Reklama

Reklama

Mimoni 2: Padouch přichází

  • USA Minions: The Rise of Gru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V neutuchající touze najít toho největšího padoucha všech dob, aby mu mohli věrně sloužit, narazí Mimoni na malého nosatého černovlasého chlapce, který vyrůstá jen se svou německou matkou. Jmenuje se Gru a aniž to tuší, tohle setkání mu zásadně změní život. (Cinemart)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (151)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mimoni sú populárni, a mám pocit, že tvorcovia sa z toho snažia za každú cenu vybúchať maximum. Ale mám pocit, že potenciál už bol naplnený a každý ďalší film s mimoňmi je už navyše (ešte nejaký tématický krátky film by mal perspektívu). The Rise of Gru ma až tak nechytilo, scenár bol plytký, superhrdinovia nesympatickí, a jediní kto to zachraňoval, boli samozrejme Mimoni, ktorí svojou neobratnosťou a nešikovnosťou dokážu vždy zlepšiť náladu. Ale ako celok je to tak max 2*. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jakožto největší gentleman a správně se odívající mládenec se zalíbením ve filmařině jsem na kulturní záležitosti jako promítání dozajista brzo kultovního snímku Mimoni 2: Padouch přichází v nejbližším kině nemohl s kámošem chybět. Inu, nasadil jsem si slušivou bílou košili, slušné bílé boty, spodek od saka a modrou kravatu, kterou jsem si však musel nechat zavázat, a oblečen lépe než-li na taneční či pohřeb jsem vyrazil/jsme vyrazili (kdyby se to natáčelo, dozajista by to vypadalo fakt dobře ve zpomaleném záběru). Po kapsách jsme měli rozmístěných pět banánů. Když tu náhle jsme dorazili na místo, zakoupili jsme lístek a hodinu čekali, až se ten jeden sál co v budově je otevře. Kolem nás se mezitím začali hromadit davy lidí, kteří však nebyly oblečení takto nóbl, spíše naopak laiksky - a taky to byly ve většině případů malé děti, a ne čtrnáctiletý hovada jako my. Kámoš za tu hodinu stihl vypít svůj litr a půl ledového čaje a po zbytek výletu tedy upíjel z dvoulitrové petlahve Spriteu, která právně patřila mě. Ale abych nepředbíhal, že ano... nu tak tedy, dveře od sálu se otevřeli. My vešli dovnitř a k překvapení jsme seděli až úplně vzadu (nevěděli jsme kde budeme sedět, prostě jsme jen řekli, že chceme jít na tenhle film a pokladní nám dala lístek). Nu a po pááár reklamách na podivné filmy, které rozhodně takto vybraní muži nesledují, film započal (zatleskali jsme, ale jen trochu, jelikož námi zmítal stud (trochu), ale kámoš se tedy styděl víc, jelikož já jsem nebojácný všeumělec, který se svá rozhodnutí nebojí prezentovat celému světu). No... a smáli jsme se. A hodně. A nahlas. Svými hlubokými mutujícími hlasy. Jako praví muži. Zcela nás tento film vtáhl, i přes některé nedostatky v ději (chvíli trvalo, než film začal (příchod mimoňů na scénu neuvěřitelně pomohl), nebo posledních patnáct minut byl strašněj bordel (ono tam toho bylo víc, ale to nějak extra nevadilo)), občasné trapné momenty, zkratkovitý storytelling (existuje vůbec něco takovýho?) atd. Sedmdesátková nálada mi/nám neuvěřitelně sedla a film byl neuvěřitelně návykový. Kámoš dokonce řekl, že nejlepší ze série o mimoních, však u mne stále vyhrává El Macho. protože El Macho je El macho. Neskutečněj bordel, kterej jsem si zamiloval (i když jsem uvažoval nad třemi hvězdami). Okamžitá klasika, kterou kdo nezná, jako by nežil!!! 7-7,5/10 ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl možná vůbec. Jde to dolů a dolů. A já vlastně nevím, pro koho tyhle poslední díly vlastně jsou - Pro starší publikum, které chce pořádný a zábavný animák? A nebo pro žvatlající děcka, která se během kung fu scény požvatlají blahem? Nevím. Já ze začátku čekal a čekal na něco, co bude vtipné a zaujme. Pak jsem si zašukal (neviděno v kině...), přetočil to zpátky a čekal dál až do samotného konce a ono nic slavného se nekonalo. Tahle série potřebuje buď natočit něco pořádného a nebo tu sérii utnout úplně a nerýžovat na dobře vybudované značce a postavách, které máme tak rádi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

2 roky čakania kvôli pandémii sú za nami a "Minions: The Rise Of Gru" sa konečne dostalo do kín, aby sme si to všetci mohli pozrieť? Stálo to za to? Podľa mňa áno. Je síce pravda, že môj najobľúbenejší projekt od Illumination je séria "Sing", ale mám rozhodne rád aj "Despicable Mesériu. Pravdou ale je, že prvý film "Minionsma veľmi nenadchol. Málo dobrej komédie, prišlo mi to miestami trápne a hlavne to neprinášalo zloducha, ktorého by som chcel sledovať. Vo výsledku pre mňa málo zaujímavý film, ktorého sledovanie som celkom aj ľutoval. No na druhú stranu som bol zvedavý či príchod nášho obľúbeného zloducha Grua veci vylepší. A pravdou je, že áno. Komédia je lepšia, akcia je lepšia, príbeh je podľa mňa zaujímavejší a hlavne vidím konečne aj postavu, ktorá mi počas predošlých filmov priniesla veľkú dávku zábavy no rovnako aj srdca. Bez Grua to nefungovalo. S ním je to oveľa lepšie. Zloduchovia v tomto filme sú podľa mňa tiež zaujímavejší. Minimálne svojimi schopnosťami. Nemáme možno dosť času na to, aby sme ich spoznali, ale viem si predstaviť, že by mohli dostať niekedy svoj seriál alebo vlastný film "Vicious 6", aby sme mali možnosť o nich vedieť viac. Čo sa animácií týka, Illumination tu ponúka tak trošku svoj štandard. Vo finále je pár solídnych efektov, ale nič čo by som už inde nevidel. Každopádne platí, že na tomto filme som sa úprimne pobavil oveľa viac než naposledy. Dokonca aj viac ako na "Despicable Me 3". Takže v tomto smere som rád, že Gru je späť a dal tomuto filmu presne to, čo mu minule chýbalo. Hodnotenie: B ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Pekný úlet, kde sa strieda jeden vtipný moment za druhým, ale aj tak tomu stále niečo chýba... Áno, s mimoňmi je to bláznivé (ako vždy), ale v tomto prípade mi celý príbeh príde na môj vkus až príliš bláznivý. Prečo? Celé sa to vlastne točí okolo jedného kameňa, ktorý spôsobil taký hlúpy záver, že som až gúľal očami a nemohol som uveriť, čo pozerám (aby ste pochopili, to, o čom tu píšem, asi si najskôr budete musieť tento film pozrieť). Celý čas som si bol istý hodnotením aspoň 4*, ale práve ten záver ma presvedčil o opaku. Ale, v konečnom dôsledku som sa príjemne pobavil, potešilo ma aj niekoľko odkazov na Ja, zloducha a myslím si, že v tomto prípade sa určite jedná o vydarenejší animák, ako bola prvá časť z roku 2015. Aby som to zhrnul, ak potrebujete na chvíľu vypnúť a chcete si pozrieť nejakú neškodnú oddychovku, Mimoni 2 budú pre vás tá pravá voľba. Za mňa 6,5/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (17)

  • Při identifikaci zrzavého chlapce Bob nejdříve nakreslí zpěváka skupiny Kiss Gena Simmonse. (KGBelik)
  • Tento film se datuje na začátek roku 1961. Pet Rock, do kterého se Otto zamiluje, však vyšel až v polovině roku 1975. (KGBelik)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno