Reklama

Reklama

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (316)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásně vytvořená pohádka, která ale nudí. Při sledování jsem si kladla otázku, jaké věkové skupině je film vlastně určen. První polovina milá a něžná, ale nezáživná. Druhý polovina úplně něco jiného. Trapné vtipy, které jsou totálně mimo mísu. Holčička nesympatická, taková neslaná, nemastná. Obr Dobr na druhou stranu boduje. Jeho žvatlání je vtipné a dokáže ve Vás vzbudit soucit. I tak ale nakonec jen 2* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kamoš obor a patrí k úplne najslabším Spielbergovým počinom v jeho úžasnej kariére. Pre dospelých je príliš infantilný a pre deti príliš neakčný a navyše trpí nie príliš šťastným štýlovým uchopením. Ideálna by pre neho bola buď animovaná podoba alebo niečo v štýle Tima Burtona z čias, keď bol vo forme. Aj napriek tomu všetkému The BFG nie je zlým filmom. Ten by asi Spielberg nedokázal natočiť ani keby chcel a môj palec aj napriek veľkým výhradám smeruje stále hore. Má krásne momenty a množstvo vynikajúcich dielčich záležitostí. Akurát od tvorcu prinášajúceho väčšinou maximálnu kvalitu som čakal niečo zaujímavejšie konzistentnejšie a hlavne zábavnejšie. Skrátka lepšie. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Mark Rylance je neskutečně sympatický člověk s dobráckým pohledem a uklidňujícím hlasem. Myslím si, že Steven Spielberg nemohl vybrat lepšího člověka ke ztvárnění jeho obra. Musím se přiznat, že se mi Spielbergovi kultovní pohádky vůbec nelíbili. Ať už je řeč o E.T. - Mimozemšťanovi či o Blízkých setkáních třetího druhu. K této pohádce jsem byl tedy nemálo skeptický. V tomto případě zcela zbytečně. Už v úvodu si mě snímek získal neskutečně krásnou vizuální stránkou a moc příjemnou atmosférou. Celé to krásně hrálo barvami a dovedu si živě představit, že by kdejakému epileptikovi udělal snímek krásný večer plný intenzivního třepání a pěnění úst. Vsuvečka s královnou mi zpočátku přišla dost nadbytečná a děsil jsem se toho, co přinese. Nakonec ji tvůrci pojali s obrovským nadhledem a mohl jsem se s chutí zasmát. Závěrečná operace britské armády v pohádkovém světě obrů v rytmu "God Bless UK Army!", byla hodně mimo mísu. Naštěstí trvala jen okamžik. Celkově jsem tedy příjemně překvapen a nebál bych se snímek doporučit rodičům s dětmi. Věřím, že si zde každý pochutná na tom svém. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg už natočil mnohem lepší filmy – to je pravda, nicméně ani tato pohádka není zlá. Jen je prostě oproti knížce obyčejně průměrná a ničím výjimečná. Což je vážně škoda, protože co se speciálních efektů týče, tak ty nebyli ale vůbec špatné. Jen to tempo bylo vážně místy až uspávající – s tím musím souhlasit. Jak se říká: i mistr tesař se někdy utne a já doufám, že se Steven Spielberg spíš vrátí k filmům pro starší publikum, tam si je mnohem jistější…50% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych přál Spielbergovi pěkný comeback. BFG je totiž pouhá digitální palast která není vůbec přitažlivá a má daleko do Knihy dzunglí. Mark Rylance je fajn na toho chybu házet nemůžu. Otázka je co se děje se Stephenem. Sakra vždyť ten chlap měl řemeslo v malíku. BFG je však opravdu digitální palast ve které chybí život a emoce. Ať prosím vyjde Ready Player One a Indiana Jones 5 já už ztrácím naději. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2016 na Cannes FF. (Varan)
  • Steven Spielberg v mene všetkých tvorcov prehlásil o projekte toto: „The BFG očaril rodičov a ich deti na viac ako tri desaťročia. Sme poctení, že správcovia pozostalosti Roalda Dahla poskytli práva na sfilmovanie práve nám.“ (ČSFD)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama