako za Jessicu Walter, dávám - pravděpodobně navzdory názoru většiny hodnotících členů CSFD - plný počet hvězd. Kvalitní scénář, pár komických situací a poručíkův basset jménem Pes = výborný díl. Není to nejlepší díl seriálu, ale patří mezi mé oblíbené. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Robot použitý v epizodě je tentýž robot, který hrál ve filmu Zakázaná planeta (1956). Robotu byla pozměněna vizáž - původní pohyblivé nohy byly zaměněny za statický podstavec s kolečky. (LaSi)

Reklama

Reklama