Reklama

Reklama

VOD (1)

Vybíjená je groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy. Ocitáme se na abiturientském srazu gymnázia. Zdánlivě banální situace dává prostor nejen pro sentimentální vzpomínky, ale především k bilanci nenaplněných tužeb i uskutečněných snů a prožitého života. V centru příběhu jsou tři kamarádi – Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají či ztrácejí životní partnerky. Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků a ošklivka Hujerová, které schopnost sebeironického nadhledu dává nejen schopnost přežít ve světě krásných, ale najít i vlastní cestu ke štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (369)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Na dnešní přednášce věnované termínům ´obsah´ a ´význam´ se budeme zabývat filmem Vybíjená. Jen krátce, nebojte. Věděl by někdo, jaký má tento film obsah a význam? Názorně vám to předvedu: ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Ano, správně. Obsahově je o ničem a význam nemá žádný. To je pro dnešek vše, látku považuji za probranou. Na příští přednášce se společně zamyslíme nad tím, proč se Vieweghovi filmuje každé hovno rozmazané po papíře. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím. Partičkovský humor mi byl vždycky blízký, Nikolaeva můžu už od dob "Báječných let pod psa", ale dlouho jsem v kině tak netrpěla. Hodinka a půl mi subjektivně připadala jako hodiny tři. Dramatická velkofilmová hudba seděla k režisérovým "Lidicím", ale k této "komedii" ani omylem. Uvozovky uvádím z důvodu, že mi k pobavení vážně nestačí neustále se opakující narážky na neatraktivní obličej, vzpomínky na masturbace ve školní jídelně a jiné sexuální narážky (přiznávám ale, že jediný výbuch smíchu u mne vyvolala scéna s veverkou ve Stromovce). Dost mi vadilo neustálé vracení se do minulosti, nesedli mi herečtí představitelé mladých verzí hlavního tria.. zdánlivě tedy všechno špatně. Vyzdvihnu ale ženské osazenstvo, tedy Simonu Babčákovou (skvělá v každé roli) a dvojici Krainová - Bartošová. Při hodnocení ale zavírám obě oči. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nejsem vieweghovský fanoušek, proto jsem šla na promítání s určitým předsudkem v sobě. A odešla jsem aniž bych si z toho odnesla jakýkoliv hlubší prožitek, ačkoliv film jako takový je řemeslně dobře zvládnutý a nikoliv bez zábavných momentů. Bohužel jsou ale tyto momenty protkány unylým a po polovině filmu velmi otravným fňukáním o tom jak to ošklivý holky mají blbý a jak vztahy lidem nevycházejí podle představ. Humor Genzera a Suchánka je už poněkud obstarožní. Zato mladí představitelé hlavních postav neudělali i přes svou relativní nezkušenost ostudu. Shrnuto a podtrženo, dívat se na to určitě dá, výraznější nuda nebyla, ale jinak je to film bez jakékoliv náboje. ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Co se týká předlohy, Viewegh si zřejmě léčí nějakou svou existenciální krizi a krmí čtenáře, posléze pak diváky, nějakými rádoby psychologicko-sociálními sračkami obyčejného Čecha. Veškerý děj je založený jen na pubertálních erotických problémech, které neustále perou na veřejnosti jak špinavý prádlo, načež se dozvíme, že vybíjená ve smyslu "všichni proti všem" znamená - všichni nesnáší všechny. Postavy Vybíjené zřejmě odráží tvůrcovu rozháranou osobnost v hluboké životní krizi pramenící z jeho "zazenitního" věku. Škoda času, škoda peněz českého kinematografického fondu. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

"Kokota už kupovat nemusíme, toho už máme." Bohužel je tohle jedna ze dvou vtipných hlášek z filmu, kterej je protknutej hudbou České Filharmonie a není naprosto o ničem. Nikolaev se očividně vyžívá v rádoby dramatických scénách, který ale vesměs vyšumí úplně do prázdna. Hudební podkres by se hodil snad jen do opravdovýho dramatu, kde minimálně půlka rodiny bude na něco ošklivýho umírat a prosím už neobsazujte nikdy nikdo Simonu Krainovou. Tahle máňa je naprosto tragická. Za celkem dva vtipný momenty-dvě hvězdy. 30% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se také v lokalitách Neveklov, Nalžovice, Mukařov, Praha (Císařská louka, Holešovice), lom Štětkovice a na přehradě Slapy. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • S návrhem na obsazení tria z kultovního seriálu Partička (od r. 2011) přišel producent Rudolf Biermann. (Terva)

Reklama

Reklama