Reklama

Reklama

Lost After Dark

Trailer

Mladé dievča so skvelým prospechom v škole sa rozhodne pridať medzi školských rebelov, preto ich pozve na rodinnú chatu. Uprostred lesa sa skupinke pokazí vozidlo, a tak sa snažia nájsť pomoc. Nájdu opustený dom a vstúpia doň. Keď prídu na to, že stavba patrí miestnej rodine kanibalov, na útek je už príliš neskoro... (Marceloo)

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lost After Dark není sám o sobě zrovna zajímavý nebo dobrý film, ale jako pocta hloupoučkým osmdesátkovým slasherům je pro mě až nečekaně sympatický. Řemeslně povedený, docela zábavný a překvapující změnou pořadníku úmrtí jednotlivých typů postav, jak už tu poznamenali jiní komentátoři. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sympatický retro-návrat do let osmdesátých, v nichž tvrdily žánr hlavně jednoduché slashery. Rejža má zřejmě pečlivě nakoukáno, protože většinu pravidel dodržuje až s tvrdohlavou přesností. Změna proběhla snad jen v kydlení hlavní skupiny teenagerů, která, ač složená z nejklasičtějších prototypů (tlusťoch, vymaštěná blondýnka a její stejně postihnutý nabíječ, černoch, rockerka a sexem netknutá hlavní hrdinka), tak umírá v naprosto nepředvídatelném a hodně překvapujícím pořadí. Některé mordy slabší, jiné povedenější, ale atmosféru to rozhodně má a celkem akční bodycount s číslem 12. Docela mě ještě pobavil žertík s chybějící cívkou filmu, ačkoliv tak přijdeme o celkem důležitou scénu. Takže rozhodně ne špatná záležitost, pro fandy klasických vyvražďovaček skoro povinnost. (60%) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladé dievča so skvelým prospechom v škole sa rozhodne pridať medzi školských rebelov a tak ich pozve na rodinnú chatu. Uprostred lesa sa im ale pokazí vozidlo, a tak sa snažia nájsť pomoc. Nájdu opustený dom, do ktorého vstúpia, ale keď zistia, že dom patrí miestnej rodine kanibalov, je už príliš neskoro na útek. - Tomuto hororu musím ako prvú vec vytknúť úplne prvú scénu. Ak by dievča spadlo o pár cm ďalej a chytilo sa do pasti, bola by to scéna, ktorú by som si zapamätal na velmi dlhú dobu. Vraždy sú kreatívne, ale kazí ich kamera mimo záber. Ďalej je to už typický slasher, celkom znesitelné dievčatá a černoch s anténou na hlave. U vraha mi strašne chýbala nejaká maska, keďže jeho charakter nebol nijak rozvinutý. Old-schoolovo ladené moderné horory nemusím, ale tento sa dal celkom zniesť. Záver je slubný pre ďalšie pokračovanie, a ak by tvorcovia zapracovali na charaktere vraha, určite by som ho uvítal. + herec z From Dusk Till Dawn: The Series + herec z The Returned ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kanadský masakr vším, co přijde pod ruku. Love letter žánru od jeho zapálených fandů, co ty charakteristické prvky spjaté s Reaganovou érou ctí takovým způsobem, že jim těžko něco vyčítat (teda až na zmatky v pořadníku: „You do drugs, you die. You have sex, you die. You're a rebel, you die.“). Robert Patrick už sice nemá tu terminátoří výdrž při běhu za dopravním prostředkem, ale jako přísný Mr. C, co sloužil in 'nam, dokáže svými bláboly pozvednout úroveň.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

2015 je hororovo solídny rok, ktorý navyše praje vydareným retro poctám a tak, ako nedávno zaúčinkovalo 70tkovo ladené "We Are Still Here", tak podobne (ale o niečo slabšie) funguje aj 80tkový "Lost After Dark". Na rozdiel od vážnejších 70´s sa tu teda pohybujeme v odľahčenejších 80´s a konkrétne v subžánri slasheru, pre ktorý to boli zlaté časy. No a kto ma trochu pozná, tak možno vie, že 80tkové slashery sú mojou krvnou skupinou, takže (našťastie) sklamaný nie som ani v tomto prípade; síce cítiť, že ten film je modernejší než sa tvári - až tak sa to zase naštýlovať nepodarilo, i keď tu očakávané náležitosti sú. Celkovo mi to pripomínalo tohtoročný austrálsky slasher "Charlie's Farm"; teda pekne natočené, miestami napínavé, s fajn záporákom a občas dobrým zamordovaním, no až príliš zabrzdené v prvej polovici a s lákavým predzáverečným fightom, kde si to však tunajší killer vybavil s Robertom Patrickom hanebne off-screen, kdežto na Charlieho Farme sa duel s Kaneom Hodderom vydaril. Po druhom pozretí zvyšujem na 4*, ale tie staré kúsky sú aj tak lepšie a na nič sa nehrajú ;) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerov ukradne školský autobus, aby sa dopravila na chatu jednej zo študentiek. V odľahlej časti hôr chcú podniknúť súkromnú párty a tak sa poriadne bez dozoru dospelých odviazať. Smelé plány narúša nečakaný problém s odvozom, ktorý sa po niekoľkých kilometroch stáva nepojazdným. Keď už sa zdá, že z danej situácie niet východiska, partii mladých sa naskytá náhradný plán, zabaviť sa v neďalekom, na prvý pohľad opustenom dome. "Na prvý pohľad". Už som zrejme pristarý na sledovanie týchto primitívnych teenagerských slasherov, ktoré vďaka dialógom či konaniu osôb priam sršia stupiditou. Spracovanie formou 80' rokov bude sedieť len samotným milovníkom tohto obdobia. Ja osobne ním nie som, takže z môjho pohľadu bolo jediným plusom občasne, slušne spracované gore. Divák sa taktiež nedočká holých ceckov, čo je pre tento subžáner, v kombinácii s násilím, doslovne požadovaným prvkom. Na záver už len skonštatujem, že je neskutočne smutné, ako je milovník tohto žánru natoľko zmagorený, že nerozozná kvalitu od kvantity. Rok 2015 je za poslednú dekádu, z pohľadu hororu, jeden z NAJSLABŠÍCH, pričom momentálne absolútne niet do čoho "pichnúť" - 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Když dokážu vystopovat rákosníka v období dešťů, určitě dokážu najít i ty fakany." Omladina, ukradený školní autobus, cesta na loveckou chatu, prázdná nádrž, dům na kopci s děsivou pověstí. Průměrný slasher, kde musí uběhnout půlka filmu, aby došlo na první omladinskou vraždu. Zarostlý santusák s kanibalskými choutkami se pustí do mládeže, která nemá šanci. Potěšilo, že mé tipy na pořadí obětí nevycházely. Gore mohlo být výživnější - dojde na železa, ukřižování či podříznutí. Nejlepší jsou asi vidle. Nechybí odkaz na Fulciho Zombie 2, jen tentokrát se do oka nenoří tříska, nýbrž skleněný střep. Škoda, že Robert Patrick měl jen takové cameo, kdy v závěru musel jednat s rozvahou, aby neztratil hlavu. Snaha o evokaci 80. let se příliš nevydařila, ale úplně zklamaný nejsem. Některé postavy dostaly to, co si zasloužily. Haf! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Běčkový slasher s osmdesátkovým lookem, jehož hlavními slabinami je fakt, že se půlku filmu nic neděje a že záporák vypadá jak obyčejný bezdéčko. Bodycount se potom docela navýší, pobavil mě mord obřím nebozezem, ale že by jsme byli svědky něčeho nového nebo mimořádně povedeného, tak to ani přibližně. Ptát se na otázku, proč toto někdo točí, je asi zbytečný, takže si jen postěžuju, že jsem čekal lepší podívanou. 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V michiganských lesích řádí kanibal jménem Joad. Není to žádný model. Potřeboval by vyprat, umýt se, potykat si s hygienou, trochu vysmejčit barák a osvojit si zásady slušného chování k hostům. Početná skupinka nezvedených studentů sice přijela bez ohlášení, navíc pozdě večer, ale přece jen trochu vlídnější zacházení k nim by neškodilo. Ze zamýšleného hezkého víkendu se stala moc hezká noc jako stvořená pro umírání. Horor, který navazuje na tradici osmdesátkových slasherů, je i v obdobném stylu natočen. Je úderný, až se rozběhne zabíjení, které si nebere servítky, kamera detailům neuhýbá, postavy umírají v pořadí, které není tak úplně očekávané. Takže třeba tlouštík se nedožije konce, hlavní ženskou roli přebere někdo jiný, otravnému pejskovi je zakrouceno krkem aj. Postavy jsou podle vzoru dostatečně schematické. Školní kráska, frajer, nadržený černoch, slušňačka, sportovkyně. Zkrátka z výčtu postav klasických hororových béček nikdo nechybí. Téměř striktně jsou dodržována i všemožná klišé těchto slasherů. I když to jsem ani uvádět nemusel, toho si všimne i méně chápavý divák. Tvůrci však zašli ještě dál a s divákem si pohráli. Aby jejich horor co nejvíce připomínal poctu klasickým slasherům, je jejich dílo poznamenáno úmyslnou technickou nekvalitou - film občasně přeskakuje, zrní a vykazuje známky obrazového kazu jako "starý" film, nasvícení scény je mnohdy nedostatečné, dokonce se film v jednu chvíli přetrhne. Herecké výkony mají sympatickou banálnost i naivitu, ne obojí úplně výstižné, ale snaha rozhodně byla. Rok 1984, do něhož je snímek situován, je simulován zdatně. Retro oblečení, dobový školní autobus a Robert Patrick. Ten není nijak dobový, jen upozorňuji na největší hvězdnou akvizici filmu. Troufnout si v současné době na slasher z minulého století, to není jen tak. To chce odvahu, mít něco nakoukáno a mít nějaké režijní dovednosti. A začátečník Ian Kessner něco z toho v sobě má, i když úplně zralým režijním přístupem nedisponuje. Ostatně jeho film ani nijaký výrazný nadhled nebo typickou rovinu parodie nemá. Spíše jede na to, aby potěšil hororové retro příznivce. A triviálnost je tentokrát sympaticky podána. Příště bych ale prosil o něco svižnější rozjezd. Nebylo nutné sáhodlouze to režijně rozpitvávat a oddalovat tak zabíjení. 80% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po delší době, celkem kvalitní Slasher s lookem 80. let. Kdyby mi to někdo pustil na VHS, tak vážně uvěřím, že se jedná o Horor z té doby. Atmosféra už od začátku velice solidní, máme tu partičku, která sčítá 8 lidí, takže je jasné, že o zábavu bude dobře postaráno. Čeho jsem se bál nejvíc bylo, že Gore bude většinou mimo záběr, ale naopak, téměř každá mordička je vidět. Nejvíce potěší napíchnuté oko na střep a narvané vidle do blondýnky. Po nedávném Hororu Deeper, kde hrála Elise Gatien, jsem se těšil, jak si povede v Lost After Dark a docela mě překvapilo, kam zrovna ona, to tady až dotáhla :o) Samozřejmě nechybí nelogické uvažování všech zúčastněných, ale to by asi nebylo ono, kdyby každý utíkal co může, až domů. A nesmí se zapomenout na klasický, krásný klišé, kdy zabiják ví, kdy a kde má přesně být. Každopádně, bavil jsem se parádně a tu čtyrečku, ač slabší, tak dám. (303. hodnocení, HD) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jak nesnášim všelijaký tupý vykosovačky a hlavně ty z minulé dekády, jako jsou nadhodnocený kokotiny typu Pátku 13. či nablblé noční můry, jejiž série jsou jen těžko pochopitelné a sledovatelné všeho všudy tři díly dohromady, o to víc mě tahle pocta žánru překvapila.Stylizace perfektní a překvapivá úmrtnost postav se musí ocenit.Jinak se režisér zuby nehty drží přesných standartů a žánrových klišé.Vraždy mohli bejt opět efektivnější, ale jak už sem psal, nečekal jsem nic a překvapilo mě to, stejně jako mě překvapuje, že starým žánrovkám vpálíte 5* i když jsou to kokotiny ntou a potom na 48% shodíte tuhle poctu žánru, která je natočená s umem i nadšením.55%. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mohla to být větší podívaná kdyby banda študáku se trochu víc snažila, celé to zachránilo dobré vyvražďování studentů prostředí a příběh filmu je škoda že se studenti chovali tak hloupě a zvláštně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož je teenagerská vyvražďovačka jeden z mých nejoblíbenějších filmových žánrů, vydatně jsem si smlsnul, protože tohle byla klasika nejklasičtější. A protože se navíc jedná o osmdesátkový retro, laskomina to byla o to větší (a musím říct že hodně povedený retro, nevěřte všemu co se tu cancá). K tomu ještě od rejži škodolibej fakáč se smajlíkem (chybějící cívka), dobře padnoucí herecký obsazení a jako třešnička na dortu Patrick a la učitel Mr. C, krutopřísný válečný veterán s vytříbeně kulervoucími hláškami. Největší plus: První mrtvá oběť je naprosto nečekaná, o týhle postavě jsem byl přesvědčenej, že se dostane až do finále! Největší slabina: Málo impozantní vágusáckej killer, mohli ho aspoň oholit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snaha o poctu osmdesátkovým slasherům zrovna dvakrát nevyšla, ačkoliv u mě je to způsobené i tím, že tomuhle údobí zrovna dvakrát neholduji. Nevadil mi grindhouse formát, nevadili mi herci, ale co mě strašně vytáčelo bylo to sáhodlouhé představování aktérů, které zabralo takřka polovinu stopáže. Když člověk přihlédne k tomu, že všechny postavy jsou modelové, je půlka filmu naprosto zbytečná. Když to pak vrahoun rozjel, tak to docela šlo, ale té pachuti z první části mě nezbavil ani náhodou. 30% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tuctová vyvražďovačka ktorá napriek množstvu klišé prekvapí nečakaným poradím úmrtí hlavných postáv. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby film „Lost After Dark“ nesázel na standardy a snažil se v jednotlivých scénách o trochu větší nápaditost – on i ten autobus, který se najednou zastaví, je moc velké klišé – dá se oslavovat jako velmi dobrá pocta klasickým slasherovým snímkům. Takhle se to drží spíše průměru, a to jen proto, že na něm oceníte, že do toho tvůrci šli a ta stylizace se jim poměrně povedla. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Průměr po všech stránkách ALE za co musím, stejně jako i další zde, dát veliké plus je fakt, že v tomto snímku se absolutně nejede podle zavedené šablony kdo kdy zaklepe bačkorama. Takže jsem s potěšením sledoval, jak studentíci padají jeden po druhém ve velmi překvapivém pořadí. Jinak dům byl správně ponurý, Robert Patrick mě pobavil, ale bohužel kanibal sám o sobě moc strašidelně ani nebezpečně nevypadal - U nás v Děčíně u hlavního nádraží máme jemu podobných dvanáct do tuctu a klidně kolem nich po večerech chodíme...Takže v killerovi, kterému bych já osobně šel dát z lítosti dvacku na pivo, vidím asi největší kámen úrazu. Jinak ale slušné dílo na jedno zhlédnutí. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Takto niekomu vliezť do ,,kapusty" to si pýta riadnu spršku drzosti,no v tomto prípade odvahy.Prehľadávať na vlastnú päsť hrozivo vyzerajúci zdanlivo opustený dom uprostred tmavého lesa??Nič horšie som za poslednú dobu nevidela!Režisér sa mi páčil,pozná čo na vystrašeného diváka v určitých momentoch platí.Niekedy napätie býva daleko hodnotnejšie ako samotné vraždenie a stým súvisiace krvavé scény.Snímok pritiahol moju pozornosť a vyvolal vo mne príjemne nepríjemný zážitok a prekvapenie pri ktorom mrazí. ()

Reklama

Reklama