Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 2/10 Děj 5/10 Hudba 10/10 Efekty 3/10/// +dost netradiční film, ale může se vám líbit -dost netradiční film a líbit se vám asi nebude/// Zde vznikl pokusný film u kterého se bude jedna polovina diváctva úchylně bavit a druhá znechuceně odvracet. Já osobně proti těmto filmům nic nemám, bohužel první co zklame je celkem nevyužitý potenciál. Největší zásluhu na tom má samozřejmě režisér a hlavně to, že je to jeho prvotina. O to více můžeme očekávat od jeho dalších filmů, kde jistě bude znát jeho rukopis. Vyzdvihnout musím hudební stránku, ta mě u tohoto filmu udržela po celou dobu a zazní zde nejedna vypalovačka a nejeden dobrý song. Ovšem s technickým zpracováním je to jiné. Střídají se různé kamerové filtry a občas se zde objeví nějaký rádoby efekt, který bych s trochou umu vykouzlil taky. Technickou stránku však ještě překonává obsazení a herecké výkony. Sice potěší ženská který vypadá jak Stiflerova máma, ale i ta je mi tady krajně nesympatická. To stejné platí pro ostatní kreatury a s obsazením teenagerů se jaxi režisér sekl bokem. Víte, když už se jedná o horor tohoto typu, aspoň do něj obsadím nějakou kočku, ať je na co se dívat, ale tady o to asi režisérovi nešlo. Ale v kontextu s tím, že stejně není nic vidět (2 záběry z celého filmu to nezachrání) je to vlastně jedno. Na závěr snad jen potěší, že nakonec nikdo z Teenagerů nepřežije... aspoň že tak.../// Celkem 51%/// ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's all true. The bogeyman is real and you found him.“ Pokud s oblibou spíte v rakvi, obědváte polévku s babiččiny lebky a hlavně, jste-li geek orientovaný na hixploitation a slashery ze 70´s, nebudete Zombiem rovnou hozeni s půl tunovým závažím do zatopeného hrobu. Jinak vám to totiž může připadat jako dílo Krustyho Klauna, jemuž sebrali Protazin, levný bourbon a doutníky připalované rychle uhašenou stodolarovkou a na měsíc ho zavřeli do cely s Jeffrey Dahmerem, kde pokuřujíc kvalitní afgánský hašiš od Leváka Boba prožil ty nejhorší noční můry, v níž králíčka z reklamy na Duracell opakovaně análně znásilňoval Cryptkeeper (považuji za úsměvné, že se ani jeden z těchto přístupů navzájem nevylučuje).. Abych panu Cummingsovi zase jen nekřivdil, musím pochválit sympatický vzhled Dr.Satana, scénu s likvidací policejní patroly a hlavně výkon Sida Haiga v roli Cpt.Spauldinga (pokud se někdo pokusí o remake TO, tak TO musí být ON). Jinak ale dost málo na "Jízdu smrti", co říkáte..? ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Miluju. Zombieho prvotina je neskutečná zvrácená horror-o-freakshow, sexy ne pro každého, zvlášť na první dobrou může formálně působit jako pořádný maglajs, ale pro zapálený fandy žánru rozhodně výborná věc! VIZUÁL a CHARAKTERY (a Rob měl velký štěstí na herce), pár zabijáckých scén (Spauldingovský úvod a policejní návštěva), humor.... Doporučuju nejen na Halloween, já už viděl bezmála 10x a pořád nemám dost. Skvělá "celebration of depravity". [2019 návštěva zde] (x) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Chicken, Gasoline'' ------ Rob Zombie je pacient, možná úchyl a nejspíš i něco navíc. Já ale asi také, protože se mi tahle šílenost zase líbila. Marně přemýšlím kam tohle žánrově zařadit a nenapadá mně zhola nic. Tohle je na samostatnou škatulku. Ačkoliv je atmoška zdánlivě hororová, z hororů si to spíš dělá prču a to mi sedí. A ani s tím explicitně zobrazeným násilím to není tak hot jak by to mohlo vypadat. Navíc to téma už tu bylo 100x jenže tady se neberou tak vážně. Já dobrej horor rád, ale většina dnešních kousků je nestrašidelná a když se u hororu sem tam uchechtnete, je něco špatně. Tady se bát věru nebudete. Rob mrtvoly, kostry, porcování lidských těl, případně jejich zohavování za živa bere naprosto vpoho a za běžnou součást života a jeho rodinka také. A teď možná píšu i o autorovi samotném. A možná i jeho ženě. Ta je opravdu nádherná , jen si nějak nedokážu představit, že ti dva mají spolu děti, vozí je do školky, na kroužky a vůbec bych chtěl vidět jejich dům kde bydlí. Samozřejmě s policejním doprovodem nejlépe jednotky SWAT, to pro jistotu.. :-). Zkrátka Sheri Moon vypadá jak andílek, ale nechtějte být jejím králíčkem ! Mně nejen rodinka, ale celá ta partička ze zapadlého městečka nebyla neznámá. Jako první film jsem totiž viděl Vyvržence pekla, takže úvodní seznamovačku a šok už jsem měl nyní za sebou :-). Co dodat? To se musí vidět! Je to originál navíc skvěle říznutý klasickou americkou country. A věřím, že i dnes, když sjedete z nějaké té Route táhnoucí se napříč Státy, tak v nějakém tom zapadákově můžete narazit na podobný Dům hrůzy a budete-li mít štěstí (vlastně smůlu) i na podobnou rodinku.... Velmi chválím český dabing! Dávám za 4 pikantní kuřecí stehna kapitána Spauldinga. * * * * ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mládežníkov cestuje po Amerike a zaznamenáva najzaujímavejšie atrakcie, na ktoré narazí popri ceste. Pre nedostatok paliva sa zastavia na odlahlej pumpe a k prekvapeniu zistia, že tu má svoje múzeum zábavný klaun menom Spaulding. Ten im povie aj o miestnej legende o doktorovi Satanovi, ktorá mládeži zamotá hlavy a vydávajú sa tohto šialenca nájsť. To ale nikdy nemali robiť, pretože jediné, čo v okolí nájdu, je istá smrť. - Prvý horor môjho oblúbeného režiséra Roba Zombieho, ktorý má svoje nedostatky, ale aj tak ide o nehorázne zábavný počin. V prístupe k filmovému spracovaniu mi do očí bije paralela s prístupom pána Ryana Murphyho. Ten v prvej sérii American Horror Story: Murder House najprv otestoval, čo si môže dovoliť a s čím sa divákom zavďačí, takže výsledný produkt pôsobil trochu nedotiahnuto, ale v druhej sérii American Horror Story: Asylum všetky nedostatky z prvej série vylepšil a spracoval všetko tak, aby boli diváci spokojní, čo malo za následok vznik jeho doteraz najsilnejšieho diela. Rob Zombie vykonal podobný experiment a svoj testovací subjekt House of 1000 Corpses vyšperkoval a previedol do vylepšenej podoby vo svojom najlepšom horore The Devil's Rejects. Už v House of 1000 Corpses dokázal divákovi ponúknuť postavy plné energie, ktoré si človek zamiluje. Captain Spaulding, Baby a Otis sú charaktermi, ktoré si hororový divák vďaka ich zvrátenosti a túžbe po krvi zamiluje a preto nie je prekvapením, že sa tento rok dočkáme ďalšieho filmu s nimi, čo dokazuje, že po šestnástich rokoch má Rob Zombie prostredníctvom týchto postáv stále čo ponúknuť. Zaujímavý experiment v tomto prípade prebieha aj s kamerou, pretože kombinácia zaprášených sedemdesiatkových vizuálov, občasných amatérskych Snuff prestrihov a spomalených záberov zvyšuje autentickosť a podporuje všetky zvrhlosti, ktoré sa na obrazovke odohrávajú. Trochu zamrzí, že film v závere až tragicky spomalí svoje šialene rozbesnené tempo a Doctor Satan zostane silno nevyužitý, ale ako som už spomínal, tieto nedostatky boli zafixované v nasledujúcom diele Roba Zombieho, takže ako režijný debut hudobníka sa to nedá považovať za prepadák a človek musí oceniť aj tú vášeň pre žáner, ktorá z toho po celý čas vyžaruje. Taktiež ide o jeden z mála filmov, ktoré nestrácajú dynamiku a sú extrémne nahláškované aj v českom dabingu. + herečka z The Gaunzfeld Haunting + herec z The Caretaker + herec z Cooties, The Boy a The Meg ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)

Reklama

Reklama