Reklama

Reklama

Sněhová královna

(TV film)
  • Německo Die Schneekönigin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zfilmovaná pohádka Hanse Christiana Andersena je příběhem o dívce, jejíž láska, pokud je ryzí, dokáže přemoci jakékoli zlo. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí veškerá radost. Krutá královna očaruje bezbranného chlapce Kaje pomocí jednoho malého střípku z kouzelného zrcadla a uvězní ho ve svém světě, kde není místo pro lásku. Jednoho dne Kaj zmizí. Ačkoli všichni věří, že je mrtev, jeho kamarádka Gerda je přesvědčena, že je naživu. Dívka se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu přes čtyři roční období do paláce Sněhové královny, aby zachránila milovaného Kaje. Při svém putování naváže nová přátelství, také se setká s mnoha překážkami, pokušeními a falešnými sliby o štěstí. Každý nezdar ji ale posílí a Gerda pokračuje v hledání svého nejlepšího přítele. Když dorazí do zlověstné říše Sněhové královny, čeká ji úkol nejtěžší, musí rozehřát Kajovo ledové srdce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Samosebou příběh znám – zajímalo mě, jak to udělali Merkelovci. 3, ok… Dobrý ledový efekty. Skvělej palác! Chlape, ty ale vůbec nečteš! Jaká „náhlá“ změna… A už se vezl – obrazně i doslova. Na celejch saních byli nejvíc sobi. Nu, dobrá… Na paláci se ledosochaři vyřádili. To květinový „cosi“ mělo pomoct? Celkem apatyka… 1. hřebík. Chůze se stolem pobavila. Služebný měly bejt baby – pak bych si dal říct. Lapkové. Nad „chudákem“ holkou-lapkou by se snad i kámen ustrnul. Nicméně z nich vypadala nejlíp. Jak prosté… Hřebík číslo 2. Holka zdrhla za pět dvanáct. Sob je fakt bezva zvíře. A nagelovanýmu malýmu Grindelwaldovi začala bejt kosa. Příběh OK, ale jinak – slabota. ()

Belsi 

všechny recenze uživatele

Andersenovu Sněhovou královnu mám moc ráda, už jsem viděla dost verzí. Německá kinematografie mi není moc sympatická, ale nenechala jsem se tímto odradit a film shlédla. Když už v té televizi běžel. Zpracování to není zlé, děj se odehrává v líbivém prostředí, čímž si film u mě získal nějaké ty body. Samotná postava Sněhové královny mě ale zklamala, stojím si za tím, že i když je to záporná postava, měla by se mi líbit a být mi sympatická. Tady v téhle pohádce mi přišla taková bezcharakterní, nijaká. Ale co mi na filmu vadilo nejvíc, to byla jakási nelogičnost. Nejspíš kvůli věku hlavní postavy. Holka, která vypadá sotva na dvanáct, že by byla ochotná podstoupit takovou cestu? Že by byla tak odvážná, tak moc si stála za svým a ke všemu odmítala všechen ten luxus a bohatství, který jí byl během cesty za Sněhovou královnou nabízen? Jen kvůli klukovi? Kvůli lásce? V tomhle věku? Opravdu? Možná jsem přehnaně prudérní, ale mě postě ten film nepřesvědčil. Že to tak je, že by to tak mohlo být. Ale být mladší, tak jim to možná sežeru. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ničím nezaujímavé, tentokrát nemecké, spracovanie legendárnej rozprávky. Precíznosť sa Nemcom uprieť nedá a aj príbeh je vystavaný podľa Andersena, avšak dosť nudným spôsobom. Aspoň teda ja som sa nudil. Veľmi nesympatickú snehovú kráľovnú vyvažuje nesmierne sympatická Gerda. Videl som už ale aj lepšie verzie tejto rozprávky a preto toto hodnotím iba ako jemný podpriemer. 45 % ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

A kedy sa jej hodila sila tuctu mužov? To sú detaily, ktoré od nemeckej kinematografie netreba očakávať. V ich ponímaní je výkrik "ale Kaj žije, mám ho rada" rovnako emočne pretkaný ako "Johann, hoď ho do plynu!" Končia srandy a zábava, keď sa Nemec s ešte tak trochu podnapitým Fínom rozhodnú v bezcitovom prostredí predstaviť predstavenie citov od klasika emočnej roviny HCA. Kaj je totálny magor, ktorý nevedno čo robí, kráľovná je nemá. Nemožný strih, rozprávanie deja polopatisticky bez štipky orginiality a autorstva. Szzu ľútosti a uznania tak odrába Flora, ktorá je vystavená všetkému, dobre hrá aj vyzerá, pričom posvätno, kedy udelíte aspoň jednu hviezdu je jej obrodenie v indiánskom stane. Toto chceme vidieť, toto som ja. Desideria zachráň ju a ty nešpekuluj a Kaja nezachraňuj. (videné 04.01.2016,STV1 Archív) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Já Vám nevím, narazil jsem se svými dvěma dcerami na toto (jedno z mnoha) ztvárnění klasiky Hanse Christiana Andersena ráno na "Déčku" a hned po první minutě jim říkám: "Vsaďte můj barák, že tohle natočili němci". Já tomu jejich ponurému "Grimm stylu" nějak nemůžu přijít na jméno. To může být příběh jakýkoliv, třeba o tom jak kouzelní jednorožci na konci duhy našli jahodový juice a Němec z toho jedním tahem udělá temný les. Fakt ne, je mnoho zdařilejších verzí této pohádky. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama