Reklama

Reklama

Případ pro lyžaře

(TV film)
  • Česko Zvláštní případ (neoficiální název) (více)
všechny plakáty
TV spot

Dnes se můžete těšit na další díl volného cyklu detektivek z pera renomované autorky Hany Proškové, tentokrát podle knižního bestselleru "Zvláštní případ". Komisař Vašátko (V. Preiss) se na dovolené na horské chatě potká s malířem Horácem (D. Matásek). Sešla se tu různorodá společnost hostů, které vládne agresivní a arogantní režisér Skorkovský (D. Prachař). Ten ponižuje a týrá nesmyslnými příkazy svého malého syna (M. Svoboda). Horác jeho chování nese velmi těžce. Špatně to snášení i ostatní, ale ti jsou režisérovi nějak zavázáni. Dusno v chatě postupně narůstá a režisér je nalezen mrtev. Policie se kvůli vichřici nemůže do chaty dostat, a tak se vyšetřování ujímá přítomný a zkušený komisař Vašátko. Chata je plná lidí, kteří mají silné motivy k vraždě... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu jednou bylo (Zvláštní případ z roku 1970). Rozdíl mezi původním a novým zpracováním je markantní. Papundeklový kulisy, černobílé zpracování a herecké obsazení v původní inscenaci vs. exteriéry, spousta barev, spousta absurdních bláboloidních dialogů a místy opět až hystericky trapných výkonů v novém zpracování. Pro mě je jednoznačně vítězem starší verze. Případ pro lyžaře byl zklamáním. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zimní případ byl rozhodně zajímavý, nejen svým prostředím (sníh, horská krajina, sjezdovka, chata), ale i samotnou pointou (leč vypůjčenou). Co se hereckých výkonů týče, určitě celkem zajímavé obsazení, ale většina postav mi tu byla krajně nesympatická a sám bych většinu z nich asi nechal vystřílet. Preiss výborný, Prachař absolutně na ránu – pěkná despotická svině, toho kluka mi bylo líto – prostě průměrná podívaná… ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle už bylo trochu lepší. Ale já když vidím, že kriminalista přijede někam na dovolenou, čistě náhodou tam potká kolegu z předchozích dvou dílů a pak se tam další náhodou stane vražda, tak už mám problém brát cokoliv dalšího vážně. Hajzl Davida Prachaře si zasloužil sejmout a podezřelí jsou skoro všichni (snad s výjimkou Preisse a Lábuse). Docela slušně navozená hustá atmosféra (50%). ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Pěkný detektivní příběh z Jizerských hor, v roce 2016 jsme jen o kousek dál v podobné chatě, s kamarády trávili Silvestr, za podobného počasí, které celému příběhu dodává skličující atmosféru a proto pro mě tato detektivka má velmi osobní charakter. Více takových českých detektivek, plných starých chat a krásné horské přírody. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z celé trilogie. Obsazení parádní. Preiss, Lábus, Špalková, Prachař, Málková mě doopravdy zaujali. Do toho perfektně sekundují všichni ostatní přítomní. David Matásek předvedl nadprůměrný výkon. Režie Lucie Bělohradské byla dobrá. Atmosféra vykreslena moc pěkně, rozhodně bych s touto partičkou dovolenou trávit nechtěl. Moc pěkné. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Když Vašátko (Viktor Preiss) hraje s Horácem (David Matásek) šachy, dá mu bílou královnou mat. Mat to však není, Horác může ještě táhnout černým pěšcem, který stojí před koněm a svého krále odstínit. Mat by nastal teprve až poté, kdyby mu Vašátko toho pěšce sebral. (Brain)
  • Při vysvětlování Horáce (David Matásek), jak došlo k zabití režiséra, všichni zapomněli na velmi důležitou okolnost, a to, že okno bylo otevřené poměrně dlouhou dobu (nejdřív u něj stál režisér a kouřil, následně zůstalo otevřené po celou dobu, kdy režisér naháněl Františka poté, co František z okna vyskočil, a následně, kdy Horác vyskočil za ním až do doby, než Horác okno zavřel). V místnosti musela být proto třeskutá zima, a proto nemohlo být možné „nepozorovaně“ zavřít okno a tvrdit, že bylo zavřeno po celou dobu (to by bylo v místnosti teplo). (pjotri)
  • V okamžiku, kdy Petr (Radek Valenta) opouští chatu a Vašátko (Viktor Preiss) za ním volá, je venku jasno a nesněží. O chvilku později, když jde nahoru po schodech, Jája jde k němu do pokoje a mluví s ním, venku je již  hluboká tma a vánice. (Brain)

Reklama

Reklama