Reklama

Reklama

Je rok 1814 a James Delaney, který je dávno považován za mrtvého, se náhle vrací z Afriky zpátky do Londýna. Nenávratně změněný, zlomený muž po svém návratu zjistí, že je jeho otec Horace Delaney mrtvý a země se zmítá ve válce s Francií a Spojenými státy. Příchod Jamese, který má zdědit to, co zbylo z otcova přepravního impéria, ohrozí nejen plány jeho nevlastní sestry Zilphy a jejího manžela Thornea, ale také politické ambice mocné Východoindické společnosti pod vedením Sira Stuarta Strangeho. (HBO Europe)

(více)

Recenze (56)

Matli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí prvního dílu mám takový divný zvláštní pocit, který jsem u jiného seriálu neměl, takže bych chtěl dát za pět, ale nemůžu, určitě budou lepší díly, musí být, sakra co bude dál? Tom Hardy nemá chybu, je dobrej ikdyž jen stojí a kouká (asi to je tím kloboukem), kam se hrabe v Peaky Blinders:-) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý začiatok seriálu, čo viac si priať. Hardy je výborný, s minimom scenára dokáže divy, čo je jeho veľmi špecifický talent. Zvyšok osadenstva zatiaľ skôr nevýrazný, vyzerá to na one man show. Pomalé tempo rozprávania so špinavou, temnou atmosférou funguje, mystické prvky dopomáhajú šikovne. Mierna neohrabanosť celého poňatia sa mi možno len zdala. Na ďalšie diely sa však mohutne teším. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotný diel navnadil presne tak ako mal, načrtol hneď niekoľko zajímavých dejových liniek, na ktorých postupné odkrývanie som už teraz zvedavý, a zároveň nebol zbrklý či prvoplánový odkrytím všetkých svojich tromfov hneď v úvode, ako to býva pri seriáloch nedobrým trendom. Zostal skôr komornejším, preferujúc pomalšie, no formálne o to dômyselnejšie budovanie atmosféry a onoho nádychu magična (sám neviem, či som to týmto výrazom vyjadril správne). Celkovo to na mňa zapôsobilo ako záležitosť temná, neurčito (a lákavo) tajomná, svojim spôsobom až čudácka (akiste však v dobrom zmysle slova), čo sú ostatne presne tie faktory, ktoré som od toho skrz videné teasery a trailery aj očakával. A navyše je to aj presne to, čo Hardymu, mimochodom rozhodne hlavnému ťaháku celého tohto projektu typologicky priam perfektne pasuje - tajomná, pomerne málo vravná postava založená primárne na mimike a pozoruhodnej práci s hlasom, výrazoch tváre či celkovo tela, ktorá keď sa však naplno prejaví (napr. psychopatickým výbuchom, ktoré má tento herec doslova v malíčku), tak to stojí zato. Spomedzi ostatných zúčastnených zatiaľ oceňujem najmä zaujímavo obsadenú postavu Delaneyho sestry (Oona Chaplin), ktorá je krásna i zaujímavá, a už teraz som zvedavý, akým smerom sa jej postava bude v ďalšom vývoji uberať. Rovnako tak som zvedavý, ako bude zvyšné osadenstvo schopné Hardymu herecky sekundovať (použiť slovo konkurovať asi nemá zmysel), nakoľko pokiaľ je tento herec dobre obsadený, nuž a toto zatiaľ vyzerá ako presne ten prípad - veď si v podstate vytvoril seriál, dá sa povedať, podľa svojej vlastnej chuti a šitý sebe na mieru -, tak svoje scény väčšinou vždy kvázi priam ovládne. Vysokú laťku nastavila i stránka vizuálna, kostýmy sú skvelé, je vidno, že si na tom dali záležať, no a nadšený som bol i z občasných mystických flashbackových prestrihov, resp. halucinačných úsekov. Som teda veľmi zvedavý, ako sa to bude ďalej vyvíjať, pevne však verím, že opätovná spolupráca Hardyho s Knightom ma skrátka sklamať ani nemôže. Nuž uvidíme, potenciál v tomto projekte cítim enormný. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syn se vrátil! James se vrací, ale nikdo ho jaksi nevítá. Ba co víc, není vítán, anžto tatík mu odkázal kousek pozemku za mořem. Jen šutry a ostřice. Pro Jamese by tedy mělo být výhodné ho prodat. Jenže ačkoli se o něm povídá ledacos (a nic pěkného), James není blb. Znesvěcení hrobu, pitva, špína, intriky, neradostné vyhlídky...jak pro koho. Temný rozjezd sálá nadějí. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Přesně nějak takhle jsem očekával pilot.Tenhle seriál pojede na nepoznaném a svém a určitě se nebude hnát do akčních pasáží,přitom by tu bylo určitě místa na to dost.Tom Hardy musím říct tahá tenhle seriál na můj vkus až moc.Bez něj je to zatím hrozně poloviční,protože jakmile je tam scénka s jeho sestrou a jejím manželem,tak je to vcelku zbytečná břečka,která tíhne jen o tom,že jeden se nelíbí proto,že už vůbec existuje.Co je hlavní,že stylizace zůstala na svém místě,má to stále hloubku jako kráva a člověk ani neví co vůbec očekávat.Steven Knight prostě umí napsat postavy,což dokazuje v Peaky Blinders,tak doufám,že v dalších částech se to vylepší.Taboo vypadá vizuálně do filtru šedé s nádechem mystična,což mu dává plusové body navrch.Očekávání jsou zatím velká a to díky Hardymu a skvělým dialogům. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama