Reklama

Reklama

Will Smith září ve filmu Diagnóza: Šampión, dramatickém thrilleru, který vznikl na motivy neuvěřitelného skutečného příběhu nigerijského přistěhovalce, doktora Benneta Omalu. Geniální forenzní neuropatolog jako první objevil chronickou traumatickou encefalopatii, onemocnění mozku, které často postihuje profesionální hráče amerického fotbalu. Ti díky ní po konci kariéry trpí depresemi a často páchají sebevraždu. Upozornit na takové nebezpečí v zemi, která je fotbalem doslova posedlá, ale nebude vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $34,542,474Tržby Celosvetovo $50,363,790Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,117,102Tržby za predaj DVD v USA $4,479,278║ ďalšia výborná téma o tom aký sú američania skvelý národ, ako kvôli ziskom nech padne toľko hláv koľko len treba, toto ale moc po chuti nebude fanúšikom amerického futbalu, ktorý ja nemusím, takže mi tento počin o to viac sadol, Will Smith sa opäť našiel vo vážnej téme, pútavo natočené, nechýba napätie /80%/ ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První doletěli na Měsíc, vyslali zprávu pro inteligentní mimozemský život za hranici sluneční soustavy, vymysleli internet a především online porno! Přesto jim musí Afričan sdělit hrůznou novinku, že pokud se banda steroidy vyžraných fotbalistů, kteří hrají vším jenom ne nohama, sráží od dětství hlavami v parodii na rugby, zřejmě z nich na stará kolena nebudou jaderní fyzici, ale vymleté trosky s hemenexem místo mozku. Nečekané zjištění, které otřáslo všemi gauči v Americe! Celý film je o zdlouhavém (ne)souboji malého člověka s velkou korporací a bohužel to není zrovna ten ojedinělý zábavný kousek tohoto žánru, čili nuda. Zdá se tedy, že se film natočil pouze proto, kdyby náhodou někomu ta informace před pár lety unikla. Tři hvězdy jdou výhradně hlavní postavě za ochotu jít proti zdi, ne tvůrcům za natočení té chůze. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se po třech letech opět dočkal role od Willa Smithe, která má smysl a zároveň je hodně zajímavá. Neurotik Bennet Omalu totiž zažil hodně zajímavý život ve Spojených státech a to, že producent Ridley Scott svěřil své peníze do mladého a nadějného režiséra Landesmana také o něčem svědčí. Co Vám budu vykládat, byl jsem hodně zvědavý. A to i přesto, že americký fotbal není můj nejoblíbenější sport. Nakonec mě ale překvapilo, že film není tolik o sportu, jako spíš o jedné zrádné nemoci, kterou onen sport způsobuje. Opravdu klobouk dolů, že tvůrci neměli problém natřít celou NFL a k tomu i FBI. Tohle v americkém filmu divák jen tak nevidí. Opravdu ne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

CTE vs. NFL. Taká aktuálna téma a ja som o tom ani len netušil - no to bude najmä tým, že americký futbal nepatrí medzi športy, ktoré by som aktívne (vlastne ani pasívne) sledoval. Toľko záhadných samovrážd profi hráčov z NFL, ktorým akosi nikto nechcel prikladať nejaký špeciálny význam. Nikto, okrem doktora Omalu a doktorov okolo neho. Napokon sa podarilo stanoviť konkrétnu diagnózu, no škoda že to nerieši reálne vôbec nič, keďže neboli prijaté žiadne konkrétne opatrenia na zvýšenie bezpečnosti oblasti hlavy, ktorá pri tých nárazoch nesmierne trpí. Až 28% profi hráčov z NFL má rátať s tým, že sa ich život ocitne v sebadeštruktívnom móde? Tak to je teda dosť blbá vízia... Čo sa týka filmu, tak treba uznať, že táto zaujímavá tématika na základe faktov a skutočných udalostí, bola spracovaná veľmi dobre. No a Will Smith predviedol ďalší zo skvelých hereckých výkonov. A ešte k CTE: Keď tak nad tým premýšľam, toto nebude zrejme len problém amerického futbalu, keďže podobné problémy sa objavili už aj u hráčov NHL - Steve Montador, Bob Probert, či Derek Boogaard - všetci traja s diagnózou CTE, snáď ďalšie prípady tak skoro pribúdať nebudú :/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Ale jo, sedlo mi to. Nevěděl jsem co přesně od tohoto drama očekávat, ale bavilo mě to, to je hlavní. Nic světoborného, co bych mohl vidět nějak opakovaně to není, ale je to zase něco jiného. Will Smith zde měl zvláštní roli, roli tak trochu podivína, ale přesto génia, který si všímal malých, nezřetelných detailů, díky nimž přišel na něco velkého. No, měl to pak těžké prosadit, takže veškeré scény mě bavily. Trochu to pak vázlo na konci filmu, tam bych lépe poupravil scénář a tak. Je to dost ukecaný filmík, ale o to asi přeci jde. Ten nápad je naprosto výborný, to chválím, tak moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou nakonec bylo rychlé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Film je založen na článku časopisu GQ vydaném v roce 2009. (Dio_Padre)
  • V televizi mluví o Quarterbackovi týmu Pittsburgh Steelers Benu Roethlisbergergovi. Film se odehrává v roce 2002 a tento Quarterback byl draftovaný do NFL až v roce 2004. (Popon1998)

Související novinky

Kdo rozveselí Willa Smithe?

Kdo rozveselí Willa Smithe?

12.02.2016

Diagnóza: Šampión k nám dorazí v březnu a v srpnu Willa Smithe uvidíme v comicsovce Sebevražedný oddíl. Tím ale jeho letošní nadílka nekončí, na konci prosince by měl totiž dorazit ještě v dramatu… (více)

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Reklama

Reklama