Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (533)

misterz 

všechny recenze uživatele

Odľahčene, humorne s náznakmi satiry a veľmi rozumným spôsobom vykreslená súčasná spoločenská situácia v Nemecku. Aj nepríjemné a citlivé témy sa dajú rozobrať spôsobom, ktorý nikoho neuráža a nikomu nemôže vadiť, dokonca aj keď hlavnú úlohu hrá Adolf Hitler a jeho názory na svet. Toto je zároveň i tým najväčším plusom snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale prosím pěkně, já tak nějak vím, že to mělo v lidech dobré vůle evokovat boj proti největšímu zlu a nutit je se zasmát podpůrcům masového vraha, ano. Tak to je. Jenže...jenže, já jsem Dexter aka Krvavý Peytl, tudíž mám masáky rád a navíc...ty vole, asi jsem v sobě našel kus Evy Braunové, nejspíš klitoris. Pravda, trošku mě vyděsil mrtvý pes mé matky, ale dobře mu tak...jak by řekl Bender: " je to svině"! Podepisuji v plném znění, Míla Břečka - ředitel Sieg Heil! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Turci v Berlíně?!' Jak je to možné !? ' ---- Když jsem se o této komedii doslechl, pochopitelně jsem ji zatoužil vidět. Despekt u mne působilo jen to, že to točili Němci a jejich humor je někdy opravdu nehumorný. Po prvních rozpačitých minutách kdy jsem zjistil, že Adolfa hraje habán jehož podoba Hitlerovi moc neodpovídala, jsem se postupně nechal do tohoto žánrového mišmaše postupně vtáhnout a sledoval tu neskutečnou hru, kterou tvůrci rozehráli nejen s divákem, ale i s Němci kolem sebe. Hitler je ikona. Masový vrah, šílenec, jeden ze spolutvůrců myšlenky likvidace Židů a Slovanů. Je to ale zároveň osobnost, která Němcko zbrojením vytáhla z bídy hospodářské krize, osobnost za níž Německo se málem (naštěstí ne) stalo Třetí tisíciletou říší a kdy v čase nakloněné válečné štěstěny hranice Germánie sahaly od Norska po Rusko. Tak co zkusit tohoto jedince zhmotnit a přenést do dnešní doby? Do doby, kdy Německo tolikrát ofackované za holocaust otvírá brány každému a není schopno rozeznat, že se tím odsuzuje k záhubě. Do Německa zapleveleného politickými stranami a hromadami znechucených voličů, do Německa sociálních dávek nepřizpůsobivým placených nuceně pracující většinou... Za Hitlera nic takového nebylo, proto logicky jeho údiv budí úsměv. Cestuje s průvodcem po Německu a navštěvuje lidi. Zde se film stává reality show a divák v úžasu sleduje reakce běžných Němců na ulici. Někteří se smějí, někteří se s Hitlerem fotí, někteří hajlují, někteří jsou pobouřeni a někteří natvrdo říkají, že by za něj šli bojovat do nové války. Knihu jsem nečetl a po skončení filmu si nejsem úplně jist co nám tím autoři chtěli sdělit a jaké zrcadlo nám nastavili. Obraz Německa a jeho občanů 70 let po válce byl prapodivný. Řada Němců se k Adolfovi chovala jako k historické postavě a snad až jako k otci zakladateli... To jak Hitler tepal do uprchlíků mi od tvůrců přišlo odvážné, postupně jsem si ale uvědomil, že to není hlavním posláním filmu. Hlavní myšlenkou bylo, že i když jsme třeba se současnou situací nespokojeni a odmítáme inženýry z Afriky, musíme se mít setsakramentsky na pozoru před někým, kdo říká co chce lid slyšet, kdo má charisma, kdo umí mluvit a kdo by byl bez lidí nic. Mějme se na pozoru před novými Führery. * * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Smutné je, že má pravdu..." Nemci trafili do čierneho. Táto konfrontácia minulosti a súčastnosti v podobe návštevy Hitlera nemá chybu a výborne som sa bavil. Nie, neboli to salvy smiechu, ale Hitlerove hlášky boli trefné, vtipné, pravdivé a pútavé , čo bol pravdepodobne zámer a jasné poukázanie na to, ako v nedávnych časoch dokázal strhnúť masy ľudí. Asi najčastejšie boli narážky na migrantov a celkovú neznesiteľnú situáciu v Nemecku, čo je veľmi aktuálne, ale v dobe natáčania to ešte nebolo tak vyhrotené ako dnes. Názory a reakcie ľudí sú prirodzené, nehrané, veľmi pravdepodobne točené skrytou kamerou. Cestovanie po Nemecku a rozhovory s bežnými ľuďmi - to sú najlepšie momenty filmu. Prvý priamy prenos, v ktorom Hitler vystúpil v tv a zaujal celú halu tým, že využil silu ticha a neskôr hovoril pravdu o súčasnom živote v porovnaní s tým minulým, donúti každého k zamysleniu a chtiac nechtiac musíme uznať, že má pravdu. Celkovo výborná komédia, skvelý film a skutočná sonda do duše súčasného nemeckého národa. 90%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Chytrá satira reaguje na globální fenomén Hitler, který si od roku 1945 žije svůj druhý život. Způsobů, jak se vyrovnat s nechvalně proslulým dědictvím nacionálního socialismu, bylo vždycky mnoho. Hitler se stal karikaturou i předmětem bádání ve všech myslitelných ohledech. Televize předkládají dokumenty o všech banalitách každodenního života let 1933-1945. Samostatným tématem je samozřejmě i mládí Adolfa Hitlera. To máme všechny ty filmy jako Hitler: The Rise of Evil (2003) nebo adaptace divadelních her Mein Kampf (2009). Tentokrát přichází na řadu paralela s dnešními oblíbenými formáty, kterým popularitu přinesl Sacha Baron Cohen. Výsledek naštěstí není na úrovni laciné taškařice, díky hloubkové rešerši vzniká dílo mrazivě autentické. Potenciál k návratu zla je tu totiž vždycky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V jednej scéne Hitler (Oliver Masucci) objavuje Wikipédiu a je dojatý k slzám, že bola pomenovaná po Vikingoch a má „árijské korene“. To je ale nesprávne, pretože „wiki“ v názve Wikipédie znamená „rýchly“. (Arsenal83)
  • Úvodná scéna, v ktorej kamera ukazuje oblaky v perspektíve zhora nadol a pomaly prechádza do moderného Berlína, je priamym odkazom na nacistický propagandistický film Triumf vôle (1935) Leni Riefenstahlovej. (Arsenal83)
  • Film vychádza z rovnomenného bestselleru od autora Timura Vermesa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama