Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (533)

vteco 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi kvalitně natočená příjemná komedie, která může lehce pobuřovat, ale nikdy nezajde až do extrémů, jenž by se šířily veřejností, což je možná trošku škoda. Začlenění Hitlera do současné společnosti je velice vtipné a počet slabších vtípků je téměř mizivý. Ke konci se snímek znatelně oprostí od komediálního žánru a začne převážně filozofovat, přičemž současná situace a reálnost tomu docela vhodně nahrává. Rozhodně vydařený risk. [75%] | Kino ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Cože? Turci jsou v Berlíně? Tahle věta mi určitě utkvěla nejvíc. Němci nastavili zrcadlo minulosti v tak trošku netradičním rázu. A jde jim to opravdu velice dobře. Dělají si legraci nejen že sebe, ale i z dalších, aktuálních věcí. Kdo není suchar, ten se zasměje a kdo je, tomu se ten film asi stejně moc líbit nebude. Jsem tomu velmi rád, že patřím zatím k té první skupině. Jak nebudu, doufám, že to sám se sebou co nejrychleji skoncuju. S takovým volem bych rozhodně dlouho nevydržel. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem bohužel nečetl, ale vzhledem k tomu, jak dobrý (ne zázračný) film z toho vyšel, tak by asi za hřích stála. Samozřejmě, dá se na to koukat buď pouze s vypnutým mozkem a bavit se. Ale do té míry Er ist wieder da zase vtipný není. Nebo s mozkem v režimu volnoběh, sem tam se zasmát a po opuštění sálů procedit mezi zuby "Viděla's to? Já to říkám pořád, že Němci jsou náckové!". Nebo ho zapnout na plné obrátky (já vím, bolí to) a připustit si, že Hitler má, minimálně v nějakých tvrzeních, pravdu. Že naše společnost je zkažená a nefunguje tak, jak má. Pro mne je film (nevím, jak vyznívá kniha) hlavně varováním před populismem. Hitler, jako za starých "dobrých" časů, poukazuje na reálné problémy, které lidi tíží, ale jako správný populista o nich jen pindá... Mimochodem, scéna, jak zjebe do kuličky neonácky a označí je za neschopné břídily, nemá chybu... 90% ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na film jsem zašel víceméně náhodou s pouze slabým povědomím o knížce. Skvělě jsem se bavil! V poslední třetině teda film začal trochu ztrácet dech, ale konec byl epesní. Obzvlášť sem se bavil při parodii na scénu z Pádu Třetí Říše (Hitler se doslechl o ..blablabla). Film je skvěle natočenej a trefně popisuje dnešní dobu. Hlavní hrdina byl tak přesvědčivej, že sem se sám párkrát přistihnul, jak v kině svévolně hajluju. Ke konci filmu už hajlovalo celé kino a dokonce sem se po skončení připletl do skupinky radikálnějších diváků, se kterou jsme nabuzeni filmem vypálili v centru Prahy několik židovských obchodů. Film doporučuji! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Was ist das? Už je tady zas! Atraktivní námět přetavenej do určitě nadprůměrnýho filmu, ale dalo se to ještě víc rozbalit. Každopádně s tím čoklem to nemá chybu. Hej nigga, nigga! (nic pro Lacikeho) škoda, že tu podobných krutějších fórů nebylo víc. Taky mě pobavila ta zparodovaná scénka z Pádu třetí říše. Holt Áda se probudil do podivný doby, ale to neznamená, že by se nedokázal přizpůsobit. Hvězdičku u mě sráží ten konec a trocha toho povinného a podle mě zbytečného moralizování. Já vím, že Němci se furt vyrovnávají se svou minulostí a bla, bla, bla... ale už by to mohli hodit za hlavu. Tohle téma si o zparodování doslova říkalo a škoda, že se tvůrci báli jít aspoň trochu za hranu, ale jinak celkem podařená záležitost.65% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V krčme v Brandenburgu Hitler (Oliver Masucci) cituje báseň „Nachtgedanken“ (Nočné myšlienky) od nemeckého básnika Heinricha Heineho, 1844. Heineho diela boli v nacistickom Nemecku zakázané a boli spálené počas nacistického pálenia kníh v roku 1933 kvôli Heinovým židovským koreňom. (Arsenal83)
  • Skutočný Hitler nepil alkohol a bol vegetarián. Tiež sa vyvaroval telesnému kontaktu s inými osobami. Tieto jeho zásady sú vo filme porušené. (Jumar)
  • Scény, kde se Hitler (Oliver Masucci) prochází po ulici a lidé na něj reagují, jsou skutečné. Tedy jde o skutečné reakce náhodných kolemjdoucích na herce procházejícího se městem. (Totnkopf)

Reklama

Reklama