Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (597)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $61,433,527Tržby Celosvetovo $121,790,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,884,822Tržby za predaj DVD v USA $8,008,199║ Je to až neuveriteľné ale konečne Peter Berg zvládol réžiu, samozrejme že to má pár múch ale tie sa dajú prepáčiť ako nádych nevyhnutného amerického pátosu. Hlavne že to tu až tak strašne nebije do očí a dokáže dramatizovať na tých správnych miestach. Ponúka veľmi výbušnú drámu, kde je fakt na čo pozerať a dokáže v divákovi vyvolať úzkosť, spokojnosť prekvapil. /90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hovorili mi, že to je pecka. A ja som im neveril. A potom som uveril. Pritom katastrofické drámy nie sú mojou srdcovkou. Kurta Russella mám síce rád (kto nie), ale že by mi nejako extra prirástol k telu? To sa povedať nedá. Mark Wahlberg vie byť fajn, ale niekedy vie byť aj béčko. A výsledné dojmy? Svojho času v cinemáckej recenzii Titanicu napísali, že na katastrofických filmoch zvykne bývať najlepšia druhá polovica, kedy to začne vybuchovať/horieť/potápať sa a divák musí pretrpieť úvodné budovanie atmosféry, postáv a vzťahov. Autor následne dodal, že v Titanicu to v jeho druhej polovici samozrejme úžasne vybuchuje a že je to špička CGI, ale že na Cameronovom fláku je úžasné to, že rovnako báječne a fantasticky funguje aj jeho prvá polovica. Presne to isté môžem povedať aj o tomto filme. Budovanie postáv a vzťahov je natoľko vydarené, že keď zaznie prvá explózia, prajete si vrátiť čas resp. aby bol celý film len o bežnom dni na ropnej plošine a k žiadnej katastrofe by nedošlo. Najväčší podiel na tom má nielen zručný Berg, ale hlavne skvelí herci v čele so sebavedomým sympaťákom Wahlbergom, drsným správňakom Kurtom a sexy Kate Hudson. Sranda dňa: Kate Hudson je dcérou Goldie Hawn, čiže Kurt Russell je čosi ako jej nevlastným otcom (s Goldie sa nikdy oficiálne nevzali). ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojně zpracování ropné katastrofy v USA. Mark Walhberg táhne snímek, co to jde. Do vypuknutí katastrofy nic zajímavého, dále už příjemná podívaná. Bohužel to americké klišé a kýč mě tady doslova odrovnal. Všude oheň, ale USA vlajka vlaje dále, ono nestačí, že nám jí ukáží na přilbách, ale tohle byl vrchol. Amíci jsou hrdý národ, ale nemusí to ukazovat pořád .. 6/10 = 65% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MAYDAY! MAYDAY! TADY JE DEEPWATER HORIZON. PLOŠINA HOŘÍ. MÁME TU MASIVNÍ EXPLOZI. POTŘEBUJEME POMOC…“ /// Než se začne podivně klepat vrtný potrubí, je to celkem nuda. Ovšem katastrofa ropný plošiny, to je jiný kafčo! Po vohnivejch gejzírech je to hlavně vo tom, jak pár jedinců trpí (bolestí) a někteří (zdraví) dělaj rozhodnutí. Pár z nich bude heroizováno a někdo (snad) pude bručet. Prostě film věnovanej katastrofě, těm co přežili, ale (hlavně!) těm druhejm! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Chcu bejt připravenej. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR NE AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

(Wahl)Berg strikes again. Tentokrát big Mark utíká z ropné plošiny, která sice dle slov Mikea ropu netěží, ale o to více se na palubě rozvíří hotové peklo, resp katastrofa podle skutečné události z roku 2010, z níž se režisér Berg snaží z diváků hlavně ke konci vytřískat nějaké emoce a také zahltit všechny smysly obřím 110-milioniovým rozpočtem. Celkem mě i překvapije, že o toto téma nebyl v Americe takový zájem, protože se to tam v té době hodně řešilo. Nicméně toto trošku naturalističtější a vůbec akčnější a tíživější pojetí filmu sedí a je vidět, že když se chce, tak to tam Berg má pevně v rukou a celkem se i vyžívá v terminologii na složitém systému všech ovládacích panelů na plošině, až je to možná malinko otravné. Celkově po delší době katastrofický film, který stojí za hřích. PS : Malkovich to zvoral :) ... 8/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama