Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se točí kolem dvojice křivých policistů. David Waters (Elijah Wood) a Jim Stone (Nicolas Cage) při práci v oddělení důkazů náhodně objeví skrytý trezor plný špinavých peněz z drog. Touha po obsahu trezoru je přivede do smrtící pasti korupce, kde si nemůžou být ničím jistí a nakonec musí bojovat i o svůj život. (Hanz Brix)

Recenze (47)

kingik 

všechny recenze uživatele

Loupež z druholigové soutěže, za níž sveřepě kope dvojka Cage & Wood. Bez pořádného trenéra, bez atraktivního hřiště a s herním systémem, který je doposud méně aplikovaným. Cage s Woodem a jejich charakterová nesourodost je tím zdaleka nejlepším z celého filmu. Cage vykazuje temnou maniakálnost, Wood oproti němu uvažuje racionálně a má pud sebezáchovy, když jde do tuhého. Příběh policistů, kteří sejdou ze své cesty a dají se na dráhu zločinu, v tomto případě je to vyloupení trezoru drogových dealerů, není vůbec nic objevného. Existuje úctyhodná řádka filmů podobného ražení, které jsou kvalitněji i lépe natočeny. Tenhle od té dlouhé řady odlišuje jeho nestandardní ráz, který se během filmu několikrát změní. Samotný průběh loupeže není nijak strhující či pozoruhodný, neshledal jsem jej ale ani nijak nudným, objev v trezoru také není nijak převratný, ovšem film se vzpírá zaběhaným rutinním schématům, aby do nich vzápětí střemhlav padal. A tak si vyberte. A tak se přidávají různá drobná ozvláštnění, třeba lehký komediální nádech. Oproti tomu je film skoupý na akční sekvence, ve vyhroceném závěru dojde na rachot zbraní, je to ale velmi zanedbatelné. Závěr je celkem nečekaně pojatý, divák zůstane na pochybách, kdo se do celé záležitosti vložil, takže i na cosi tajemného přišla řada. Nicolas Cage hrál s chutí, sestup do nižší ligy přece nemusí být definitivní. Když bude mít štěstí na takové herecké parťáky, jakými je Elijah Wood, nemusí ze svých výtvorů zvracet do Pytlíku. 7/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Až príliš zvláštne a čudné. Inak prekvapivo zábavne hrajúci Cage a Frodo v príbehu, ktorý je žánrovo TAK rozptýlený, až to nie je vtipné, iba to otravuje a nechápavo krútite hlavou. Nič proti experimentom, veď OK, ale proste aby sa niečo začalo ako komédia a skončilo ako triler s vraždami, to si myslím, že nie je v poriadku, vôbec nerozumiem, o čo komu išlo, keď to písal/nakrúcal a aké divácke reakcie si od toho sľuboval. A prečo. Nevysvetľujú sa základné veci, sympatické a neškodné postavičky sa v sekunde bez logiky menia na chladnokrvných vrahov a tak ďalej a tak podobne. O ničom. P.S. – Áno, policajt, ktorý ich takmer pristihne pri akcii, je skutočne kapitán Fuller zo seriálu Jump Street 21. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nic extra jsem nečekal, ale 2 nedávný Cageovo filmy se mi líbily, takže přecejen do takových sra*ek ještě neleze, jenom ty náměty holt nejsou nic extra. Vesměs jsem se ale nenudil, příběh mě celkem zaujal a vidět zase Elijaha Wooda taky stojí za to. Neškodný krimi thriller, na tv reprízu ideální...6.5/10 ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole co to bylo?! Totálně nudnej film ve kterým se nic neděje jenom blbě žvaní, popřípadě hloupě šaškuje a na konci dojde i na Cageovo pověstné zuřivé přehrávání. Ten konec je pak úplně wtf. Jo já vím ten film se asi snaží bejt děsně přefikanej a rafinovanej, ale koho do prdele tohle může bavit??? Současnej videotrh je mrtvej. Je fakt neskutečný jaký sračky se pro něj točí a dál bych to snad raději nerozebíral.5% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage HRAJE vyčůranýho policajtskýho vtipálka, Elijah Wood pak dalšího z řady sympaticky naivních hňupů. Odsýpající napůl festivalový heist, co rozhodně neurazí. Víc takových thrillerových béček! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemný odpočinkový filmeček, který mě znovu ukázal jak výborný herec Cage umí být, když chce... bohužel často nechce. Což absolutně nechápu. Že se našim dvěma vykutáleným zlodějíčkům situace pěkně vymkne z ruky není třeba snad ani prozrazovat. 55% ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|1%| Ouu shit! To jsem teda naletěl. Dle CSFD mě děsilo, že je v žánru ještě vpíchnuto Komedie. Říkám si, no Cage bude opět skvěle hrát tak trochu šílence, to slovo komedie tam nic neznamená. No, po skončení jsem si říkal, že ani komedie to nebyla, spíš k pláči to bylo. A to zejména, že Nicolas vlezl do takovéhle odpadové sračky. A to odpad dávám zřídkakdy. Jsem rád, že to krátce po mém shlédnutí, úplně stejně zhodnotil i uživatel Wacoslav 1. Poslední filmy s Nicolasem nejsou už ono, ale přesto mě nějak nepohoršují a některé z nich mě i celkem baví. Elijah Wood dopadl asi tak stejně blbě. Prostě Cage + Wood – přiblblá dvojka, která tomuhle braku dodávala korunu. Mrzí mě, že bylo vidět u Nicolase dvě negativní věci. 1) Přijde mi, že už neumí moc hrát, ale nechci to tvrdit najisto. Prostě v tomhle filmu jsem mu nevěřil jednou scénu, jediný dialog. 2) Dále mi připadá, že už je mu vše u háku a leze také často do všeho. Mám k tomuhle dílku ještě něco dodávat? Nápad, scénář, hudba, ostatní herci, napětí a ostatní aspekty jsou nulové, takže dávám jediné trapné procento za možný nápad, který ale ze 100% vůbec v téhle blbosti nevyšel. Doufám, že příště uvidím Nicolase v lepším filmu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bylo rozehráno na poměrně kvalitní snímek - minimálně takový, jaký by ve filmografiích Nicolase Cage a Elijaha Wooda v posledních letech poměrně vybočoval. Černým humorem okořeněný stylový heist thriller však narazí na zpackané finále, kde přijde na řadu z hlediska děje naprosto nelogický zvrat opřený o zbytečné klišé v podobě morálního dilematu, který takřka pohřbí většinu předchozích pozitiv, jaká mě u tohoto filmu napadala. Převeliká škoda! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cage je už roky kritizovaný, že hrá v blbostiach a on nie a nie prestať. Tento kriminálny počin nebol až tak zas celkom zlý, nápad tam bol, myšlienka takisto, ale nejako nedotiahnutá. Skorumpovaní policajti to je predsa dobrá téma, navyše ak je okorenená humorom. Preto som mal na začiatku pocit , že by spojenie s hobitom mohlo výjsť. Koniec akoby z divokého západu pre mňa film dosť zarezal, rovnako aj tragické prehrávanie Cagea a naopak nedohrávanie Wooda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trošičku, ale skutečně jen trošičku ucházející film v Cageově novodobé (cca posledních 15 let) filmografii. Pořád ale podprůměr. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dva outsideři policejního sboru se dostanou jako slepí k houslím k plánu, jak vykrást sejf a pokoušejí se tak rozjet solidní žánrovku. Oběma se moc nedá co vytknout, pouze jsem měl celý film pocit, že se jako dvojice zlodějíčku k sobě nehodí a jako by si oba herci k sobě nemohli najít cestu. Možná je to pouze můj pocit a příliš tomu nenahrává ani fakt , že se vše odehrává v jedné místnosti a prakticky se nic neděje. Tam, kde člověk čeká zvraty, tak nepřicházejí. Ke konci jsem moc nepochopil jednání postavy Wooda, což mi přišlo docela dementní a závěr není to pravé, co bych čekal. Určitě to patří k lepšímu, co jsme s Cagem v poslední době viděl. Herecky mají oba na lepší projekty......6/10 ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Cage zase ve svém živlu magora, Elijah vtažený do něčeho, co mu hodně rychle přerůstá přes hlavu, pomalá, vleklá, ale k filmu perfektně sednoucí atmosféra. Je to trochu místy zdlouhavé a ukecané, ale překvapivě celkem dobré. --- Ty roztahané nudné životy zpomaleně se pochybujících lidí jsou narušeny jedním pošahaným policajtem s vnitřní sílou pozitivního myšlení. --- O něco méně dobré než Bad Lieutenant, ale stále lepší jak většina ostatního z Nickova portfolia :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film má dva herce, které mám hodně rád, a má příběh, který by mohl být dobrý, ale není. Je to příliš jednoduché, chce to jen vypadat dobře na pohled, ale pod povrchem skutečně nic moc není. Nicolas je klasicky super, jak ho mám rád, ale Elijah pro tuhle roli prostě nebyl správnou volbou, castingově je naprosto mimo. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 48% | Nechápu proč na tohle všichni kydají hovna, mě se to osobně docela dost líbilo, je pravda, že se tam zbytečně hodně žvaní, ale poslední půl hodiny do konce vás to neskutečně vtáhne dovnitř. 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Příšerný.Film s děsně hrajícím Cagem,Woodem,a příběh tad sračkovitej,že se musim ještě popídit po jedincích,který tuhle obří mrdku vytáhli do modrejch čísel.Když vždycky po nějaký době začla hrát ta kurevsky blbá hudba,měl sem úplně staženej žaludek na blití.Fuj,bylo to vo fous,ale přežil sem to.Dalo to ale práci.10%. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

komedie to neni (1 nebo 2 minisceny to nezachrani) a thriller asi 2 minuty, ta prvni pulka je takova ropzacita - je tam dost scen, ktery kdyby tam nebyli, tak se vubec nic nestane. Druha pulka cajk. A konec mi prisel standardni - ze to hobit cely nakonec posere, to snad musi bejt jasny kazdymu uz od zacatku, takze se vlastne jen ceka na to, kdo umre a kdo prezije (ne ze by na tom nejak zalezelo :) ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Elijah Wood je parodií na policajta, ale to je vlastně celej film. Takhle nudná a blbá věc snad ani není možná. No i když v tom hraje Cage, což je v posledních letech až na výjimky záruka naprostý sračky. ()

Reklama

Reklama