Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (829)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Super! Affleck se zase vytáhl před kamerou. Zahrál si autistu, účetního, kterého baví troška matematiky a po večerech, dělá vedlejšák v podobě, seriozního nájemného zabijáka. Příběh zajímavý a napínavý až do konce, pěkně propletený a když dojde na akci, tak stojí za to! Doporučuji 8/10 ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Vyborný akčnak v štyle Wicka, ktory tak trochu brzdí spočiatku prílišna prekombinovanosť a slabší záver, v ktorom sa prakticky nič nevyrieši. Twist s bratom však potešil a taktiež aj zdarne ubrzdená romantická linka. K tomu sympaťáci Affleck a Simmons. Peknych krasnych 85%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Zúčtování je někde mezi hranicí tří a čtyř hvězd. Nejdříve musím říct, že film má skvělou akci. Ben si to dává naprosto parádně a připomíná Johna Wicka. Jakým způsobem likviduje svý nepřátele je maso. Že je od něj chlap 2 metry? Šup dvě do hrudníku a jeden pojišťovací headshot. Problém filmu ale je ten, je je té akce je tam zoufale málo. Příběh filmu je dost zmatečný, někdy mi fakt trvalo, než jsem se zorientoval a to nedělá dobrotu. Od béčka s Benem s puškou na plakátu bych čekal jednoduchý a prostý příběh a skvělou akci. Bohužel se setkáváme s moderním Rain manem, který je sice fajn a Ben ho hraje přesvědčivě, ale většinou sledujeme jen konverzačky s nezajímavou asistentkou nebo vyšetřování těch hodných, jejichž linka je šíleně nezajímavá. Ve finále tu máme zajímavý film s velkým potenciálem, který ale dokázal naplnit tak z poloviny. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení !! Skvělé herecké obsazení a kromě trochu prkenného Bena ( i když role mu sedla jako dobře ušité sako ) i skvělé herecké výkony. Perfektní flashbacky doplněné naprosto dokonalou hudbou příběh ještě umocnily. Ano, takových filmů je třeba, sem s nimi! ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zábavný film, ale radši přece jenom u mne je to silná čtyřka, místo slabší pětky. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme Leona s rotačním kulometem v garáži. Škoda, že ho nepoužil. Mohla tu být aspon jedna opravdu zapamatovatelná scéna. Leon měl koule, příběh i nějakou logiku. Když tak zapřemýšlím, tak vychovat z autisty normálně fungujícího člověka - účetního - by byl nadlidský úkol i pro dva rodiče, ale stihnout to sám, ještě z něho udělat machra na zbraně, taktiku, souboje, morálku a umění, to už jsme v žánru sci-fi. Taky mě připadalo, že toho stihl v životě opravdu hodně. Ale to bych už spojleroval. Sečteno a podtrženo, když se tím člověk nechá volně provést, a moc nepřemýšlí tak slušné tři a půl. A jelikož jsem poslední dobou toho moc neviděl, přikloním se tentokrát za čtyři.... ()

pulDag 

všechny recenze uživatele

2 dějové linky. Hlavní supr, o tom žádná, jenže ta druhá nedává zhruba do půlky filmu žádný smysl, a když se obě potkaj, začne hon o lepší zvrat a pointu. A že jich je... Dodat scénáři uvěřitelnost, aby "vyšetřování" nepůsobilo jak z televizního seriálu, vyměnit bílou i černou herečku a celé finále zakázat a možná by to bylo super. Ve výsledku stojí za to vidět. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Tak trochu chladný a ne moc zábavný film. Affleck nestárne do krásy a sympatického vzhledu, ani nehraje moc dobře. Na druhou stranu scénář je velmi dobře propracovaný a docela originální. Takže nadprůměr, i když trochu nemastný a neslaný a nikam nevedoucí. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Tomu vravím trefa do čierneho. Ak má film slabiny (čo dozaista nejaké má), v tej náloži, ktorú mi ponúkol, som ich veru nepostrehol. Parádne flashbacky do detstva hlavnej postavy, z ktorých behal mráz po chrbte, parádna akcia: zabíjanie vo filmoch asi nikdy nebolo také zábavné, keď Affleck zabije nepriateľa opaskom, to je jednoducho paráda, účtovnícke vzťahy boli síce mierne zložité, no ako laik som to musel čakať a aj som to čakal, celkom sa mi v tom napriek tomu podarilo orientovať. Účtovník zo mňa dostal všetky emócie a energiu, toto veru nie je film na oddych, a tak to je v tomto žánri správne. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Len sa nikam neponáhľať. Presne tak. Nevybičuješ svoje emócie, lebo ichnevieš dať. Máš ich, niekde tam. Gavin opäť ide to svoje, robí ešte lepší gunfight ako John Wick. Výborne budované spojitosti v stále napätých chvíľach. Najväčší problém je zaradiť film. Lebo na nič sa to nepodobá. Miestami až divadelná hra. Skvelý film, o ktorom si to možno asi len myslieť, lebo vyznieva tak autenticky ? Nie, autisticky. (videné 01.03.2018, BDrip) ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Mělo to dobrou atmosféru, bohužel opět plné amerických klišé a nesmyslných konstrukcí jen aby se naplnilo teď už asi povinných 130 minut. Ale B. Aflleck mi do téhle role seděl. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Když Ben Affleck kontroluje účetní dokumenty firmy Robotic a kamera zabere detail peněžního deníku, jako dodavatel je uvedena firma Siemens Elektropřístroje s.r.o., Komenského 821, Trutnov :) A když pak ve svém přívěsu otevře svou sbírku pasů, jako první je vidět pas České Republiky. Nezbývá tedy než věřit že je to nadějný signál k tomu, že Mr. Asperger se chystá již brzy docválat sem a stejně rázně prověří i účetnictví našeho milého soudruha stbáckého "premiéra", včetně příslušných manuálních doplatků :) Vskutku nejvyšší čas ... ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Rozjezd pozvolný a takový klasicky holywoodský, takže jsem si říkal, co na tom sakra všichni vidí. Téma autismu není ve filmu nové, jeckyll-hydeovská osobnostní rozpolcenost také ne a o nápadu likvidátora bez bázně a hany ani nemluvím. Ale zhruba od půlky mi Zúčtování zalezlo pod kůži a já se přistihl, že si koušu nehty a čekám, jak to všechno dopadne. Perfektně poskládaný příběh a perfektně odvedená filmařská práce. Důkaz, že i dnes se ze známých ingredienci dá namíchat mana nebeská ... ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Teda to byla ale zase jednou blbost. Myslím, že to bylo nějaké poněkud překombnované, nějak se tam motalo příliš mnoho prvků, které teda nejdou dokupy ani trochu. Autista, který je dost často docela mimo realitu, dokonalý génius - účetní, matematik a zároveň chladnokrevný zabiják a dokonalý bojovník, který má ve sbírce mezi falešnými (českými) pasy bezpochyby i občanku Chucka Norrise, svářečský průkaz McGyvera a řidičák Batmana. A dalo by se pokračovat v dalších scénáristických trhlinách. No ale tak hlavně že se bratři poznali včas, ještě než se povraždili tajemně, vzájemně a nájemně (to není z mojí hlavy, to je Wabi Daněk). Nene, jednou, dost a smazat! ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal, jestli jsem si náhodou nespletl film. Nudný účetní, který se chová jako takový podnikový ajťák, příběh nenasvědčoval, že by mělo nastat něco zvlášť zajímavého či převratného. Z ničeho nic se však snímek zvrhne v neskutečnou akční řežbu, příběh náhle dostane neuvěřitelný spád, je plný nečekaných zvratů a překvapení. Samotný Ben Affleck hraje perfektně, potěšil mě i J.K. Simmons, kterému role strážců zákona prostě sedí. Děj byl na mě ale poněkud zbytečně překombinovaný, chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval a pochopil vše, co se tvůrci divákovi snaží říct. Na můj vkus mohl být film i trochu kratší, v některých chvílích jsem se trochu nudil. Na druhou stranu většina scén jsou velmi kvalitně natočené, emoce fungují, atmosféra je slušná. Souboje, respektive akční scény, jsou taktéž kvalitně natočené a provedené. Celkově mě film bavil, taková solidní akční jednohubka. Ben Affleck opravdu překvapil. 7/10 ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Moderní film klasického střihu s americkou mutací Nory Fridrichové (Anna Kendrick), který je místy hodně akční, místy zase hodně ukecaný a celkově dost zamotaný. Ke konci se ale naštěstí docela slušně rozmotá, takže to má většinově hlavu i patu. (Druhé zhlédnutí, první 6. 1. 2017) ()

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama