Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (198)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že je to hodně dobře zpracované téma, které by mě jinak velmi nebavilo, což byl vlastně hlavní důvod proč jsem s filmem takovou dobu čekala, než se na něj podívám. Americký fotbal rozhodně není něco co by mě bavilo, většinou mě filmy na takové téma nudí, ale tohle je zpracované vážně dokonale a navíc v čele se skvělým Willem Smithem, který roli doktora Benneta Omalu zvládl mistrovsky i s tím přízvukem. Film mě bavil, byla jsem napjatá, dojatá a ke konci i trochu znechucená nad tím, jak si s lidmi dokáži zahrávat tak velké společnosti jako je třeba NFL. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ale jo, sedlo mi to. Nevěděl jsem co přesně od tohoto drama očekávat, ale bavilo mě to, to je hlavní. Nic světoborného, co bych mohl vidět nějak opakovaně to není, ale je to zase něco jiného. Will Smith zde měl zvláštní roli, roli tak trochu podivína, ale přesto génia, který si všímal malých, nezřetelných detailů, díky nimž přišel na něco velkého. No, měl to pak těžké prosadit, takže veškeré scény mě bavily. Trochu to pak vázlo na konci filmu, tam bych lépe poupravil scénář a tak. Je to dost ukecaný filmík, ale o to asi přeci jde. Ten nápad je naprosto výborný, to chválím, tak moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou nakonec bylo rychlé. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Americkej fotbal mě úplně nebere, ale říkal jsem si, že když už kolem toho dělá Will Smith takový rozruch, tak to bude stát za to. A opravdu mě to zaujalo, ačkoliv mám opravdu k tomuto sportu daleko, jelikož se jedná o skoro globální problém v NFL a já o něm kupodivu nikdy neslyšel, takže jsem se taky něco dozvěděl. A Will asi opravdu nominovaný na oskara být měl. Ne kvůli tomu, že je černej, ale že by mi tam tak nějak seděl víc než třeba marťan Matt Démon a to už ho docela můžu. Skvost, který překračuje hranice sportovního žánru...9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BŮH NEZAMÝŠLEL, ABYCHOM HRÁLI FOTBAL…“ /// Will Smith zkoumající škodlivost „hitů“ na šedou kůru mozkovou. Po zajímavým rozjezdu (takovej sympaticky vobyčejnej, s několika votazníky) je nám naservírovanej člověk v nesnázích a máme hodinu (před sebou), aby se z nich dostal. Tenhle příběh plnej šampionů nemá na svědomí Disney, takže místo jejich oslavy se připravte na rejpání trnem v patě korporace, která tejdně baví miliony lidí. Nakonec to přeci jen pohádka (vo americkým snu) je. Jako neurochirurg dávám palec nahoru. Jako hráč NFL, hrdý majitel CTE a příznivec Willa Smitha taky. Jako divák… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Hrál jsem fotbal a začalo mně dost silně hrabat (pane Řepka, tohle my, neurochirgové nespravíme…). 3.) Thx za titule „sagittario“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že tohle někdy napíšu, ale Will Smith zde hraje první ligu. Concussion se ale bohužel kromě hereckého výkonu Smithe a silného příběhu nemá čím pochlubit. Po celou dobu na mě film působil jako těžká, ocelová a zbytečně dlouhá koule, která stahuje perfektní herecký výkon Smithe do hlubin průměru. Je to veliká škoda, jelikož film měl obrovský potenciál. Ale i přes tato zjevná negativa jsem přesvědčen, že se jednoho dne bude o Concussion mluvit jako o filmu, ve kterém ze sebe Will Smith vydal to nejlepší. A to se počítá. „Need is not weak. Need is need... You have to be the best version of yourself. If you don't know what that is you pick something and fake it.“ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)
  • Filmování probíhalo v Pittsburghu ve státě Pensylvánie. (Dio_Padre)
  • V součastné době je v NFL hráč, který inkasoval extrémně tvrdý úder na hlavu, podroben vyšetření a pokud jsou u něj shledány příznaky otřesu mozku, není mu povoleno pokračovat v utkání. (Patriot.X)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama