Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako by sa Hitler cítil v našej súčasnosti ? Zrejme by bol prekvapený, že sa spoločnosť príliš nezmenila a rovnaké heslá spred 80- tich rokov by mu stačili aj teraz... Snímok je ostrou satirou na súčasnosť a v niektorých fázach je ostrý ako britva. Trochu horšie je to s filmovým spracovaním. To mohlo byť určite kratšie, niektoré scény mohli byť vynechané, lopatistická utečenecká kríza tiež. Hlavne keď rozrastajúci sa hnedý mor tu bol oveľa skor. Je to na škodu filmu, lebo myšlienky mohli vyznieť oveľa silnejšie. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající satira, která zaujme nejen svým originálním námětem, jenž sám o sobě předznamenává buď totální blbinu nebo naopak skvělou zábavu. Ku prospěchu věci se naplnila druhá varianta a já se neskutečně bavil od samého začátku, již od předtitulkové scény. Film řeší současné problémy, které v Evropě máme, a krásně ukazuje, jak se v těchto chvílích zvedá nedůvěra ve velké politické strany i osobnosti, přičemž se rodí prostor pro nástup silné vůdčí osobnosti, jejíž postupně sílící moc se může, jak to již z historie známe, zvrhnout v naprosté fanatické běsnění, šílenství, resp. krutovládu. Ze strany Německa jde o dosti odvážný počin, což oceňuji. Autenticita při záběrech lidí na ulicích, po nichž se prochází herec nastrojený jako Hitler, je perfektní a skutečně pobaví. A nejen to. Už je tady zas je plné vynikajících hlášek a narážek, přičemž skutečně vtipná je i pasáž, v níž jsou ukázáni Hitlerovi pozdější imitátoři, např. Chaplin či Funes. Pravděpodobně nejvtipnější pak je scéna, kde vůdce vystupuje v televizi. Svůj proslov začíná pro něj typickým tichem, uhlazováním uniformy (obleku), aby následně pronesl bránici trhající věty: "Měl bych přečíst vtipy o cizincích. Nevidím na tom nic zábavného. Když máte doma krysy, také si nepozvete komika, ale deratizátora." :)) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Smutné je, že má pravdu..." Nemci trafili do čierneho. Táto konfrontácia minulosti a súčastnosti v podobe návštevy Hitlera nemá chybu a výborne som sa bavil. Nie, neboli to salvy smiechu, ale Hitlerove hlášky boli trefné, vtipné, pravdivé a pútavé , čo bol pravdepodobne zámer a jasné poukázanie na to, ako v nedávnych časoch dokázal strhnúť masy ľudí. Asi najčastejšie boli narážky na migrantov a celkovú neznesiteľnú situáciu v Nemecku, čo je veľmi aktuálne, ale v dobe natáčania to ešte nebolo tak vyhrotené ako dnes. Názory a reakcie ľudí sú prirodzené, nehrané, veľmi pravdepodobne točené skrytou kamerou. Cestovanie po Nemecku a rozhovory s bežnými ľuďmi - to sú najlepšie momenty filmu. Prvý priamy prenos, v ktorom Hitler vystúpil v tv a zaujal celú halu tým, že využil silu ticha a neskôr hovoril pravdu o súčasnom živote v porovnaní s tým minulým, donúti každého k zamysleniu a chtiac nechtiac musíme uznať, že má pravdu. Celkovo výborná komédia, skvelý film a skutočná sonda do duše súčasného nemeckého národa. 90%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelá sonda do nemeckej spoločnosti. Krásna ukážka, že v podstate Hitler - neHitler, aj v dnešnej dobre by jeho názory mali veľký úspech. Stačí zvoliť správne a účinné slová a ono to pôjde, lebo ľudia sú ovce a sladké rečičky milujú. Budete sa diviť, koľko ľudí v Nemecku uvidíte hahlovať len pri pohľade na herca znázorňujúceho vodcu. Koľko ľudí len pri pár prudších rečiach o vlastenectve uznavlivo kýva hlavou a keby bola možnosť, hneď si svojho vodcu opakovane zvolia. Po vzhliadnutí filmu nadobudnete pocit, že ten Hitler, to nebola len dejinná náhoda, súbeh okolností. Ľudia majú proste radi svojich Hitlerov, nech je to už v akejkoľvek krajine. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Satira, která donutí k zamyšlení. Ctižádostivý dokumentarista se chytne nečekané příležitosti. Říšský diktátor se totiž k vlastnímu překvapení ocitá v německé současnosti. Nepochybuje o tom, že to, co způsobil, by bylo špatné. A film jako takový zřejmě nepopírá to, že i dnešní svět je plný růžky vystrkujících Hitlerů. Ostatně někteří ho mají za hvězdu, jiní se k němu chovají ochranitelsky jakoby zapomněli, jak zásadně je odpovědný za zločiny nacistického režimu. Je evidentní, že vznik snímku nemohl být snadný, Oliver Masucci nicméně herecky velmi potěší, výsledek má výborné momenty, ovšem místy je i dost kostrbatý, takže na nějaký zajímavý zápis do filmové historie můžeme zapomenout. Svěží nápad se ale určitě cení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, v ktorej sa Sensenbrink dozvedá o pomalom krachu firmy je takmer zhodná s podobnou scénou z filmu Pád Tretej ríše (2004). Tá je veľmi populárna aj vďaka YouTube, kde sa na ňu robia titulkové paródie. (Hookiuko)
  • Skutočný Hitler nepil alkohol a bol vegetarián. Tiež sa vyvaroval telesnému kontaktu s inými osobami. Tieto jeho zásady sú vo filme porušené. (Jumar)

Reklama

Reklama