Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (596)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem toho v poslední době zažila docela dost. Nouzové přistání na řece Hudson, krach na Wall street, velké problémy, týkající se uranových dolů ve Finsku a na ropnou plošinu mě nikdo nedostane. Zkrátka jedna katastrofa za druhou. Tohle byla poměrně velká havárie, kde zahynulo i několik lidí, ale i když jsem to viděla pouze díky filmové animaci, tak se vůbec nedivím. Závěrečná část byla asi nejpůsobivější a některým aktérům absolutně věřím, že se rozhodli později své zaměstnání změnit. Mark hrál tradičně výborně, ale Johna Malkoviche jsem skoro nepoznala. Celkově jsem spokojená se zpracováním, ale už ne s tím, že se něco takového skutečně děje.............peníze hýbou světem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pracovat na ropné plošině musí být velmi obohacující zážitek. Když jde všechno hladce, tak párkrát zakroužíte uzávěrem potrubí, čerpáte svinstvo, které jde přírodním aktivistům stejně proti srsti jako abstinentům kýbl absintu, a ještě za to berete nehorázný prachy a v době volna se staráte leda o to, jak nejlépe vytunit svou milionovou jachtu. No a když se naopak všechno neočekávaně posere, natočí o vás v Hollywoodu film a jste za největší hrdiny od dob Nicolase Cage ve World Trade Center. Naštěstí, na rozdíl od mých předcházejících vět, natočil Berg natolik upřímný, empatický a v závěru dokonce emocionální epitaf na osudy té hrstky nešťastníků, kteří položili své životy vinou slepé obchodní byrokracie a hrabavosti, že bych se nedivil, kdyby s ním všichni přeživší aktéři chtěli každý den do konce života zajít večer na pivo. Děj je plný klišé a postava Johna Malkoviche představuje přesně ten otravný prototyp iracionálního charakteru, který navzdory ostatním dělá vše pro to, aby způsobil průšvih, ale jinak vyznívá vše dostatečně autenticky, intenzivně a ruku v ruce s minimem nepřístupných záběrů také bolestivě. A je dobře, že jednoznačným viníkem není ani počasí, ani technická závada, nýbrž selhání lidského faktoru, a že zapojení osobního života hlavního hrdiny nepůsobí sentimentálně, ale jako jediná stoprocentně působivá cesta k uvědomění si, co především může člověk při výkonu nebezpečné práce ztratit. Peter Berg se z režiséra tupých akčních minutek vyhoupl na respektovaného tvůrce skutečných akčních hotovek, a to je dobře... 75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo na vrtné plošině... Katastrofický žánr mám rád, a tak jsem zklamán nebyl. Jediné, co mi vadilo - nablblé dialogy ve druhé čtvrtině. Kecy o tom, kde je jaké potrubí nebo čerpadlo proložené rádoby vtipnostmi, mne ubíjely. Naštěstí jak se začalo rozjíždět peklo, ovládly film akce a napětí. Malkovich si roli odporného slizouna očividěn užíval, stárnoucí Russell připomenul, že ještě nepatří do starého železa, co se akčních filmů týče. Špína, exploze, ohnivé jazyky, svištící rozpálený kov a moře v plamenech. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Probereš se pod hromadou železa. Vyndáš střep z nohy a rozkoukáváš se. Všude kolem stříká mazlavá ropa, kterou okamžitě zachvacují nezastavitelný plameny. Celá plošina je rozpálená doběla a tlak milionů pascalů vystřeluje olověný kusy smrtelnou rychlostí. Vzduch je nasycen vybuchujícím methanem a záchrana vede jen do ledovýho oceánu. Deepwater Horizon je kandidát na nejnebezpečnější místo na Zemi a jako žánrovka na jeden z nejvydařenějších katastrofickejch filmů vůbec. Více zde. 80 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodní dělníci vs zlí korporátníci (jak černobílí, tak ploší) ve scénaristicky průměrné katastrofárně, ze které na všechny strany šlehají digitální plameny. Člověk si u toho vzpomene na SKLENĚNÉ PEKLO i OHEŇ a hlavně na to, o kolik jsou ty filmy lepší - s lepšími postavami, napínavější, efektnější. I loňský pitomoučký a klišovitý SAN ANDREAS s Rockem, který rozhodně nebyl žádný zázrak, mě bavil víc (o fous). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama