Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (333)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišel nejvyšší čas, aby tvůrci soudně spláchli další sérii do záchodu. Už zde opravdu není z čeho ždímat. Marketingový název tohoto dílu je těžce zavádějící. Žádné krvavé války k vidění nejsou, nýbrž se o krev jen soupeří. Nutno podotknout, že většinou pouze slovně a slovní přestřelky jsou tím posledním druhem přestřelek, které by chtěl divák v podobném filmu vidět. Akce je brutálně málo a povětšinou je dost žalostná. Při závěrečném střetnutí, na které divák celý film čekal, se mi dokonce podařilo usnout, jak strašně bylo nezáživné. 3D stálo opět za exkrement. Značnou část stopáže jsem přemýšlel, zda upírky menstruují. Pokud by tomu tak bylo, tak by byl přístup ke krvi hlavní hrdinky mnohem snazší a snímek by tak mohl být výrazně kratší a snad i zajímavější. Velmi mě mrzí, že zatoulaná dcerka hlavní hrdinky slibuje nikým nechtěné pokračování. Lepší hvězda. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím /prsa Lary Pulver/ vážení, ale kdybych měl nějak /prsa Lary Pulver/ stručně shrnout, co jsem /prsa Lary Pulver/ včera vlastně viděl /prsa Lary Pulver/, vypadlo by ze mě /prsa Lary Pulver/ něco ve smyslu, že jsem /prsa Lary Pulver/ viděl prsa Lary Pulver, koženkovou zadnici Kate /prsa Lary Pulver/, ničemně šerednýho Tobiase /prsa Lary Pulver/, pár hezkých záběrů /prsa Lary Pulver/ na Hlubokou a průkopnický /prsa Lary Pulver/ styl zdolávání ledopádů. /prsa Lary Pulver/ Příště taky zkusím /prsa Lary Pulver/ jít do hor jen s hřebíkem /prsa Lary Pulver/ pětistovkou. Loženě se klepu na další /prsa Lary Pulver/ díly, i když vlastně nevím /prsa Lary Pulver/ proč... Že by /prsa Lary Pulver/ nějaké podprdo...téda podprahové /prsa Lary Pulver/ vnímání...? ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Po vcelku snesitelném Andrvorld: Probuzení přichází Andrtvajlajt: Menstruační války, který připomíná návštěvu fetiš sado-maso salónu pro náctileté mongoloidy. Vyňuňaní, koženě latexoví homopýři v čele s prkenným manekýnským velebukanýrem z Demence se tu prostě bez ladu a skladu idiotsky kočkují ve škaredém digitálním mrdníku s natuženými buzidlaky, vedenými aspergerem znetvořeným lordem Talym. K totálnímu prokrvení dvanáctiletých školaček už chyběli jen do půl pasu svlečený prasoxicht Lautner a Patyzón s permanentně strnulým výrazem gothového retarda. Ke vši té umělecko kulturní dokonalosti si k udržení toho tupého cirkusu najali nějakou amatérskou rozkuřovačku, která by evidentně neurežírovala ani svingrspárty ve starobinci, a střihače, jenž patrně celou dobu jen čuměl Bekinsdejlce na prdel, a tak to jedinou nezaneprázdněnou rukou místy prošmikal až k opravdu obskurním dějovým zvratkům. Čili jedinou sofistikovanou zábavou při sledování téhle příšerné žužuvampovervolfiády bylo zasněné přemítání, jak by se asi na černočerně upnutých latexových pitkáčích katalogové MILFky Katky vyjímaly skvrny od jogurtu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 7.12.2016) Krvavé války, na které jsem jako dlouholetý fanoušek Underworldu už nějakou tu dobu čekal, se mi prozatím ze všech pěti dílů líbily nejméně. Moje hodnocení se sice stále drží na zlaté střední cestě, nicméně v tomto případě jde o nejslabší tři hvězdy. Místy mi to přišlo až příliš dějově překombinované a zbrklé a ve srovnání s ostatními díly zde chyběli charismatičtí záporáci. Rovněž některé nejmenované plot-twisty přišly bohužel kvůli slabšímu scénáři vniveč. Kate Beckinsale se stále drží svého drsňáckého standardu a vlastně drží film tak nějak po kupě. Pátý (a očividně ne finální) exkurz do světa upírů a lycanů, který nepřináší nic moc nového, ale i tak se na něj po lehčím vyřazení mozku dobře kouká a Češi si tam přijdou na své díky mnoha záběrům z Tuzemska. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Co bych chtěl pochválit je fajnový propojení a zpuzzlování s předešlýma dílama, supr prostředí (Hluboká, Praha,... nějaký zasněžený hory), Thea Jamese, kterýmu po Divergence sérii konečně nemám chuť vysekat mozek z hlavy tupou sekyrkou, a povedenou akci. Všechno ostatní je ale bohužel ještě horší než v Awakening. Příšerná (ale opravdu příšerná) zkratkovitost a debilnost scénáře (postavy mění svoje názory každých cca 10 vteřin a s důležitými dialogy jsou hotoví za 5 vteřin, takže není šance, že by získaly nějakou gradaci) a nepotěší ani režie, u který bylo vidět, že režisér(ka) ví, co chce, ale zároveň to vlastně neví, a tak z toho vznikne splácanina supr věcí, který mohly skvělý, ale místo toho jsou docela hrozný (celej nápad s "Bílým klanem upírů"). V závěru řekne Selene větu ve smyslu "Svoji největší/nejdůležitější bitvu jsme vybojovali..." , nechci bejt nějak zlej, ale jakejkoliv libovolnej souboj z Evolution mi přišel epičtější, důležitější, vážnější a nápaditější než všechny souboje v tomhle filmu dohromady. A za co vlastně ty tři (slabší) hvězdy? Protože je to pořád Underworld. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama